|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Италия - цени
|
|
Автор | paris (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.05.08 09:58 |
|
Интересува ме цени на храна, напитки, сладоледи, минерална вода по улиците, закусвални, магазини за хранителни стоки, най-много до евтини кръчми.
Евентуално дребни сувенири.
В какъв порядък вървят, какво горе-долу да очаквам?
| |
Тема
|
Re: Италия - цени
[re: paris]
|
|
Автор | Ensi (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.05.08 10:06 |
|
V Italia e skupo-osobeno po ulizite-iasno , ima nadzenka.nai-evtino ti izliza da vlezesh v magazin i da si go kupish ot tam-voda, kola, dori sandvich.Ima menu -zenata -okolo 10€ i sa postaveni pred vhoda na restoranta-tova e dobro hranene i evtino izliza po-evtino, otkolkoto da si kupish sandvi4 ot zavedenie
| |
Тема
|
[re: Ensi]
|
|
Публикувано | 01.05.08 14:49 |
|
Ох, много трудно ти разбирам написаното
10 евро е цена на сандвич от заведение така ли?
Това, че има табла пред ресторантите, за да се видят цените е добре, да си прецени човек.
А в магазин за хранителни стоки какви са цените?? По-ниски ясно, но нещо в цифри, няма как да си направя сметката иначе.
Ориентировъчна цена на 1 бутилка вода, на 1 бутилка кола, на сандвич, на кроасан или друго.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
archibal (минаващ) |
Публикувано | 01.05.08 14:58 |
|
Цените в заведения среден клас, основно пицарии са като в София но в евро, пица 6-8 евро, кока-кола-та е скъпа окоол 2,50 евро, по-евтино излиза фреш около 1,50. Кроасан 0,80-1,20 евро. Бира 2-3 евро. За около 15-20 евро спокойно можеш да се наядеш
Редактирано от archibal на 01.05.08 15:00.
| |
Тема
|
[re: archibal]
|
|
Публикувано | 01.05.08 15:45 |
|
мерси, получих някаква представа
| |
Тема
|
|
|
Автор | 777 (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.05.08 17:14 |
|
По отношение на цените зависи и в кой град ще сте. Например във Флоренция ми се стори по-евтино по пицариите тип "масички на улицата" отколкото в Рим. Това, че показват цените на входа е удобно, но има риск за сметка на яденето алкохола и безалкохолните да са по-скъпи от на други места. Направете си критерий за ориентация още от начало. Например цената на пица Маргарита. Извън столицата за нормална цена се счита 8-10 евро в по-забутано заведение. В центъра могат да искат и 15.
Най-евтините сладоледи в джелатериите почваха от 2.50 за най-малката кофичка и оттам растат в зависимост от количеството. Минералната вода е по 1 евро в магазините, на улицата я продават изстудена и стига до 3.
Продават и пица на парче, което ги го мерят. Едно детско парче излиза към 6-7 евро.
Сувенирите са в широк диапазон, зависи какво търсиш. Но принципа е да се взимат от пазарите - продават същите неща на по-ниска цена отколкото по централните улици.
Иначе храната по магазините е общо взето на цени като тук или малко по-високи, но не с драматични разлики при повечето неща. Друг е въпросът, че човек като е в чужбина, иска да опита някой местен деликатес, а те вече са скъпи.
| |
Тема
|
[re: 777]
|
|
Публикувано | 02.05.08 09:20 |
|
Ами 3 дни в Рим, по един ден във Флоренция и Венеция, по няколко часа в Сиена, Пиза, Верона - общо взето това е.
Екскурзията е организирана, осигурена е само закуска. Предполагам ще ни спират и по бензиностанции.
Искам да си направя груба сметка, каква сума е нужна на ден за храна и напитки. Не предвиждаме скъпи заведения, предполагам че няма и време да има. Нощувките ще са извън центъра на градовете. Разбира се и по някой сувенир, картички такива неща ще искаме да си купим.
Била съм на такава екскурзия в Гърция. Там скъпо и аз бях си предвидила необходимите суми за това. То пък беше такова бързане и обикаляне, спираха ни само на бензиностанции и дюнерджийници (гироси) и в крайна сметка излезе много по-евтино, щото до нормално заведение не се добрахме, освен на една вечеря с фолклорна програма.
Благодаря за информацията до тук, полезно ми е всичко, което пишете!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
archibal (минаващ) |
Публикувано | 02.05.08 22:06 |
|
Във Венеция и особено във Флоренция, внимавайте къде сядате, по възможност по-далеч от туристическите атракции на града. Във Венеция е удобно около моста Риалто в районите Дорсодуро или Сан Поло. През моста на Академията минавате на Дорсодуро. Ако решите да седнете около Сан Марко ще ви излезе най-солено. Там е и кафе "Флориан". Във Флоренция - за там какво да кажа, там май навсякъде си е скъпо . В Рим, можете да седнете където си решите няма проблем. Единствения проблем който можете да имате там, е да няма място за сядане в заведенията. Приятно е около Piazza Navona около Trevi. Има автентични италиански пицарии в които готвят много вкусно. Кафе можете да пиете и около Ватикана
| |
Тема
|
|
|
Автор | Дoмaтчe (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.05.08 15:48 |
|
Във Венеция според мен е най-скъпо, особено на площада Сан Марко - едно кафе е 7 евро и отделно 4 евро на човек за това, че си седнал в кафенето. Изобщо във Венеция всичко се върти около печалбарство, за съжаление и романтичната атмосфера доста се губи. В останалите градове няма да има особени изненади с цените. Хубав сувенир според мен са големите 12-странични календари с изгледи от Италия или по отделно от някой град или област. Във Флоренция миналото лято се продаваха навсякъде по 5 евро единия, което е много евтино. В Рим има купища дребни сувенири по 1-2-3 евро в уличките около Ватикана.
И още нещо - наблегнете на сладоледа, такъв в България просто няма.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Ana (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.08 10:03 |
|
на бензиностанциите е много по-скъпо, отколкото в magazin за храна.особено за вечерите в хотела, ако искаш да спестиш пари-купуваж неща в малки количества и си прави сандвичи за другия ден.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|