Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:55 16.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Италия-микробуснови  
АвторHиkи (Нерегистриран)
Публикувано14.05.06 00:13

Здравейте, всички, които четат тази тема. Ние сме няколко семейства със сравнително големи деца и сме решили да направим пътешествие из Италия, като наемем микробус, който да ни осигури транспорта до и във градовете, които смятаме да посетим. Преценихме, че това е най-удачния за нас вариант, така че да видим всичко, което сме набелязали, а и да се чувстваме достатъчно свободни и независими. Избрали сме месец август, независимо от жегата, това е времето, когато можем да сме всички и да се забавляваме усърдно. Мислим да обиколим Венеция, Лаго де Гарда, Флоренция, Пиза, Рим...За около 12-13 дни. Започнах тази тема, за да помоля всеки, който мисли че може и иска да ми даде някакъв съвет , да го направи. Не сме пътували по този начин и всеки споделен опит ще бъде добре дошъл за мен и цялата компания. Предварително благодаря за всеки отговор на темата. С поздрав, Ники

Тема Re: Италия-микробуснови [re: Hиkи]  
АвторTanceto (Нерегистриран)
Публикувано16.05.06 15:30

Nacertaite si kolkoto mojete po-tocen plan za tova kade shte hodite, kolko shte stoite, kakvo shte posetite. Obsadete go vsicki zaedno. Izberete koi shte reshava kakvo da se pravi kogato se poiaveat problemi. Absoliutno nalojitelno!

Автор Димитъp (домосед)
Публикувано16.05.06 21:34

Точно обратното! Не си начертавайте никакъв план. В Италия накъдето и да свърнеш, все е интересно. Колкото по-малко познато, толкова по-интересно. Преди няколко години обикалях Италия с кола. И ако си бях начертал план, щях да пропусна бисери като Тарквиния, Витербо, Пиенза, Равена, Лука, Монтепулчано, Сан Кирико, Сан Джиминяно.

Да, Флоренция и Венеция са най-забележителните градове. Но това са го чували и всички американци, които идват в Европа веднъж в живота си, най-често през август. На Флоренция чарът и е отвътре - в галериите и музеите. През август просто не си струва блъсканицата. А във Венеция блъсканицата е и по улиците/каналите.

Ако имате собстен транспорт, възползвайте се от него. Просто свърнете малко встрани и няма да съжалявате. Още по-малко ще съжалявате в Тоскана, Умбрия и Лацио. И недейте да очаквате кой знае какво от морските им курорти!

Редактирано от Димитъp на 16.05.06 21:37.

Автор sayaro (непознат )
Публикувано16.05.06 22:11

Здравейте! Изпращам ви една възможност за програмиране на пътешествието с възможностите на Мишлен /това - в случай, че не сте го ползвали до момента/. Димитър е много прав за "големите" градове в набелязаната програма. Изборът си е ваш, и ако държите да ги посетите - посетете ги. Лаго ди Гарда е друга работа. Това е единственото езеро в Доломитите, което има средиземноморски климат. Горещо ви го препоръчвам. Без да се отклонявате особено от маршрута си, можете да видите южните селища - Пескиара ди Гарда, Сирмионе... Ако много ви хареса, може да се разходите по цялата източната част - до Рива ди Гарда. За препоръчване е да организирате курорта си там, а не по морското крайбрежие. Движейки се успоредно на река Адидже, ще минете покрай много замъци и крепости. В случай на интерес към подобни обекти мога да ви изпратя инфо за основните, които си заслужават. Пътят ви към езерото минава през Верона. Ако случите оперния фестивал, по-добре не влизайте в града въобще. Лудницата е неистова. За Венеция и Флоренция се опитайте да предвидите делнични дни - пак е лудница, но е малко по-поносимо от уикендите.

http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/tpl/hme/MaHomePage.htm

Успех!

Тема Re: Италия-микробуснови [re: sayaro]  
Публикувано21.05.06 19:25

Благодаря много за съветите, мисля че всичко, което ми пишете, ще ни е от полза. И все пак - какво има в тези малки градчета, селца и места, които хвалите, кое е ценното там? Сигурно в големите туристически центрове като Венеция, Флоренция и Рим ще има голяма тълпа, но ние всъщност заради тях тръгваме. Пишете ми още подробности, благодаря предварително!

Автор Димитъp (домосед)
Публикувано21.05.06 22:13

Не, бе, нищо лошо няма в "туристическите центрове". Да идеш в Италия и да не видиш Рим е като да идеш в Рим и да не видиш папата
Естествено не си струва да биеш целия път само заради селце като Пиенза. Но ако си в района, си заслужава да се отбиеш и да поспреш. То се е случило родно място на един от папите през най-златните години на италианския ренесанс и се е облагодетелствало с иначе немислими за мащабите му по разточителство и крастота църква и палати.

С по две думи за другите, които споменах:

Тарквиния - освен приятния ренесансов център, във и край този град са останали най-дорбре запазани следи от епохата на етруските. Етруският некорпол е грубо сравним с петдесетина казанлъшки гробници на едно място.

Витербо е запазено в средновековния си вид градче.

Исторически Равена е останала в Източната Римска империя. Там ще намериш повече съхранено византийско наследство - църкви, мозайки и прочие - отколкото в Турция и Гърция, взети заедно.

Лука е град, осъден да живее в сянката на Пиза. Като единствения му проблем е, че всичките му кули са изправени. Затова пък са много!

Монтепулчано, Сан Кирико, Сан Джиминяно и много други са тоскански села, съхранили и до ден днеше средновековните и укрепления, а Сан Джиминяно и ... небостъргачи. Отделно - това е един от най-прочутите винарски райони в Италия.

Ето един

. За съжаление е много голям, но не ми даваше душа да орежа повече. Името на всяка снимка съдържа и името на мястото.

АвторTanceto (Нерегистриран)
Публикувано24.05.06 13:07

Namesvam se pak. I na mene mi haresvat prikliuceniata, no edno e da patuvash sam ili s drugarceto si i savsem drugo neakolko semeistva s detsa. Planiraneto shte vi pomogne za: da izbegnete mrankaniata, da ne propusnete neshto, koeto smeatate za vajno, da procetete predvaritelno za neshtata, koito shte vidite. Shte mojete da postoite povece pred neakoi pametnik, kartina ili skulptura, koito ste si nabeleazali. Muzeite sa prepalneni s obekti, umorata nastapva barzo, osobeno prez leatoto i sled dva - tri ceasa zagubvash interes kam eksponatite. Osven tova: Vila Borgeze otvarea vratite si na vseki 2 ceasa i puska 360 cioveka, za koito iska da sa napravili zaiavka predvaritelno (moje crez email) i da potvardeat i zakupeat biletite polovin ceas predi programirania ceas za poseshtenie. Obratno, za Muzeia na Vatikana ne mojesh nito da si kupish bilet predvaritelno, nito da napravish zaiavka, trebva da stoish na opashka, koiato se vie stotitsi metri, muzeat e otvoren do 13:30. Znaci, treabva da se otide rano. Ne se plashete ot opashkata, varvi sravnitelno barzo. Rano (ili mnogo kasno vecerta) trebva da se otide i na fontana Trevi i ploshtad Navona. Meastoto pred Trevi e mnogo, mnogo malko i kam 9 sutrinta navalitsata vece e goleama. Ako iskate da si napravite snimki, otidete rano. Dnes e 24 mai i mi se iska da otbeleja, ce Sv.Kiril e pogreban v Rim, v bzilikata Sv.Kliment (San Clemente).
Drugo: Napravete fotokopia na pasportite si i dokumentite na kolata i gi slojete otdelno ot originalite. Zapishete si neakoi adresi i telefoni, koito moje da potreabvat, kato napr. Ambasade Bulgaria Roma: via Pietro Paolo Rubens , 21 Tel. 063224640. Zaredete mobilnite si telefoni s povecko vreme – nie zagubihme dosta vreme za da zaredim s carta kupena v Italia. Naucete detsata (i ne samo) kakvo da praveat, ako se zagubeat. Predi erata na mobilnite telefoni izpolzvahme metoda da se varnem na meastoto kadeto posledno sme bili zaedno, no tova ne vinagi e vazmojno.
Skuzi (izvinete ital.), ako sam ottegcila neakogo.

Тема Re: Италия-микробус [re: Tanceto]  
Публикувано29.05.06 06:40

Благодаря, Tanceto, всичко, които ми пишеш е много полезно и определено ми е необходимо. Разбира се, че правим най-общ план за това къде и кога ще бъдем. Засега сме още на фаза градове и хотели, не сме навлизали в детайли, но май това ще стане. Много ни се иска да намерим подходящи хотели, разположени в центровете на градовете. Без да са луксозни, просто не ни се спе в Лидо де Йозоло и Монтекатини Треме, вместо във Венеция и във Флоренция. И още нещо - досега не съм изяснил за себе си - август месец висок сезон за туризма в Италия ли е или не? От една страна е времето на ваканциите и всички пътуват нанякъде, от друга - през август било много топло за Италия и не се ходело...Ако някой ми изясни този момент, ще съм му благодарен.

Автор divak (непознат )
Публикувано29.05.06 11:24

High season е. Цяла Европа се е изсипала в Италия, а всички италианци са във ваканция и се придвижват по магистралите. (Това че е топло е отделно). За галериите във Флоренция се чака по 2 часа през март, а през август не си го представям.
Освен това доста заведения са затворени, защото персонала е във ваканция (изглежда че всички по градовете излизат отпуска през август).
Аз лично не бих отишъл в Италия през август. Препоръчвам да резервирате предварително, за да не се лутате по цял ден. Не пренебрегвайте крайните квартали, мотел в края на Рим на 2 крачки от метрото струва с 50% по-малко от хотел в центъра и е много по-комфортен.

Подкрепям Димитър, малките градчета в Тоскана са нещо изключително (ходил съм през есента, не през август

Редактирано от divak на 29.05.06 11:33.

Тема Re:нови [re: Hиkи]  
Автор Димитъp (домосед)
Публикувано29.05.06 20:35

Още малко акъл: хотел в центъра е хубаво нещо, но нали си наясно, че е много малко вероятно да настаниш и колата близо до него. В повечето градове ще те пуснат да разтовариш хора и багаж, а после ще трябва да паркираш на далечен, но за сметка на това скъп паркинг. Или още по-далече, ако търсиш нещо безплатно. А във Венеция всичко е достъпно само пеша и с лодка. Улици няма!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.