Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:27 10.11.25 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема как да намеря изоставените от мен децанови  
Авторyля (Нерегистриран)
Публикувано02.09.06 22:14

Преди много години изоставих родено от мен дете в дома в с.Мирково за осиновяване. Искам да си намеря детето .как да постъпя

Тема Re: как да намеря изоставените от мен децанови [re: yля]  
Автор jana (...)
Публикувано03.09.06 12:21

Започни оттам откъдето си го оставила, все имат някаква документация.
Успех

Автор ttanis (улегнал)
Публикувано03.09.06 20:30

Ако е осиновено, щастливо и осигурено какво ще направиш като го намериш?

Автор Pyмянa (минаваща)
Публикувано04.09.06 08:36

Ако детето е осиновено, надали ще ти дадат сведения.
Иди в дома, представи се и разкажи историята си, дано имаш успех.
Въпросът е къде се съхранява документацията.

Автор imaranta (новак)
Публикувано04.09.06 12:50

Пробвай тук:

Тема Re: как да намеря изоставените от мен децанови [re: imaranta]  
АвторДecи (Нерегистриран)
Публикувано04.09.06 14:08

Можеш да попиташ и тук http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=26.0
но не смятам, че имаш право. Веднъж вече си взела решение /или си била принудена от обстоятелствата/ без да питаш детето си, не го прави пак. Може и изобщо да не подозира за съществуването ти и да разбиеш неговия свят. А и какво очакваш да стане когато го намериш? Сигурно си имала основателна причина да го оставиш, но поне за мен няма основателна причина да тръгнеш да го търсиш, освен самата ти да се чувстваш спокойна, че то е добре, което си е егоизъм предвид отказа ти преди време /продиктуван независимо от какви обстоятелства/. Помисли и от гледна точка на това дете... веднъж си му обърнала живота на 180 градуса. Сега пак ли?

Тема Re: как да намеря изоставените от мен децанови [re: Дecи]  
Автор else (lostinthemist)
Публикувано04.09.06 19:12

Хайде без обвинения в егоизъм и други подобни. Изобщо не знаеш какви са били причините.
Жената си каза, че е било преди много години. Не е ясно тя на колко е била и дали е имала подкрепа, в какво положение е била.
В днешно време ми се струва доста по-лесно за една самотна майка (като оставим на страна отношението на хората), защото през комунизма работа се намираше предимно с връзки или по разпределение, като в първия случай ако нямаш подкрепата на семейството си, доста трудно ще стане, а във втория, с новородено бебе никой няма да те пита кога ти е удобно да работиш. А детето освен от майка, има нужда от храна и от дом. Не е толкова просто, не можеш да се настаниш в някоя пещера и да ходиш на лов.

Тема Re: как да намеря изоставените от мен децанови [re: else]  
АвторДecи (Нерегистриран)
Публикувано05.09.06 12:46

Хайде, хайде. Никой в нищо не обвинявам. Разбира се, че на всеки може да се случи да бъде принуден от обстоятелствата. Категорично не осъждам тези жени. Жал ми е за тях, защото страдат и не могат да забравят цял живот. Но не смятам, че е редно да се меси под каквато и да е форма в живота на оставеното от нея дете, най-вероятно щастливо живеещо в новото си семейство и неподозиращо за същедствуването й. Ти как би се почувствала, ако в детска или пубертетска възраст с теб се свърже жена, твърдяща, че е рожденната ти майка?
И за колко деца става въпрос всъщност? В заглавието пише "изоставените" и "деца". От поста пък се подразбира, че е едно?

АвторMaмa Mъpмopaнa (Нерегистриран)
Публикувано05.09.06 18:32

Сори, че се намесвам, ама само нещичко да добавя, ако позволите.
Ами ето това: най-вероятно щастливо живеещо в новото си семейство Ами някак не мисля, че е толкова много вероятно. Ако го е оставила с подписан документ, че е съгласна да го осиновят, може и да е имало късмет детето, но дори и тогава, мисля гаранцията не е пълна. Така си я представям аз картинката от информацията която имам. А тя, макар и частична, все пак е от първа ръка именно от дом за деца, при това не в някое село, а в бивш окръжен град. И като оставим настрана какво би могло и дали, не пречи жената да попита за детето си. Не знам какви права и дава закона, обаче и дали изобщо ще и дадат някаква информация. Но, представи си, че детето и живее на някое от онези ужасни места с падащата мазилка и ръждясалите тоалетни и половин филийка черен хляб на хранене, без никаква перспектива някой да му подаде ръка след като навърши определените от закона години. Ами все си мисля, че може и да се зарадва на една появила се, макар и след години, майка. А как ще продължат нататък, дали ще си простят, това зависи от тях. В крайна сметка, майката си е майка. Не се знае, може и да не е късно да се открият. Ако ли е късно, просто ще си изпият до дъно горчивата чаша и ще се опитат да продължат. Но поне тя ще знае, че е опитала.

Автор imaranta (новак)
Публикувано08.09.06 14:05

Грешно си адресирала мнението си, мисля!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.