|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Почернели и отпочинали на първи учебен ден
|
|
Автор |
himbeer (седмият елен) |
Публикувано | 08.08.09 16:12 |
|
Помните ли 1вия си учебен ден? Аз да, не всичко, но знам че бързо намерих класа си
А дъщеря ми се справи повече от добре, и 2те сме много доволни.
После ще постна малко снимки
by himbeer
| |
|
Пред училище
Ряпата
В класната стая
След това бяхме изморени и ядохме сладкиши и мафинс
by himbeer
| |
Тема
|
Re: малко от нас...
[re: himbeer]
|
|
Автор |
*Paл* (слънчева) |
Публикувано | 08.08.09 19:03 |
|
Много сте хубави. Къде е това?
| |
|
Благодаря.
Това е от училищтният празник днес, Бремен, Германия.
Много се зарадвах на приказката с Ряпата
by himbeer
| |
|
Да ти е жива и здрава малката ученичка.
Когато малкия ми син почваше първи клас се наложи доста да чакаме докато се съберат всички. После програмата се проточи и тя. Малкия го заболяха краката прав и беше доста трудно да му обясня защо не може да си тръгваме...
| |
|
О, а нямаше ли възможност да се разсеете?
Родителите на по-големите деца бяха направили сладкиши (ако и аз трябваше да пека, щеше да ми е за пореден път в рамките на няколкото седмици между завършване и започване ), имаше кафе и вода и сокчета и децата играха на двора. Преди да представят класовете и преди пиеските и песните нямаше време за ядене и пиене, едва успях да взема набързо вода.
А иначе представянето беше в добри времеви рамки, не отегчително и не прекалено кратко.
След това бяхме на двора, децата играеха, едва ги събрахме за снимка
by himbeer
| |
|
Звучи весело. Както открваха учебната година преди 20г. така я откриват и сега.
| |
|
на мен сигурно затова ми хареса
Имам бледи спомени на класната стая, знам, че беше уютна и доста по-различна от тази след 4ти клас
Помня книгата от детската градина, с огромни букви И как я четох няколко пъти, за да схвана смисъла. Иначе бях съсредоточена в самото четене, без да осмислям
А книгата на дъщеря ми е дестка Библия, моята беше за букви
by himbeer
| |
|
Вземам аз големия ми син от детската (да не казвам преди колко години ) и минаваме покрай полицейски участък. Малкия вижда една полицейска палка на прозореца - *Ем Бе Пе. Какво значи?* *Не е Ем Бе Пе а Ме Ве Ре* *Аааааааа, кирилица!*. Много бъркаха кирилицата и латиницата в първи клас.
| |
Тема
|
Това пак е добре
[re: *Paл*]
|
|
Автор |
himbeer (седмият елен) |
Публикувано | 08.08.09 23:29 |
|
като има какво да бърка
Преди 6 години детският лекар ми каза че е възможно 10 годишно дете да научи перфектен 2ри език, сигурно ще се окаже прав.
В детска възраст са възможни чудеса относно езиците
Ако чуеш малкото изречения изречени от дъщеря ми, без контекст и без възможност за продължение на разговора, би си помислила, че владее перфектно езика
Може би акцентът зависи от гласа, знам ли...
by himbeer
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|