|  | | 

| 

| 

| Тема |  Швейцария   |  |  | Автор | Aни (Нерегистриран) |  | Публикувано | 22.06.07 11:57 |  |  | 

Здравейте! Плануваме пътуване до Швейцария за 3 дни и аз установих, че нямам абсолютно никаква представа, какво заслужава да се види. Ще купя пътеводител естествено (тръгваме от Германия), но съм благодарна за идеи и информация.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Швейцария  [re: Aни] |  |  | Автор | Cилвия (Нерегистриран) |  | Публикувано | 22.06.07 14:02 |  |  | 

От мен идеи само за Женевското езеро:
 Лозана - Олимпийския музей, има много атрактивни безплатни неща за гледане
 Женева - Стария град, разходка с корабче
 Монтрьо - Замъка Шийон

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Швейцария  [re: Aни] |  |  | Автор | Блaryн (Explorer) |  | Публикувано | 22.06.07 14:11 |  |  | 

Щом сте за 3 дни, трябва да си изберете нещо селективно. Примерно Люцерн и околностите на езерото Vierwaldstättersee - Цермат (заради Матерхорн) - после обатно на север към Тун и Берн.
 Силвия ви каза за хубавите места на Женевското езеро, към тях бих добавил Анси във Франция.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Швейцария  [re: Блaryн] |  |  | Автор | Aни (Нерегистриран) |  | Публикувано | 25.06.07 11:39 |  |  | 

Благодаря за отговорите, явно ще трябва да селектираме.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Швейцария
[re: Aни] |  |  | Автор | D.H.V. () |  | Публикувано | 25.06.07 13:18 |  |  | 

Ами силно зависи от това какво предпочиташ като забележителности. За мен лично във Швейцария не бих ходил изобщо да разглеждам градове. Бих си организирал 3-дневен маршрут през Алпите - Цермат, Гринденвалд, Лаутербрунен, езерото Люцерн...

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Швейцария  [re: D.H.V.] |  |  | Автор | Aни (Нерегистриран) |  | Публикувано | 25.06.07 15:02 |  |  | 

Май по-скоро градовете, живея в близост до Алпите, макар и не швейцарските. Чух също, тук става въпрос пак за Алпи, че Апенцел и връх Сентис били  интересни. Ще мисля и премислям маршрута.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Швейцария  [re: Aни] |  |  | Автор | koн-виxporoн (Нерегистриран) |  | Публикувано | 25.06.07 15:23 |  |  | 

Някой педеруга ми е изтрил темичката за спамеца! Тук ще пускам по малко спамец, тихомълком, да не стане пак авария.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Швейцария  [re: Aни] |  |  | Автор | lover (Нерегистриран) |  | Публикувано | 26.06.07 14:30 |  |  | 

за три дни ти препоръчвам следния оптимален вариант, ако си с кола е възможен обаче -  един ден в Женева, Лозана, Монтрьо - да се снимаш на паметника на Фреди Меркюри непременно;)), един ден за Люцерн и езерото на четирите кантона - някой ти го беше препоръчал вече- и един ден в Берн. Много ще ти е натоварено обаче ако не си с автомобил.
 Надявам се, че и Силвия ще ни разкаже как е изкарала, тя преди беше пуснала постинг като твоя.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Швейцария  [re: lover] |  |  | Автор | Cилвия (Нерегистриран) |  | Публикувано | 26.06.07 17:20 |  |  | 

Обещавам да разкажа най-подробно, ако ми стигне музата и в по-литературен стил даже. А тук лично да ти благодаря за коментарите по моята тема, помогнаха ми и даже още пия от кафето, което по твоя препоръка напазарувах от СООР магазина в Женева. За снимката при паметника на Фреди те поддържам, а също ще добавя един съвет по принцип за пътуващи към Женевското езеро - непременно чадърче в чантата. Аз Фреди докато го стигна бях до коленете мокра от проливния дъжд, въпреки чадъра де...

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Швейцария  [re: lover] |  |  | Автор | Fury (Нерегистриран) |  | Публикувано | 27.06.07 10:36 |  |  | 

Още един плюс за женева - има хотел Ф-1 до летището на френска територия, с градски автобус се стига лесно!

|  |  |  |  

|   | 
 |