|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Камбоджа
|
|
Автор | нeдa (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.08.07 13:11 |
|
Някой да сподели подробности за пътуване от Банкок до Сием Реап със самолет? Кои авио-компании са за предпочитане, ако някой знае? + трябва ли човек да се ваксинира? Странности и особености по пътя и в самата Камбоджа?
| |
Тема
|
Re: Камбоджа
[re: нeдa]
|
|
Автор | swimmer (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.08.07 18:24 |
|
bangkok airways-11590 THB или около 270 евро двупосочен билет.Повечето
туристи пътуват с автобус,но пътя в Камбоджа доколкото разбрах е ужасен.
Ваксини -евентуално срещу жълта треска.По-опасна е маларията.Аз лично
мисля да вземам доксициклин и да се запася с репеланти.Още повече,че
мисля да атакувам Камбоджа през Виетнам и Меконг.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
juriwaro (непознат) |
Публикувано | 12.08.07 16:31 |
|
Ваксини - няма задължителни, освен ако идваш от район със жълта треска, каквито има само в Африка или Южна Америка. Хубаво е да се ваксинираш срещу дифтерия, тетанус, тиф. Препоръчвам най-вече ваксината срещу хепатит А/Б, които може да се пипнат навсякъде. За да не си донесеш сувенир под формата на камбоджанска малария си носи репелент и/или накомарник. В страната продават хапчета за терапиране на малария - цена 5 долара. Пътищата и страната са пънкарски, но винаги може да разгледаш Камбоджа и с туристическа агенция, каквито се прескачат в Сием Реап. В скоро време очакваме по-прясна информация от Димитър, а до тогава -
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Димитъp (домосед) |
Публикувано | 13.08.07 19:49 |
|
Един приятел, с когото си пихме бирата в Сием Риеп (така и не съм сигурен какво е правилното произношение) се беше придвижил еднопосочно от Бангкок с Бангкок Еруейс за $120. Аз се придвижих еднопосочно от Сием Риеп до Пном Пен с дъщерните им Сием Реап Еруейс за $60. Естествено, ако имаш време има и най-различни наземни и наводни много по-евтини транспорти.
За особености - зависи от гледната точка. Например на мене ми се стори особено, че на паспортното гише на летището имаше 11 (единадесет) униформени служители, но те не обслужваха паралелно 11 пътници, а последователно - паспортът ми мина през ръцете ин а 11-те в процеса на поставяне на виза ($20), а после го занесох на още двама за входен печат Ваксини - както намериш за добре.
| |
Тема
|
|
|
Автор | dimitar (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.08.07 11:51 |
|
poseshtavam redovno cambodia.Ot bangkok do seam reap nai dobre i eftno e sws bus otnema vreme no e zabavno .Nai dobre e ot Bangkok do Pata in tailand do grnicata i ot tam sws lodka do sinnuk vile kwdeto e cambodian reviera hubavi plajove i kraivi jeni idi di Viktory hill kwdeto mmojesh da namerish 14 godishna devoika.Drug variant e sw Airasia di Khno Phan kwdeto mojesh da se zabavliavash dosta dore za malko pari .Ne propuskai Vadoo, Makido ,Martini ,Sharks mojesh da namerish lubovta za $20 krasiva jena za ciala vecher.Ot Khnom Phan ima bus koito e dobwr vecheima v povecheto stiuardesa Predi godini niamashe dori prozorci reisovete.Pwtishtata sa go popravili mako .Агнор ват си заслуйажа да се види.От Кном Пен има реис до Саигон за 4 цаса.За ваксини е добре да имасх за хипатит и тапхим .За малариа ниама страсхно .Забажлиаваи се Триабжа повецхе пари и камбодиа е тжоиа.
| |
Тема
|
[re: juriwaro]
|
|
Автор | димитap (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.08.07 12:12 |
|
И аз свм го виждал тожа на лети6тето паспорта ти минажа прес 10 4оека преди да ти сложат виса.Преди години като минесх от Трат до Кох хан на пвт за Сианук вил на границаа се пазари6 за виса.Искат 1200 Таи бат ти им жика6 1000 докато се нажиат .Бе6е стра6но сега е друго Аз сте ходиа пак февроари скоро 6те отвориат ново лети6те в Сианук вил за 777 боинг 6те кацат .Раиа 6те се развали 6те е като Таиланд след години
| |
Тема
|
[re: dimitar]
|
|
Автор | нeдa (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.08.07 22:08 |
|
Хм, това за красивите жени по 20 не ме интересува, поне така си мисля от висотата на досегашния ми жизнен опит, а и защото ще пътувам сама, въпросът е какво трябва да знае наивно изглеждаща източно-европейка без капка азиатски опит? Освен монасите някой друг говори ли английски? Как се познава "плъхско" и благодаря за пътеписа на юри варо.Много ми хареса! В София къде да правя ваксини, като съм малко шубе, и мога ли да видя контейнери с кости във или около Сием Риеп, и аз не знам произношението? Може ли да се снима или хората се дразнят, или още по-лошото - позират за туристи?? Говорят ли? Може ли да се любопитства? Има ли бивш секретен затвор до Сием Реап-сега отворен? ...уф и ваксините болят ли при слагане? и какви са тези неща за международен имунизационен паспорт дето ги пише че човек трябва да ги има по малкото официални страници на камбоджа. А и какво значи "камбоджа" в превод? леле имам още много въпроси ама няма да досаждам!
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 15.08.07 13:24 |
|
.Pisha ot Sydney kwdeto jiveia.Pwtuvam pod Aus passport i ne swm vijdal v Cambodia bwlgari.Za Vaksinnite si gi pochni sega zashtoto za hipatit B sa dve vaksini koito se slagat prez nikolko meseca.A Taphin e edna injekcia .Neznam kwde da si gi slojesh v Bg.Drugo ne ti triabva .I neshto za ztroistvo ako ne si svinala sws azia ia veriatnos nikolko dena da go imash.Ne pii voda samo ot botilka okolo 1000 cambodian reals. V Seam Reap e napravino vsichko za turisti i iskat da ti vzemat parite za vsichko riabva da se pazarish Do Agnor wat moje da naemesh kololo no e dosta vwrtene .I oko otidesh sledobiad da si vzemesh bilet vecherta mojesh da vlezesh i na drugia den .Imam mnogo turisti vwv Seam Reap koito kacat i za nikoklo dena vijdat Aгнор и казват аз сам бил в Камбодиа. За ваксиизационен паспорт не ти триабжа това е жьлта кни6ка в които се записжат какви вксини имас6 и кога са напражини никаде не се изисква . В Кном Пен може да севиди затвора но е доста подтискасхто инацхе до Кном пен са Килинг филс там са костите но на мен ми е трудно да гледам жестоко е. Ангииски се говори но трудно е да напра6 разгожор с месни.Жените по баровете говориат по до добре .Не знаех 4 си жена затожа писа ж прединото за $20 жени и .Но не прекаржи много време в Камбодиа ако не знае6 коко да плати6 6те ти струва доста.До Сеам Реап има полет свс Еар Азиа от Куала лампур които е ефтн..
Преди бе6е проблем ниама6е никаде АТМ и жси4ко бе6е $ .Земиси малки банкноти но сега има нажсиаквд Атм.Нима ни6то ажантиури4но .От туристите може6 да нау4и6 пое4е.Монасите не жси4ки говориат англииски.повеето стоиат и никои иджа да иска пари за тиах. Сианук жил си заслуйажа да се види.Но аз ходиа там за забавлениа .Мога да разказжам за Камбодиа много Ж кном Пхан сам бил 5 пати .Камбодиа е изжесна сас дрогата може би само вав колумбиа има поже4е предлагане .Може да опита6 хапи пица или милк 6аке.Аз не свм пробвал.
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 15.08.07 15:49 |
|
Prodwljavam ,niamam kirilica i mi e trudno da pisa.I twka za drogaa .Vnimavai za drink spike ne vzemai ot nepoznati pocherpka moje da ti slojat neshto i da se swbdish nikwde tova e edno na um kato pwtuvash swma. Ima barove kwdeto sot vreme na vreme ima happy time i puskat goliama lola sws droga bezplatno ..Drugo za Cambodia e prosteuciata i pedofiliata.Prosto normalen chovek nemoje da si predstavi dori kakvoemoje da se zapitash dali tove e na nashta planeta .Ima neshta koito ne sa zaviarvane no tova nemojesh a go vidish Сеам реап. Има6е миасто наре4ено the chiken farm mejdu Thaland i Cambodia mejdu Kho Kan jenite sa kato v kletki 1m na1m i nikoi sa po na 8 godini no go zatvoriha....V Sianuk vile a reia za pedofilite ima otvratitelni neshta ima i evropeiki koito si hvashtat 12 godishni momcheta .Za Друго ако отива6 за малко и ниама6 застраховка внимава за катастрофа vinagi казваи на shofiora бавно и избиагваи мотори .Трудно е да си представи6 какжо е в болниците.Katastrofi stavat chesto. I nima nishto.
Окон е благодариа а етаиа окон е не благодариатези думи триабват.V Seam Reap se govori angliski.No tam e vsichko za turisi i vseki gleda da napravi $ .Ima dobra hrana veche i bira Anchor i Ankor e mesnata.
Ima mnogo neshta koito ne se vijdat no korupciata e ogromna.Srednata zaplata e okolo US$20 ..
Mechta mi e da napisha kniga za pwtuvaniata iz Cambodia i Sauth east asia .Sreshnal swm neveroiatni hora .
Thailand promeni vizobia rejim .I mnogo ot postoino jiveishtete expats se mestiat kwm Cambodia .Tam rejimae svoboden mojesh da vzemesh busnes viza za $25 .
| |
Тема
|
|
|
Автор |
juriwaro (непознат) |
Публикувано | 15.08.07 17:20 |
|
Адресът за ваксините е "Янко Сакъзов" №26 - до пам. Левски,
Ваксините болят колкото всяка друга спринцовка, а тропическите болести... болят повече.
Ако си само в Сием Реап - всеки ще говори английски и смятай, че 90% от тези които те заговарят, ще го правят единствено за пари. Затова най-добре поеми инициативата и ТИ решавай кого да питаш - при агенциите, шофьорите и "гидовете" просто отговорите ще са по-скъпи. Не помня за "смъртоносни полета" наоколо, но между Сием Реап и Ангкор (в селото вдясно от главния път) имаше музей на мините и "екскурзоводите" бяха с патерици и протези - ако наистина държиш да видиш тези неща.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|