|
|
|
Тема
|
Dubrovnik?
|
|
| Автор | Petarcho (Нерегистриран) |
| Публикувано | 09.03.05 16:54 |
|
|
Здравейте,
Можете ли да ми кажете как най-бързо и удобно да стигна до Дубровник (Хърватска). Всякакви варианти са добре дошли.
Това, което знам засега е, че мога да пътувам с автобус до Загреб и след това пак с автобус до Дубровник, но това ще ми отнеме не по-малко от 24 часа.
Мерси ви.
| |
|
Тема
|
Re: Dubrovnik?
[re: Petarcho]
|
|
| Автор | voposh (Нерегистриран) |
| Публикувано | 09.03.05 18:49 |
|
|
До Дубровник се стига доста трудно. През Загреб са доста повече от 24 часа, защото пътя по Адриатическо море е бавен- с много завои. Най-добре вижте дали няма някакъв чартър, ако има свободно място. Друг вариант е с кола през Сърбия и Черна гора- до Подгорица, Будва и от там по брега. Пътят е много тежък. Може да се позаинтересувате и от някоя екскурзия с автобус, която да минава по този маршрут. Но иначе в Дубровник е вълшебно-истинска перла!
| |
|
|
|
До Скопие някак си (сигурно има автобуси), а после с Хърватските авиолинии до Загреб, а после Дубровник. Ама е скъпо, двупосочен билет излиза ок 280-300 евро. Връзките също не са "върха" - има голям престой в Загреб, тръгва се в 6.20 сутринта, а се стига вечерта в Дубровник.
"Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get"
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | swimmer (Нерегистриран) |
| Публикувано | 10.03.05 12:42 |
|
|
Най-лесно е да отидеш на екскурзия(въпреки,че неведнъж съм се изказвал против организираните неща).Пътя до там е кошмарен(почти 24 часа от София).С кола не ти препоръчвам.Зад нас караха едни познати с кола.Пристигнахме в Дубровник преди тях.Точните им думи бяха "Изкормиха ни
от глоби".Ако сега трябва да ходя там бих взел или самолет или ще отида до Италия и ще хвана ферибота до Дубровник.
| |
|
|
|
Ако си сам или сте двама ти препоръчвам автостопа.Хората качват много,само в Сърбия е трудно нощем.Ако бързащ много-чартър.Другите варианти са бавни,понеже Дубровник е на терсене. Иначе адриатическото крайбрежие е невероятно красиво-от едната страна са планини,а от другата е морето със стоците острови.
С приятелката ми се прибрахме от Дубровник до София за около денонощие (спахме в Подгорица).
| |
|
|
|
Значи пуснал си темата и в клуб туризъм! Там я засякох и ти отговорих. Сега го копвам тука,че да ограничим тамошното й активиране, ако нема други отзиви, щот некои се дразнят! При индивидуални пътувания с повече прекачвания, както често съм правил, винаги стават всевъзможни случки и парадокси, които понякога са по-впечатляващи от самата дестинация. Ако и ти имаш слабост към подобни неща ето ти предложение: От Ниш има влак до Подгорица. От там се взима автобус до Цетине или още по-добре до Херцег-Нови. Автобусната връзка до Дубровник е с прекачване на границата Дебели Брйег. Ако подразбираш руски този пътепис ще ти отговори за някои подорбности: www.otdohnuli.ru/stories/510
често мачкам педалите..... на велосипеда
| |
|
|
|
Да, това е маршрутът!
Само дето май влаковете София -Белград и Ниш - Подгорица се разминаваха неудобно, и имаше висене на гарата... трябва пак да се провери.
Но пак е над 24 часа.
| |
|
Тема
|
[re: Explorers]
|
|
| Автор | Petarcho (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.03.05 16:40 |
|
|
Много ви благодаря за отговорите. Както предполагах, никак няма да е лесно. В крайна сметка може и да пропусна Дубровник, пък да разлгедам други градове на север в Хърватска, където се стига по-лесно.
Ако някой се сеща къде мога да проверя за чартър - моля да пише.
Още веднъж благодаря!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | voposh (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.03.05 18:57 |
|
|
Ако искате да разгледате Хърватска там има много красоти. Аз направих една екскурзия с кола през 2003 год.от Дубровник чак до Пореч на около 50 км. от Словения и много ми хареса. Но трябва да знаете, че Дубровник не трябва да се пропуска. Това е перлата на Адриатическото крайбрежие и по мненията на много хора е съизмерим с Венеция. Това е изключително място и, ако питате мен направете и невъзможното за да отидете там. Друг великолепен старинен град е Трогир, който също е задължително да видите. Също Ровини, Пореч и др. Най-краткият път до Адриатическо море наистина не е от най-приятните, но си заслужава.
| |
|
|
|
|