|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
до РОСТОВ на ДОН с кола
|
|
Автор |
Cтaниcлaв! (Онзи) |
Публикувано | 01.11.05 10:41 |
|
Някой правил ли е тази авантюра?
И ако да, от къде е минавал.
Нека сподели нещо по въпроса.
Поздрави,
Станислав
| |
|
Въпросът опира до ферибот от Варна до някое руско пристанище (Новоросийск, Сочи), иначе до Иличовск/Одеса ще ти трябва украинска виза. Тъй като от сайта на пристанище Варна няма нещо като разписание на редовни линии, най-добре е да ги питаш тях по телефона. Доста съмнително е да има фериботи извън летния сезон. Ето и отговорите на колеги от клуб "Варна" по този въпрос:
А чисто сухопътно пътешествие през Румъния, Молдова и Украйна ми се струва доста голяма лудост.
Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...
| |
|
Аз точно за второто питах.
Иначе виза за Украина не ми трябва 
| |
|
Напротив пътува се доста нормално и бързо стига да знаеш пътя... единственото висене е по граници, но и там си има начини известни на всички... В Украйна пътищата са в досто добро състояние, строи се и се поддържа...пътя е почти 1900 км.. пък и има супер интересни градове по пътя като Одеса например...Херсон и Мариопол... Специално Одеса е уникална за мен:)
Пропуснах.. маршрута е София - Русе / Букурещ - Браила / Одеса - Херсон - Мариопол - ТаганрогРедактирано от Mondeo_AUT на 01.11.05 13:02.
| |
Тема
|
Re: до РОСТОВ на ДОН с кола
[re: Mondeo_AUT]
|
|
Автор | Cтoйчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.11.05 15:27 |
|
Щом украинска виза не ти трябва, дано и молдовска не ти трябва. Във всички случи трябва да минеш (за съвсем малко поне) през Молдова, ако минаваш през Браила и Галац. По принцип за минаването през Молдова (руски сайтове) твърдят, че е авантюра, свързана с дълбоко бъркане по джобовете за всякакви такси и рушвети. Може да минеш и през Яш (заобикаляш Молдова отгоре), отдолу (през Галац към Болград) е практически невъзможно - мисля, че там няма пътнически гранични пунктове, а и да има и да успееш да минеш директно от Румъния в Украйна - шосето после отново минава през молдовска територия.
| |
|
А какво привлекателно има в РОСТОВ на ДОН ?
| |
|
...да речем роднини
Редактирано от Cтaниcлaв! на 02.11.05 08:02.
| |
|
samo ne trugwai s 540i.... towa wece shte si bude avantura :)
| |
|
И защо? Мамалигарите фенове ли са му на тоя модел или какво? 
| |
|
Тя рибата още в морето, ние вече тигана сме сложили.
Естествено че няма да пътувам с тази кола.
Ще си ползвам личната, а тя не е нищо особено
Ако въобще се стигне до пътуване... но наистина много ми се иска
Знам че не е като в Европа и САЩ, но ми се иска да пробвам 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|