Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:18 12.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Тема резервация през Интернетнови  
Автор purple (само цвят...)
Публикувано09.04.04 09:55

Здравейте, дано някой може да ми отговори от личен опит.
Ще пътувам в страна от ЕС, за където не изискват визи, но искат резервация за хотел (така пише в сайта на консулството в България). Направих си резервацията през Интернет и съответно имам потвърждение по e-mail. Доколко това е документ, ще го приемат ли сериозно на границата, или трябва да изискам да ми изпратят нещо по пощата - с подписи, печати и т.н.?
Благодаря предварително!

Нищо не е само черно или само бяло ...

Тема Е-мейл едва ли може да мине за документ,нови [re: purple]  
Автор Areнт ()
Публикувано09.04.04 11:22

ако граничният контрол реши да бъде стриктен.
По-добре се свържете с хотела и ги помолете да Ви пратят потвърждение на резервацията на тяхна бланка по факса.

П.П. По пощата ще е още по-добре, но едва ли ще си дадат толкова зор

Редактирано от Areнт на 09.04.04 11:23.

Тема Re: резервация през Интернетнови [re: purple]  
Автор waynie (непознат )
Публикувано20.09.05 22:23

sas sigurnost shte go priemat. navsjakade po sveta hotelite izprashtat potvarjdenie na rezervacia po internet.

Авторrasol31 (Нерегистриран)
Публикувано20.09.05 23:12

Всяка година пресичам няколко граници по няколко пъти и никога до сега не са ми искали резервация. Най-много да попитат къде отиваме /семейно пътуване/ и с каква цел. Или моето семейство вдъхва доверие, или аз нещо не разбирам!? Минеш ли Словения вече няма проблем, отговор " на туризъм" удовлетворява всички митничари. Резервации, глупости!!!

Тема Re: резервация през Интернет [re: purple]  
АвторGogo (Нерегистриран)
Публикувано21.09.05 10:41

Напр. за Испания никой нищо не искаше, макар че си бях разпечатал за всеки случай получения мейл с резервацията. Същото беше и за Люксембург.

Автор _snowqueen_ (sincera)
Публикувано21.09.05 10:51

При влизане през летище в повечето страни не изискват показване на резервация. При пътуване с кола обаче може да има проблеми на словенската граница. /напоследък чувах подобни отзиви и за унгарската/. Ако се заядат, наистина мейла не се счита за документ. По пощата надали някой хотел ще се занимава да изпраща потвърждение с подписи и печати, така че оптималният вариант е факс, на който се вижда печат на хотела.

Автор Блaryн (Explorer)
Публикувано21.09.05 11:38

Не че някога са ми искали резервацията, но няма начин да не я приемат. Още повече, те тя е платена или гарантирана с кредитна карта, която Вие представяте. В края на краищата на мейла има телефони, ще се обадят и ще проверят, ако толкова се запъват.
Според мен словенската граница се митологизира. Като гледам по телевизията върнатите и аз бих ги върнал, без да съм учил за митничар. Те просто изглеждат съмнително, каквито и "документи" да ми представят. Миналата зима, при ужасното чакане на хърватско-сръбската граница (10-километрова опашка турски гастарбайтери) говорих за малко с шофьора на редовна международна линия на "Леонардус". Лелееее, какви бяха пътниците, не е за разправяне, че ще ме обвините в етническа омраза, пък и те съвсем нищо общо нямаха с пътешествията...

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Тема Re: резервация през Интернетнови [re: Блaryн]  
Автор _snowqueen_ (sincera)
Публикувано21.09.05 12:13

Прав си, проблемите на словенската граница наистина визират практически само пътуващите с автобуси. Ама нали и там понякога се случва да пътуват "бели хора".........Та в крайна сметка те го отнасят.

А за мейла - реален случай с мои познати, пътуващи за Италия. Разбира се, на словенската граница. Вярно, беше точно по времето на големите разправии зимата. Та са се разправяли половин час по телефона, докато убедят "новия европеец", че интернет резервацията не значи, че са потенциална опасност за ЕС. При това главният проблем е бил не да наберат хотела и да получат устно потвърждение, а да накарат словенеца да вземе слушалката и да чуе това.
Ама докато в автобусите пътува този контингент, който ни представя пред света по известния начин, така ще е - не можем да се сърдим за такива случаи, още повече, че са единични.

Тема Re: резервация през Интернетнови [re: _snowqueen_]  
Автор Nero (черен)
Публикувано21.09.05 13:12

Как пък на мен не ми се случват такива неща. Отиваш избръснат и нормално облечен, отговаряш уверено на въпросите без много обяснения и се държиш очаквайки културно отношение. Ако изглежда, че знаеш какво правиш, това е достатъчно. За какво са тия horror stories?

Няма никакъв смисъл да се занимаваш с документални глупости повече отколкото е абсолютно необходимо, винаги могат да решат да проверяват примерно дали не си терорист...

Разпечатка на email е достатъчнa, поне в 3-4 случая в които съм ползвал, включително на словенската граница. Ако на граничния полицай не му харесва, даваш му да разбере че очакваш той да се обади по телефона за да се увери. Не се заяждаш ако ти правят проблеми, а търсиш разрешение.

Дръжте се като бели хора, за да се държат с вас като такива.

Редакция: не съм пътувал с автобус или влак обаче, само с кола или самолет

Редактирано от Nero на 21.09.05 13:16.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.