|
Тема
|
Въпрос за международен паспорт за дете?
|
|
Автор |
LlRA.. (съзвездие) |
Публикувано | 18.08.08 09:27 |
|
Здравейте! Имам 2 въпроса:
Ще пътуваме семейно на гости за една седмица до Лондон през октомври. Имаме дъщеря на 6г. Никога не сме и вадили паспорт за задгранично пътуване.
1. Къде трябва да отидем за да подадем документи за това. От София сме, кв. Дружба - мисълта ми е по райони ли става това или на Мария Луиза/и въобще там ли е още паспортното?/...последно съм си правила паспорт 1998г. , който изтече през 2003г. май...от тогава не ми се е налагало да се занимавам с тези служби.
2.Вторият ми въпрос е: Ние със съпругът ми , трябва ли да си вадим паспорти или може и с лична карта да кацнем на летището там?
Благодаря предварително за отговорите!
Осигури си лукса, насъщният сам ще си дойде!
| |
Тема
|
Re: Въпрос за международен паспорт за дете?
[re: LlRA..]
|
|
Автор |
MonaMonsano () |
Публикувано | 18.08.08 11:31 |
|
Вие, възрастните (с извинение :), можете да пътувате с лични карти. Поне теоретично е така. Отделен въпрос е, че на практика е възможно някой някъде по граници и т.н. се заяде с вас и да ви създаде проблем. Лично аз показвам лична карта, но винаги си нося и международния паспорт в джоба. Ей така, за всеки случай
Дете под 18 г. пътува извън БГ с международен паспорт, който се вади от паспортна служба във вашето районно полицейско управление.
| |
|
Пуснах темата и в женският клуб и там разнищихме въпроса по женски))...така че май е по-добре и ние , освен за детето да вадим все пак паспорти...щото не се знае , знае ли се))
Благодаря за отговора!
| |
Тема
|
Re: Въпрос за международен паспорт за дете?
[re: MonaMonsano]
|
|
Автор | traveller (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.08.08 14:48 |
|
Само една поправка- дете, навършило 14 години, има право да пътува с лична карта в страните от ЕС.
| |
|
няма вариант при който да ти направят проблем за това, че си само с ЛК.
| |
Тема
|
Re: Благодаря))
|
|
Автор |
mar4eto (засега непознат) |
Публикувано | 18.08.08 16:22 |
|
Ами тя държавата на това разчита, да си вадите паспорти постоянно, защото ви е страх дали всъщност сме европейци или да . Ако пътувате със самолет и няма да минавате през страни не членки на ЕС изобщо не ви трябват паспорти.
А иначе документи за паспорта на детето се подават в районното управление на МВР ако е нормална поръчка, но ако искате бърза или експресна услуга - тогава директно на Мария Луиза.
| |
Тема
|
[re: mar4eto]
|
|
Автор |
LlRA.. (съзвездие) |
Публикувано | 18.08.08 16:54 |
|
Току що се връщам от районното паспортно подразделение за Дружба, намира се в сградата н асоциалните , ет.3...зад полицията!
Скъсах си нервите...почна се))...със служителката, която искаше 50 ст., за формуляр))...а аз имах 20лв. на цяло и направо усетих кефа в очит еим , че ще съм поредната дето ще разкарват...касата им ми отказа да ми развали парите и половин час се мотахме в района да ги развалим тия пари с някакви покупки, ама така че да развалим и да има по 50ст!...та който е невеж по нашенските простотии...да има много стинки в джоба! ...
В женският клуб пък ми казаха, че е по-добре да имаме и от червените паспорти, защото ни в клин, ни в ръкав понякога им скимвало да ги искат...познавам човека, който ми го каза, та съм склонна да му вярвам...абе не знам)) Ще взема да си извадя паспорт и нарочно да ида до Конго за 1 ден за да го използвам...хаха
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 18.08.08 18:37 |
|
Не че съм от най-пътуващите, но преди месец бях в Прага, дъщеря ми ходи май месец до Германия (пътуваха със самолет и с влак), скоро наши роднини също ходиха до Германия, миналата година ей така, за проба, се разходихме до Солун и досега не съм чула някой да иска паспорт. Но, както решите - ако чак толкова се притеснявате, извадете си, но според мен е излишноь ако ще е само за това пътуване. В края на краищата какъв е смисъла да сме европейци, ако не можем поне това да отстояваме.
Но, за Конго.... съм съгласна . Моя паспорт май още е валиден, та кога тръгваме?
| |
|
Конго казваш))...или Конго Бразавил))...кацаме в столицата Киншаса))...и гледай какъв майтап, ако там вземем че си изкараме по гот отколкото в братски Лондон)) хехе...ти ме размисли...да знаеш
После ще ни питат: От кога станахте европейци , от кога ви почерняха задните части)))
Гледай къФ кеф)))
Осигури си лукса, насъщният сам ще си дойде! Редактирано от LlRA.. на 18.08.08 20:34.
| |
Тема
|
Re:... ))))
|
|
Автор |
Публикувано | 19.08.08 10:08 |
|
Не ми се отварят всички картинки, но и една е достатъчна... А кое Конго ще посетим няма проблем, поназнайвам френски, та ще се оправим ... .
Дотук с майтапчетата, пожелавам ти успех с докиментите и пътуването до братски Лондон. Като се върнете - разкажи как е там .
| |
|
|
|
|