Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:14 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За Гърциянови  
Автор lrishstout (махмурлия)
Публикувано30.03.08 15:28

Здравейте.
За почивните дни през май съм сглобил следното:
София-Сандански (нощувка) - Каламбака (Метеора-2 нощувки) - Науса (нощувка) - Сандански (нощувка) - София. Пътуването е с кола.

Всичко е резервирано. Питането ми е докъде е готова магистралата Егнатия и евентуално кой път е за предпочитане от Каламбака до Гревена - по-заобиколния през Мецово (ако така се пише правилно) - или по-прекия, който тръгва на север от Каламбака.

Благодаря предварително.

Тема Re: За Гърциянови [re: lrishstout]  
Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано30.03.08 15:41

Магистралата е по направление Солун-Верия-Гревена-Мецово-Йоанина-Игуменица. От Солун до Гревена е напълно готова.
От Каламбака до Гревена е обикновен планински път, от Мецово до Гревена също не беше магистрала поне през 2006. Разбира се, ако искаш да разгледаш Мецово, е съвсем друг въпрос.

Eто линк от сайта на Егнатия, оттам се вижда, че има напредък, но не са стигнали чак до Мецово:

На отиване от Сандански към Каламбака може да ползвате магистралата до Гревена, може и да минете по крайбрежието, да се топнете в морето в Катерини или Лептокария и после през Лариса и Трикала да стигнете до Каламбака.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Тема Re: За Гърциянови [re: Блaryн Kaлчeв]  
Публикувано30.03.08 15:54

Благодаря за бързия отговор. Сайтът за Егнатия го знам, но би било ценно да чуя от някой, който е минал. В другата посока към Кавала трябваше да е готова към началото на 2007, а още не е готова.

Тези снимки са около Гревена, т.е. до там е стигнала със сигурност:

На отиване ще се спуснем покрай морето - искам да пообиколим малко. Мецово -има ли какво да се види там или колкото за едното минаване?

Някаква информация за пътя от Каламбака към Гревена - някой да е минавал?

Редактирано от lrishstout на 30.03.08 15:55.

Тема Re: За Гърция [re: lrishstout]  
Авторnnnikolov (Нерегистриран)
Публикувано30.03.08 21:07

От Гревена до Каламбака са около 1.15 - 1.30 часа с кола. Първите двадесетина км след Гревена са тесни, с много завои и денивелация, но след това е прилично. А и природата около пътя е красива, но гледката е само за возещите се - шофьора трябва доста да внимава.
Разстоянието не е толкова голямо за да се притеснявате.

Тема Re: За Гърциянови [re: nnnikolov]  
Публикувано30.03.08 21:42

Не съм казал, че се притеснявам. Питането ми беше за пътя.

АвторBлaдo (Нерегистриран)
Публикувано31.03.08 18:00

Какво толкова те притеснява пътя? Асфалт, маркировка,проходим при всякакви условия,няма просяци,скрити катаджии,лади пълни със скрап .Не е необходима допълнителна високопроходима екипировка-и там живеят хора

Тема Re: За Гърциянови [re: Bлaдo]  
Публикувано31.03.08 20:57

Да го кажа като на първолаци - НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ЗА ПЪТЯ, ПРОСТО ПОПИТАХ ДАЛИ НЯКОЙ ЗНАЕ ДОКЪДЕ Е ГОТОВА МАГИСТРАЛАТА И ПОЛУЧИХ АДЕКВАТЕН ОТГОВОР, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ МНЕНИЯ.

Ако има неразбрали, мога да повторя, щото май хората не четат.

Сега очаквам още един въпрос с какво ме притеснява пътят...

АвторOrи (Нерегистриран)
Публикувано31.03.08 23:14

А някой да ти е длъжен, че се държиш така агресивно ?

Тема Re: За Гърциянови [re: Orи]  
Публикувано01.04.08 09:40

Когато питам колко е часът, не очаквам рекация от типа "тоя пък няма часовник".

Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано01.04.08 12:52

Г-н Николов ти отговори достатъчно подробно за пътя, ти го удари на чест - как смеел да си помисли, че може да те притесни нещо!
Поначало въпросът ти не е много ясен, тъй като Каламбака, Мецово и Гревена образуват горе-долу равностранен триъгълник и даже когато магистралната отсечка Гревена-Мецово окончателно се завърши, пак няма да е по-бързо от Кал.до Грев. да се ходи до Мецово.
Колкото до сайта на Егнатия одос, ако си беше направил труда да отвориш картата, ще видиш, че е от февруари 2008. Неведнъж съм ползвал този сайт и впечатлението ми е, че информацията там се актуализира според реално завършеното, а не според първоначалния проект.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.