|
Тема
|
Въпроси към хората ходили към Южна Америка
|
|
Автор |
itilien1 (непознат
) |
Публикувано | 31.10.07 11:36 |
|
Вълнува ме много въпроса с полетите - случва ли се да закъсняват често и колко закъсняват. Имам предвид както презокеанските, така и вътрешните на оня континент. За март месец планувам ходене до аржентина и чили, но не знам времената между полетите, които съм нагласил дали са достатъчни. Ако се случи някой от полетите да закъснее, може да ми се провали цялата работа. Ако някой е ходил натам, нека сподели с какво и как е било.
Редактирано от itilien1 на 31.10.07 11:37.
| |
Тема
|
Re: Въпроси към хората ходили към Южна Америка
[re: itilien1]
|
|
Автор |
juriwaro (непознат) |
Публикувано | 01.11.07 17:38 |
|
Беше 1999 лето. Летях с Ибериа през Мадрид за Лима. Качихме се в самолета и малко преди излитане някои по-наблюдателни пътници видяха локвичка под едното крило. Свалиха ни обратно до чакалнята, където в шеги и закачки мина известно време. Кацнахме в Лима със закъснение от поне 6 часа. Още от Европа бях купил вътрешни билети за Аеро Перу (след 2-3 дни) и на летището ме посрещнаха с новината, че междувременно Аеро Перу били фалирали. Както се разбра по-късно те заформяли този номер през всеки 2-3 години. Още на първия ден от престоя си в Лима купих нови билети за конкуренцията (мисля че бяха Аеро Континенте) и се оказа, че вътрешните билети там са значително по-евтини от предлаганите в Европа. Полетът ми с Аеро Континенте беше за 6:30 сутринта, но по някакви метеорологични съображения всички полети за Куско през този ден (на 2 различни авиокомпании) бяха натъпкани в един пак толкова голям самолет към 14:00. Беше си чисто тото, кой ще се дореди да лети и поне 2/3 от пътниците с по-меки лакти останаха на летището...
Слава Богу, вече не ползвам толкова често авио-услугите, но ако трябва да правя връзка бих си сложил между 10 часа и 1 ден престой... въпреки че авиолиниите в Чили и Аржентина са малко по-дисциплинирани от перуанските. На връщане от Сантиаго до Мадрид пак с Ибериа закъсняхме само 2-3 часа.
| |
Тема
|
[re: juriwaro]
|
|
Автор |
itilien1 (непознат
) |
Публикувано | 01.11.07 20:57 |
|
След полета от Рим до Буенос Айрес, имам 6 часа да се прехвърля на другото летище за да хвана вътрешен полет. Това ме притесняваше, но разбрах, че тия два полета са на един билет, а алиталия имат договорени отношения с аржентинските аеролинии. При това положение, дори да изпусна вътрешния полет, те трябва да ме качат на следващ. При другите прехвърляния имам нощуване, освен при полетите Буенос Айрес - Сантяго де Чили - Калама и обратното. Там в Сантяго де Чили има много малък престой, но и те са на общ билет, на една авиокомпания и би трябвало да няма проблеми. Днес купих билетите, така че ще видим какво ще стане на място като му дойде времето.
Остава само проблема "как да стигне багажа с мен". Почвам да се чудя дали да мъкна палатката и спалния чувал с мен, или да наема такива неща в El Chalten и Puerto Natales. И дали ще ми мине туристическата раница deuter 60+10 за ръчен багаж, ако не я пълня много. Обаче си мисля, че статива ми може да мине за смъртоносно оръжие и да не бъде допуснат на борда.
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от itilien1 на 01.11.07 21:10.</EM></FONT></P>Редактирано от itilien1 на 01.11.07 21:11.
| |
|
Ти цяла Южна Америка си я сложил в един кюп, как да ти отговори човек LAN Chile и Aerolineas Argentinas са общо взето редовни. Имам записано само етно забавяне на полет до Рапануи от около 3 часа, последвано от връщане на самолета на половината път за ремонт. Обаче до Калама всичко си беше по план график, ако не броим, че полетът на спътницата ми закъсня с около 4 часа.
Хубавото е, че на летище Сантияго има удобни метални пейки за спане и никой не те гони. Най-тихо е към десния край на салона за регистрация на пътниците преди кафенетата
| |
Тема
|
Re:
[re: Димитъp]
|
|
Автор | Cпътницaтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.11.07 18:21 |
|
Не го лъжи човека, аз дойдох с автобус :-) от Ла Серена.
Полетът ми обаче от Буенос Айрес до Мадрид закъсня малко та тичах да хвана българския до София - хем не ми бяха вързани и багаж трябваше да прехвърлям между 2а терминала, ама се вредих.
| |
|
Може и автобус да е било, ама чакането си се зачита
| |
Тема
|
Re:
[re: Cпътницaтa]
|
|
Автор | Cпътницaтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.11.07 15:22 |
|
Да се поправя - това с тичането по летището на Мадрид не беше от Буенос Айрес, ами от Куба. До Сатняго и после от Буенос Айрес летях с Еър Франс през Париж и в 2те посоки имах нощувки за тяхна сметка та нямаше проблеми.
| |
Тема
|
[re: itilien1]
|
|
Автор |
Дивak (минаващ) |
Публикувано | 07.11.07 16:43 |
|
Гледам че си си купил билетите вече, ама да си кажа - от доста полети опит, междуконтиненталните не закъсняват повече от късите. Случва се, но в нормалните граници. Освен това не знам за Аржентина, ама за Бразилия паспортния контрол отнема много време, вероятно защото тези самолети побират повече от 400 души (и са винаги пълни). Проучи как става прехода до другото летище, да не е през града, че има и задръствания. (Все пак щом си с един билет е по-добре)
Дали ще ти пуснат раницата като ръчен багаж зависи най-вече от размера, не толкова от теглото, както и от това колко пълен е самолета и настроението на персонала. В Алиталия пускат повече отколкото някои други. За сметка на това Алиталия като че ли по-често губят багаж. Винаги слагай етикет с адрес и телефон на багажа, иначе ако се загуби шанса да ти го върнат е нищожен.
| |
|
|
|
|