Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:54 12.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Тема До Метеора организирано или с кола?нови  
Авторtvy (Нерегистриран)
Публикувано05.03.07 17:38

Трябва да пътувам Август за Метеора. Обещал съм на брат ми, който ще дойде от чужбина да го водя натам. Някои от агенциите не организират Август до Метеора. Други искат поне 40 човека за да тръгне автобуса. Искам да питам, ако тръгнем с кола без предварителни резервации, дали ще има къде да преспим по пътя? Да речем Катерини или надолу към Лариса? Имайки в предвид, че е отпускарски месец се притеснявам да не отделим повече време за търсене на места за спане, отколкото да се радваме на основната цел на пътуването ни.

Тема Re: До Метеора организирано или с кола?нови [re: tvy]  
Автор simna (член)
Публикувано05.03.07 19:13

ами не предлагат август, защото тогава на Метеора била страшна жега. А иначе аз лично се стреснах от варианта пътуване с кола, като чух медиите какво говорят напоследък за гръцките катаджии - как за няма нищо могат да те одрусат с яка глоба и да ти запорират колата за цял месец - при това законно, а ти де да знаеш къде ще ги настъпиш по опашката, щото кви са им законите и как ще се оправиш, не знам...

Тема Re: До Метеора организирано или с кола?нови [re: simna]  
АвторKoлди (Нерегистриран)
Публикувано05.03.07 21:11

Хич не му мисли, яхвай колата и действай.
Ако си от София, можеш да спиш директно на Метеора (на хотел де)
Ние отидохме 2 семейства с 3 деца и без никакви уговорки по 24-ти май и беше супер. Гъркът, при когото спахме беше сладур, за нула време си организира роднините и нямери места, при това с гледка към скалите.
Мога да ти дам телефон, той знае английски, просто си направи резервация.
Иначе Метеора направо ти спира дъха, чак жал ми стана като се сетих как се тупаме в гърдите, че имаме уникална природа.

Тема До Koldiнови [re: tvy]  
Авторtvy (Нерегистриран)
Публикувано05.03.07 21:33

Давай координатите на гърка. В Каламбака ли е хотела?
Иначе имаме много красива природа, но свят широк и чудеса всякакви. Можеш и на меил todor_j@yahoo.com да ми пишеш. Този хотел има ли сайт?
Поздрави

Тема Re: До Метеора организирано или с кола? [re: tvy]  
Автор Блaryн (Explorer)
Публикувано06.03.07 10:12

С кола, не се колебай! Освен това можеш да съчетаеш в пътуването интересното селище Мецово, Охрид и др.места.
Слуховете за гръцките катаджии, разбира се, са пресилени. Разбира се, ако превишаваш скоростта с над 30 км/ч, не можеш да очакваш да ти се размине с 5 евро!
Затова 80% от глобените българи са още в първите 20 километра - там на всеки разклон има ограничение 50 км/ч и ако някой ганьо профучи със 100 км/ч, го отнася "като куцо пиле домат".

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Тема Re: До Метеора организирано или с кола?нови [re: tvy]  
АвторPУФЪC (Нерегистриран)
Публикувано07.03.07 11:47

С кола разбира се...

Тема Re: До Метеора организирано или с кола?нови [re: PУФЪC]  
Публикувано07.03.07 22:58

tyy,
сори, другарю, че не отговорих по-рано.
Утре, честна пионерска, ще му изровя визитката и ще ти дам телефона.
Никос се казва момъка, живее в Кастраки. Качвайки се към Метеора минаваш покрай ресторанто-хотела му.
Кастраки е около 200 пъти по-добрия избор за нощувка, понеже селцето е точно под скалите и докато си дъвчеш сувлагито, имаш възможност да се дивиш на една дебела скална колона, която дава естествен завършек на селото и началото на планината.
През май стая с 3 легла беше 40-45 евро, което си е супер евтиния.

Тема Re: До Метеора организирано или с кола?нови [re: Koлди]  
Публикувано09.03.07 19:31

Телефонът е 24320 22504, отпред трябва да прибавиш кода на Гърция.
Търсиш Никос и питаш за стая под наем.

Тема Re: До Метеора организирано или с кола?нови [re: Koлди]  
Авторtvy (Нерегистриран)
Публикувано12.03.07 15:09

Благодаря Колди

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.