|
Тема
|
Газ в Турция
|
|
Автор | Koko (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.03.08 20:23 |
|
Знаете ли каква е цената на газта в Турция и дали накрайниците стават за нашите коли?
| |
Тема
|
Re: Газ в Турция
[re: Koko]
|
|
Автор | Bлaдo (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.03.08 11:22 |
|
Турция е страната с най-високи цени на горивата в света.Лятото ходихме на море там и ми направи впечатление ,че на всеки 3-5 км има бензиностанция (с газ включително) но тая конкуренция не води до нещо по-добро.Аз зареждах дизел за 2,45 лири,което е около 2,85 лв,като цената в Бг тогава беше 1,90лв. Бензина струваше 2,68-2,80 лири. Същото съотношение беше и при газта и при бензина. един път и половина над нашите.Мисля че сега газта там е около 1,6-1,8 лири (тогава беше 1,55лири),защото бензина е към 3 лири в момента(вероятно и повече!)Ноември беше 2,92-3,00 .Няма начин накрайниците да са различни от нашите, нали всички гарови уредби са "италиански"Тъй че прежалваш 50 евро горница и караш!
| |
Тема
|
Re: Газ в Турция
[re: Bлaдo]
|
|
Автор |
e2e (човек) |
Публикувано | 25.03.08 03:56 |
|
стига бе, сериозно ли това за Турция...аз тъкмо съм се хванал да обмислям един преход, в който доста голяма част от километрите са именно през нея...
We all go a little mad sometimes...
| |
Тема
|
С кола в Турция
[re: e2e]
|
|
Автор | Bлaдo (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.03.08 09:40 |
|
Няма по-високи цени на горивата от Турция.Това им е нещо като национална гордост.Затова нямат брички по пътищата и трафика им е доста слаб и лек за каране. Истанбул е като свеж уикенд след Софийско градско! На 5 жители на града се пада само по 1 кола !!!!!!(София 1/1) Но пък не ти искат винетки,колани, детски седалки,путарина,царина,дезинфекция,флаш меморита и сек ви глупости,които ние изискваме.Полицаите не спират коли с чужди номера,освен ако не карат с поне 30 км отгоре!Освен това аз съм карал кола в Европейския съюз,по-специално в една от страните на съюза-България, и мога да ти кажа ,че пътищата в Турция,особено в азиатската част (Анадола) са в пъти по-добри от пътищата в " Европейския съюз". Е, щото нямат "Агенция Пътища на Батко" .
"Магистрала" Тракия е като пътя Алиага-Дикили(нещо като Ахтопол-Царево за нашите мащаби)
| |
|
Потвърждавам писаното от Владо
| |
Тема
|
Re: С кола в Турция
[re: Mr.Overclock]
|
|
Автор | Cвeт (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.03.08 22:53 |
|
И аз потвърждавам
| |
Тема
|
Re: С кола в Турция
[re: Bлaдo]
|
|
Автор | AutoFun (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.05.08 19:54 |
|
А някой може ли да каже какви са актуалните цени на горивата в Турция. Имам идея да ходя с кола на екскурзия и ме интересува живо какво е положението. Знам че Турция е една от страните с най-високи цени на горивата.
| |
|
Бензин Супер е 3,40 лири. Газта е 1,50-1,80 лири, а дизелът - 2,80 лири. Инфото е от преди 3 дена.
В Турция не пътуваме с автомобил. С автобус или със самолет (Пегасус Еър) излиза пъти по-евтино.
| |
|
|
|
|