Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:05 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Тема Круизи - Кариби, Мексиканска ривиера, Бахаминови  
Автор rosinand123 (непознат )
Публикувано19.08.08 23:02

Здравейте,
С мъжа ми искаме да си направим едно пътешествие с круиз. Тъй като това ни е първото излизане по-надалеч, бая мислене падна къде искаме да отидем. Чудиме се между Кариби (източни или западни), Мексиканска ривиера или Бахамите. Проблема е че нищо не знам за тези дестинации.
Всъщност имам много въпроси, на които ако някой ми даде отговор ще съм му благодарна, за да не откривам тепърва топлата вода.
Трябва ли да имам резервация преди да си изкарам виза? Възможно ли е да ме отрежат, а аз вече да съм капарирала?
Мога ли директно с круизната компания да се ангажирам и по-евтино ли ще излезне?
Към каква самолетна компания да се насоча? Сигурно ще има поне две прехвърляния
Някой ползвал ли е услугите на carnival.com? Всъщност това беше първото което намерих.
За пренебрегване ли е вариант да се свържа с американска туристическа компания да организира пътуването.
Мислихме си вариант от Маями да вземем 9 дневен круиз и после да останем да разгледаме града за още 3,4 дни. Чувам от много места, че не си заслужавало да даваме толкова пари за Маями, по-добре да ги дадем за още няколко дни с круиза.
За самия кораб - струва ли си да се взима каюта с балкон (и тия пари да се използват за някакви екскурзии например). Но пък в стаята да няма никаква дневна светлина? Скъпо ли е по тези кораби? Колко пари горе долу отиват за харчене, ако не се забравяш, но пък и да не се стискаш и да караш на чайчета.
Екскурзиите по места ли се организирват или от круизната компания? кои от тях препоръчвате.
Всъщност въпросите са ми много, затова какъвто и опит да споделите ще съм ви благодарна

Кариби, Бахами или Мексиканска ривиера - това е въпроса

Тема Re: Круизи - Кариби, Мексиканска ривиера, Бахаминови [re: rosinand123]  
Автор HL (Hanibal Lecktor)
Публикувано20.08.08 16:08

круизите като правило са за пенсии.
има и специализирани за по- млади хора, по- добре потърси такива ако сте решили мързеливешката да го карате, освен ако си на 65 и нагоре години.

Look in thy glass, and tell the face thou viewest
Now is the time that face should form another

Тема Re: Круизи - Кариби, Мексиканска ривиера, Бахаминови [re: HL]  
Публикувано21.08.08 12:27

Е от това най-много се притеснявах. Предупредиха ме, но аз не повярвах.
За какви специализирани имаш предвид? Все пак аз съм в разцвета си

Наистина няма да е приатно на масата до теб да седят баби с инсулина в ръка.

Автор HL (Hanibal Lecktor)
Публикувано21.08.08 15:29

има компании и круизи, които са специализирани за по- млади хора - разпитай и порови в нета ....

Look in thy glass, and tell the face thou viewest
Now is the time that face should form another

Автор desombra (непознат)
Публикувано23.08.08 02:08

Здравейте!

Не съм ходила на круиз, но мой приятел пътува често, а аз самата работех преди време като екскурзовод, обслужващ еднодневни екскурзии по морето, на американски круизни туристи. Ще ви кажа това, което знам, а Вие ще си напаснете пъзела

Тъй като нашите фирми не предлагат, кой знае какъв избор на круизни компании, не виждам причина да не се свържете директно с круизната компания.
Трябва първо да имате виза и след това резервацията. От круизната компания могат да Ви направят резервация, като им обясните, че е необходима за издаването на визата, без да заплащате предварително.
За да си купите самолетен билет, също ще Ви искат виза за Щатите, така че визата е първото.

В самолетното бюро / туристическата агенция ще Ви предложат най-подходящите полети и самолетни компании, в зависимост от това, дали датите ви ще са фиксирани или отворени.

Не знам, каква е програмата- някои круизи са с по ден-два в морето, без да спират на преистанище и в тези случаи е по-добре да имате поне прозорец. Проверете в програмата, колко дни има в морето (Day at sea)

Екскурзиите- предварително получавате каталог с екскурзиите по места и предварително можете да се запознаете с видовете екскурзии и колко струват. Можете и да не си купувате екскурзия, а да се шляете самостоятелно на определеното място. Тези компании имат изградена програма и организация от години и всичко е изпизпано до последния детайл. Спиртае в град Х и там вече е организирана местна туристическа агенция - екскурзоводи (английски), автобуси, прдставители от кораба, които следят за безопасността по време на екскурзиите. Носят чанти с необходими неща за оказване на първа помощ (повечето пъници са на около 60-70, някои са трудно подвижни и се налага да им съдейства. Има си час на тръгване, обяд и втъщане и всичко се изпълнява до последната секунда. След всяка екскурзия попълвате анкета, какво ви е харесало и какво не.

Ако не си купите екскурзия от кораба, не знам дали ще разполагате с време да търсите екскурзия по местните агенции. Със сигурност по-евтиният и по-професионалният вариант е да резервирате екскурзията от круизния кораб.

На самия кораб, както вече сте разгледали няма да скучаете. Има басини, ресторанти, магазини, кино, библиотека и т.н. Храната ви е включена в цената, но напитките не са. Минералната вода е много скъпа и повечето туристи си купуват вода от пристанищата, на връщане от екскурзиите. Никой няма да ви спре да внесете вода или плодове.

Бакшиши- не са включени в цената. Бакшишът в тези среди (круизните) е нещо задължително. Бакшиши се дават навсякъде! Сервитьори, бармани, аниматори, екскурзоводи по места и т.н. Така че предвидете и това. Никой няма да Ви линчува, ако не давате бакшиш, но със сигурност ще направи странно впечатление. Във всеки каталог на круизните компании, както и на самите сайтове отделят специално място за темата с бакшишите.

Не е задължително на кораба да са само старци. Дестинациите, които сте избрали, са ги посетили отдавна и повечето туристи ще са по-млади. Възрастните американци и англичани предпочитат по-далечни за тях дестинации.

Правило ми е впечатление, че клиентите на лайнерите Silversea Cruises (www.silversea.com) са с по-млади туристи. Фирмата е от много висока класа и си заслужава. Разбира се, круизите с по-известните фирми като Carnival, Princess, P&O, Minerva, Holland America и Norwegian Dream са си имена в бранша.

Ще бъде хубаво да се включи и някой, който е работил или работи на такъв кораб, за да Ви разкаже, как е "отвътре".

Това е от мен.

Със сигурност ще си изкарате прекрасно, която и фирма да изберете!

Тема Re: Круизи - Кариби, Мексиканска ривиера, Бахаминови [re: desombra]  
Публикувано26.08.08 11:56

Много ти благодаря за изчерпателния отговор. Лека по-лека започвам да нареждам пъзела.
Бях останала с впечатлението, че круизните компании не работят с крайни клиенти, ами с турист. компании, но явно съм се объркала.
Мисля си, че на каквото и да се спрем ще бъде незабравимо.
Като човек, който е бил там, какви дестинации препоръчваш?

Тема Re: Круизи - Кариби, Мексиканска ривиера, Бахами [re: rosinand123]  
Авторcruise (Нерегистриран)
Публикувано26.08.08 22:07

Тези малшрути са еднакви Голяма разлика между тях няма
Че са само възрастни, са пълни глупости има всякакви хора

Авторcruise (Нерегистриран)
Публикувано26.08.08 22:13

Екскурзиите може сами да си ги правите, на кораба ще ви одерат 3 кожи
Слизате на брега и си взимате едно такси, каруца , и ......То и няма кой знай какви забележителности. Повечето забавления са на кораба. Дали е скъпо или не ,, относително е. За американските заплати е нормално, за български - не знам. Зависи от вашите доходи и с какво ще разполагате. Както ви казаха, плаща се само алкохола, другото е включено.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.