Тема
|
Идеи за Виетнам
|
|
Автор |
sayaro (член) |
Публикувано | 03.02.08 20:36 |
|
Здравейте!
Всякакви идеи за индивидуално посещение на Виетнам! Азиатски авиолинии - кои са най-изгодни и откъде да пазаруваме билетите, ако решим да пристигнем първо в Тайланд?
Много благодаря за съветите и препоръките!
Поздрави!
|
|
Тема
|
Re: Идеи за Виетнам
[re: sayaro]
|
|
Автор | swimmer (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.02.08 11:05 |
|
Кога смяташ да ходиш?Аз заминавам през април ,но ще пътувам през Камбоджа.От Бангкок AIR ASIA летят директно до Ханой.Можеш да си купиш билет през инетрнет-колкото по-рано толкова по-евтино.Визи за Виетнам дават само за 15 дни,като предварително трябва да уточниш датите.
|
|
Тема
|
[re: swimmer]
|
|
Автор | Aлekcи (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.02.08 12:07 |
|
Освен виж за Сайгон и за Ханой от Банкок.
Януари с Nok Air отсечката Банкок Ханой ми струваше само 40 евро с включени летищни такси :-) Вътрешен полет Данаг Сайгон струваше 20 евро с Пацифик.
За Виетнам еруейс в никакъв случай не си купувай от чужбина билет! На място е много по евтин
На мен без проблем ми издадоха 30 дневна виза в посолството на Виетнам в Будапеща. Не съм чувал за ограничение за 15 дни....
В съм събрал повечето нискотарифни авиокомпании в региона. Инфо за Тайланд можеш да намериш в . За Виетнам все още няма тема в Старт.бг. Ако имаш желание може да се заемеш с тази благородна задача :-)
|
|
|
Здравей и благодаря, swimmer. На този етап е само проект, защото тепърва започваме проучването. Проверихме AIR ASIA от Банкок до Ханой, също и Jetstar Asia, Bankok Airways. От Банкок до Хо Ши Мин може и по суша през Камбоджа. От една страна, искаме да видим Bankgor и да доплуваме до Пном Пен, а отттам в Хо Ши Мин, от друга страна - искаме да имаме повече време за Виетнам. Разгледах wikitravel съветите - интересно е. Довечера ще прочета пътеписите, които съм отделила за района.
Отплеснах се! Ако все пак тръгнем да пътуваме, то ще е също през април, така че - може да менкаме инфо. Ти например как и с коя компания ще летиш до Банкок?
Поздрави!
|
|
Тема
|
|
|
Автор | swiimmer (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.02.08 14:13 |
|
Заминавам на 10 април от Истанбул с Qatar Airways за Kuala Lumpur.После ще бъда 1 седмица в Индонезия(Yogyakarta и Bali).След това се връщам в Kuala Lumpur и оттам ще летя за Seam Reap-Камбоджа за да разгледам Angkor Wat.
После с автобус до Phnom Penh .От Phnom Penh има два варианта до Saigon-с автобус и лодка.На място ще решаваме.За Виетнам се ограничаваме само до Saigon и Hanoi понеже нямаме много време .За виза за виетнам ми казаха,че мога да си изкарам и в Камбоджа-30 долара но не ми се размотава да им търся посолството.Тука визата е 50 долара-питах в посолството.
|
|
Тема
|
[re: Aлekcи]
|
|
Публикувано | 04.02.08 14:46 |
|
Я кажи нещо за самолетите на Пасифик.Четох,че били много зле.Като знам с какви самолети съм летял в Азия и ме хваща страх.Тия от Nokair са големи смешници.Стройха ни на пистата в Пукет и тогава започнаха да си зареждат самолета с гориво.Иначе го бяха изрисували като птица отвсякъде.
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 04.02.08 15:04 |
|
Абсолютно никакъв проблем няма с Nok air и с Pacific. Първите са собственост на Thai airways, а вторите на Vietnam airlines. Наскоро, като стратегически инвеститор в Pacific влезе и австралийската Qantas, които са известни с това, че до сега нямат нито един загинал пътник :-)
И двете авиокомпании летят с видимо нови самолети.
|
|
|
Благодаря ви, много ми помагате. Продължавам да разучавам обстановката и маршрутите и дано успея да спретна план преди дъждовния сезон.
Поздрави!
|
|
Тема
|
low cost in Africa
|
|
Автор | Дoмoceд (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.02.08 19:45 |
|
От африканските си пропуснал да споменеш и .
Тъкмо оня ден сефтосах Mango до Дърбан. Оранжевичко
1time са им по широки креслата, но пък са им много стари самолетите.
А като стана дума за азиатски таратайко, на летището на Хонконг се сблъсках (но не летях) с една толкова овехтяла от служба бангладешка щайга DC-10, че ми се видя доста странно как изобщо се е добрала на собствен ход. Носеше гордото име New Era
|
|
Тема
|
Re: low cost in Africa
[re: Дoмoceд]
|
|
Публикувано | 04.02.08 20:57 |
|
Мерси, добавих предложенията
Оff. Търсих книгата ти в София, но във всички книжарници се беше изчерпала Имаш ли идея къде да търся?
|
|
Тема
|
|
|
Автор | garuda (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.02.08 22:14 |
|
e, i az planiram pytuvane april do vietnam. shte se radvam da spodelite prouchvaneto za evtini samoletni bileti, az syshto shte go storja sled kato imam poveche info.
blagodarja
|
|
Тема
|
книга
|
|
Автор | дoмoceд (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.02.08 20:17 |
|
Това, че се изчерпала, звучи много ласкателно, но моята инфромация е, че у издателите има още бройки. Книжарниците май ги домързява да презареждат, но върху това нямаме никакъв контрол - бизнесът си е техен. Струва ми се, че онлайн книжарниците рабоят по-добре.
съм посочил няколко.
Ако наистина се е изчерпала, у нас имам резервни бройки и ще ти запазя! Пиши ми на мейла.
|
|
Тема
|
[re: garuda]
|
|
Автор | Toни (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.02.08 11:36 |
|
Наследството на ВИЕТНАМ
+ обиколка на САПА
15 дни/ 12 нощувки
10 закуски/ 10 вечери
2238 euro
Организирани дати:
10.04.2008 г.
06.11.2008 г.
ЕЛФИ ТУРС
|
|
Тема
|
|
|
Автор | sali (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.02.08 13:52 |
|
Do Vietnam mai se pytuva prez Moskva- kato ot Sofia za Moskva se kaca na edno letishte v Moskva, a ot tam za Vietnam, se izlita ot drugo letishte na 20 km, ot pyrvoto:).Imam edin priatel vyv Vietnam, koito moje da mi kaje mnogo po-ve4e, otkolkoto moje da ti kaje niakoi drug tuk:)
|
|
Тема
|
[re: Toни]
|
|
Публикувано | 06.02.08 14:00 |
|
Сигурно цената е без летищни такси и други уловки.Както и да е.Сигурно в цената влизат и твоите самолетни билети,защото аз за половината от тези пари миналата година обиколих половин Азия за 1 месец.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Toni (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.02.08 19:59 |
|
http://www.elfytours.com/02/954-30-44/air/view.html?oid=27354
|
|
Тема
|
[re: Toни]
|
|
Автор | bale (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.02.08 00:12 |
|
Да, цената е бруталничка, хахахаха........
|
|
Тема
|
[re: Toni]
|
|
Автор |
e2e (човек) |
Публикувано | 07.02.08 01:26 |
|
Тони - дебело като цени, братле...много дебело...
Двупосочен самолетен билет до Истанбул - Осака /или Токио/ ми излиза макс 1200 евро ЗАЕДНО със такси и други хватки със Сингапур Еърлайнс /компанията която закупи сума ти бройки от новия лайнер А380/...а Токио и Осака са къде-къде оттатък Виетнам :)
не се класираш с тия 2300 евро за тая екскурзия :)
We all go a little mad sometimes...
|
|
Тема
|
Re: книга
[re: дoмoceд]
|
|
Публикувано | 07.02.08 01:27 |
|
Ще издълбая аз от една бройка, но трябва да се засечем някъде по света да ми сложиш един автограф :-) Какви са ти плановете за тази година?
Офертата на Елфи е доста скъпичка, но е нормално за една за такава рядка за България дестинация... При самостоятелна организация за същите пари 2 души могат да пътуват.
Прилична хотелска стая с 2 легла, минибар, тевизор и закуска струва общо 10-15 долара на ден, такси за 7 души за 1 ден 70-80 долара, рикша 1 долар на човек, обилна вечеря с пиене 6-7 долара на човек, целодневна екскурзия с обяд до залива Ха лонг 20-30 долара.
Препоръчвам ви да пътувате до Банкок, Куала Лумпур или Сингапур и от там да хванете някоя нискотарифна авиокомпания. Директните полети до Виетнам обикновено са значително по скъпи...
|
|
Тема
|
|
|
Автор | rapyдa (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.02.08 15:21 |
|
какво разбра за визите за камбоджа, че нещо не мога да изровя информация
от българия ли се вадят и колко време отнема процедурата ако имаш представа
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
SUCCUBUS (нощна гад) |
Публикувано | 13.02.08 21:37 |
|
ако стигнеш до Бангкок,има много варианти да zапочнеш оттам обиколката с кола или бус преz Камбоджа,така и СиемРиап ще ти иzлеzе евтино,пък и ще се нагледаш на екzотика и мръсотия.
Иначе ако ти се лети АirAsia са с най евтините билети обикновено, s NokAir oбаче не съм пътувала.
|
|
|
Благодаря на всички за съветите. Установихме, че няма да успеем да се подготвим успешно преди дъждовния сезон. Пътешествието обаче придоби интересен формат и се надявам да го направим през следващия сезон. Решихме, че ще е най-вълнуващо, ако вземем Транссибирския влак от Москва до Пекин през Монголия - втората класа струва 400 долара. От Пекин до Ханой може със самолет, а може и с влак (още 2 дни), струва 120 долара. След това - Виетнам, Камбоджа и Тайланд. От Банкок - самолет до Истанбул и прибиране в България.
Сега се спретваме за по-скромно пътуване до Черноморска Турция и Грузия. Може би ще пусна отделна тема за този маршрут.
Поздрави!
|
|
|
Като искаш да пътуваш толкова много с вляк, защо не отидеш до Пекин със самолет, а после оп Пекин до Лхаса (Тибет) с новооткрития влак?
Трябва да ти кажа, че от София до Москва трудно се пътува с влак, та какво остана през цял Сибир. Просто стотици километри гледаш гора, гора, гора... Най-лошото е, че не можеш да слезеш, да се разтъпчеш, разходиш на някое място, а стоиш само в противното купе и във вагон-ресторанта.
Поне си вземете І класа, та да сте само двама в купето.
Как ще се оправяте в Китай и не е ли възможно да разгледате Шанхай, Хонконг или Макао?
За Турция и Грузия сигурно видя в блога на Стойчо преживяванията на мототурист:
Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...
|
|
|
Здравей Благуне,
всичко, което казваш за пътешествието с влак е точно. Знаем и за новия влак от Пекин. За себе си съм приела, че ако се разхождам някога в Сибир и в Монголия, то ще е само с този влак. Скука и т.н., но то явно си е специално преживяване. За първата класа съм съгласна, ето тук и подробностите:
http://www.seat61.com/Trans-Siberian.htm#Moscow%20-%20Beijing
В спретнатата от нас програма комбинираме две намерения: пътуване с въпросния влак до Владивосток - после Япония - после Сиатъл - Ню Йорк (леко-леко) и оттам още по-леко - България. Само че тук трансформирахме маршрута до Бейжинг през Монголия (не през Манджурия) и Виетнам, Камбоджа... Както вече отбелязах, няма да се подготвим достатъчно добре до април месец, затова преминаваме към изпълнение на част от друг план - обиколка на Черно море. Е, Турция и Грузия са малка част от обиколката, но здраве и живот скоро ще я допълним с една разходко по делтата на Дунав, Одеса и Крим.
Поздрави!
ПС Прочетохме пътеписа на Любо Африката.
|
|
|
Егати изедниците - първа класа на двойна цена!
При всички случаи е грехота да не спрете на Иркутск, за да разгледате Байкал за 1 ден поне. Сибирската тайга и монголската степ може да се разгледат и в движение, но надали ще се замъкнете пак на Байкал, за да го пропуснете, след като сте на една ръка разстояние.
|
|
|
Проблемът е, че ако слезем да разглеждаме, ще трябва да чакаме следващия влак 1 седмица. Въпросните влакове пътуват само веднъж седмично.
|
|
|
А няма ли Иркутск-Пекин?
|
|
|
Възможно е да има, но става дълго и напоително. За такова пътешествие трябва солидна доза свободно време.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
temp1e (непознат
) |
Публикувано | 29.10.08 09:15 |
|
Искам отново да отворя темата.
Купих билет за Бангкок март месец. Идеята е основно да стоя във Виетнам. В Тайланд най вероятно ще си отделя 2-3-4 деба за Бангкок. Пътуването е замислено като Бангкок-Хо Ши Мин (самолет) - Ханой (влак) - Бангкок (самолет).
Сега основно ме интересуват визите. Гледам, че за Тайланд май няма много проблем, ама за Виетнам искат покана. Аз съм намерил телфоните на 2те консулски служби в България и днес ще звъня, но ако някой може да сподели личен опит ще му бъда признателен.
|
|
Тема
|
[re: temp1e]
|
|
Автор |
swimmer9 (непознат
) |
Публикувано | 29.10.08 15:59 |
|
През април бях във Виетнам.С визата нямах никакви проблеми.Даже не си я изкарах лично,ами пратих един приятел в София да ми я изкара.Иначе и аз бях в Ханой и Сайгон само че влязох от Камбоджа. Ако те интересува нещо конкретно-питай.
|
|
Тема
|
[re: swimmer9]
|
|
Автор |
temp1e (непознат
) |
Публикувано | 30.10.08 07:08 |
|
Ами аз честно казано почти всяка вечер си чета по нещо за Виетнам, така че горе долу съм наясно къде да ходя и какво да гледам. Въпреки това, ако има нещо специфично и малко популярно нещо, което обаче не е за изтърване, можеш да дадеш съвет. То може да е на всякаква тематика - храна, забележителности, природа, клубове, хотели, все едно какво. Ако имаш пътепис или албум с картинки ще ми е любопитно да го видя.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
swimmer9 (непознат
) |
Публикувано | 30.10.08 17:22 |
|
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
temp1e (непознат
) |
Публикувано | 31.10.08 08:05 |
|
Хубави снимки, но са доста малко. Да не си снимал с лентов апарат :))
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
sayaro (ентусиаст) |
Публикувано | 08.07.10 14:08 |
|
Ехаа, съживявам тази тема, защото пак сме на виетнамска вълна. През февруари, ако е живот и здраве.
Този път: никакво разсейване в съседни страни, а само и единствено Виетнам.
Намирам прекрасни цени от Истанбул до Сайгон.
Споделете сега впечатления и снимки, снимки, снимки!
|
|
|
Сподели нещо за тези прекрасни цени.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
sayaro (ентусиаст) |
Публикувано | 08.07.10 17:55 |
|
Ами за определени дати намерих цена от 589 EUR - двупосочен - Истанбул/Хо Ши Мин. Струва ми се, че е доста добра цена, нали? Само едно прехвърляне, Катарски авиолинии.
|
|
|
Що пък реши само във Виетнам да ходиш?Дават виза само за 15 дни.Пък да биеш толкоз път само за две седмици не си струва.И с какво толкова те плени
Виетнам?
|
|
|
syglasen! zashto samo vietnam ??? vietnam e interesen, no pri vietnamskite sysedi kato che li e po-zapomniashto se.
Inache mozhesh da si izvadish 30 dnevna viza w Bangkok, dokolkoto si spomniam, towa s 15 dnevnite e na mestna osnova, makar che 15 dnevnata viza triabwa da ti e napylno dostatychna :)
spored mene za ho chi min ti stiga 1 den. dosta poevropejchen grad, na mene ne mi haresa osobeno. hanoi mi se vidia dosta po-interesen.
a nablizo okolo ho chi min mozhesh da zagubish oshte maximum 3 dena, kolkoto da izlezesh w cambodia po rekata. az naprawih po-sykratena programa i prekarah 1 den (dneven tur okolo ben tre) i posle s avtobus v cambodia. cambodzhanskata viza ti ia dawat na granicata. az na tunelite ne hodih, che za moia vkus sa 100%vi konfeti. imash vyzmozhnost i za plazh na okolo 100-200km na sever ot ho chi min, ama ne razchitaj, che shte popadnesh na niakakwo unikalno miasto za plazh. tam wsichki drugi dyrzhavi imat po-hubawi plazhowe.
wyw vietnam vytreshni evtini poleti sa na jetstar, a za ostanlite air asia , kakto veroiatno znaesh. s jetstar mozesh da stignesh do centralen (da nang i naokolo) i do severen (hanoi) vietnam.
http://picasaweb.google.com/boyan.dimitrov/
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
sayaro (ентусиаст) |
Публикувано | 09.07.10 11:52 |
|
Откога е това положение с 15 дневната виза? Не дават ли за месец? Ами ако имаме хотелска резервация, пак ли ще ни отрежат дните?
Вярно е, че за две седмици не си струва организацията.
Съблазняват ме и съседните страни, разбира се! Но винаги се питам има ли смисъл да се прелети ниско над една страна за 1-2 дни и да се продължи към друга. Ако имахме 3 или 6 месеца, няма спор.
Имаме време, ще го намислим.
Някой попадал ли е на Лунната Нова година, че като гледам ние ще сме там по това време, здраве и живот?!
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
bambus ( ) |
Публикувано | 10.07.10 15:17 |
|
Защо ще си чупите краката, да пътувате до Виетнам?! Разходете се до "Илиянци", там ще се почувствате като в същи Виетнам :))) Много поздрави на Емо!
Бале
|
|
Тема
|
[re: bambus]
|
|
Автор |
sayaro (ентусиаст) |
Публикувано | 11.07.10 11:04 |
|
ООО, Бале! Тъкмо за теб идеше реч в нашето семейство. Какво против имаш Виетнам?!-)))
Добре де, навихме се и на съседни държави - Лаос, например. Сега обмисляме в коя точка да се установим в периода на Лунната нова година, защото движението в този период било доста по-проблематично.
Надявам се да се включиш малко по-адекватно в темата -)))
На 13 сме на месечна КС среща.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
bambus ( ) |
Публикувано | 12.07.10 11:06 |
|
Не бе, нямам нищо против Виетнам. Даже напротив - там била най-евтината бира в региона. Иначе не мога да дам никаква полезна информация, само исках да поздравя. Срещата ще я пропусна, че нали от две години го раздавам берлинчанин, но може през август да се видим, от 3-ти до края сме в Сф.
Много здраве (и на Емо)!
Бале
|
|
|
Виетнамците не са така религиозни както съседите си, но лунната Нова Година е най-големият им празник и повечето от трудещите си имат единствените си 5 почивни дни в годината по това време. Само най-бедните няма да пътуват, другите ще се прибират по домовете си, а богаташите ще тръгнат на почивка. Транспорт ще има масово преди и след, но не и на връх празниците. Което не бива да те смущава, ако ще пътувате с туристическите микробуси (по крайбрежната ивица), които се движат от хотел до хотел през всички по-известни места. Дори и с по-ограничен график няма съвсем да ги занемарят. Цените за влак бяха навремето няколко пъти по-високи за "бели", така че може и те да имат някакъв туристически контингент. Иначе пътуването с междуградски обществен транспорт беше (през 2005) достатъчно заплетено и без милионите "тръгнали да се прибират" виетнамци. По-вероятно ще видите зор със свободните стаи по хо(с)телите, а ако действате чрез couchsurfing, може би не всеки ще приема гости по това време. Но хотели във Виетнам има (оставяйте само копие от паспорта си при регистрация) доста... Относно 15-дневните ограничения с визата - без каквито и да било документи (резервации, самолетни билети и т.н.) в консулството им в Батамбонг (Камбоджа) даваха 30-дневна виза срещу 25$ и 5 минути чакане... ако си изпиеш чашата чай, с която ще те почерпят Поздрави.
|
|