Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:51 16.11.24 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема За новите седмокласницинови  
Автор druga_maika (непознат )
Публикувано27.07.06 08:37

Току-що отмина тазгодишната кампания. Но какво ще правим с децата ни, които ще кандидатстват догодина? От познати, минали по този път, зная, че сега е моментът да се търсят учители за частни уроци, защото наесен групите вече са формирани. НО! Нали уж догодина ще се кандидатства с тестове? Това сигурно ли е или ще се решава пак в последния момент?
Учителите дали имат готовност и знания да предложат такава подготовка?
А ако разчитаме само на подготовката в училище, дали няма да провалим бъдещето на децата си?
Ей такива въпроси ме мъчат мене (предполагам и други родители) и не зная къде да намеря отговор...

Тема Re: За новите седмокласницинови [re: druga_maika]  
АвторMath (Нерегистриран)
Публикувано29.07.06 15:10

Формата на изпита (тест или две задачи по матиматика и тема по БЕЛ) не трябва да ви притеснява толкова. Ако учениците се научат да мислят, ще се справят, независимо от вида на приемните изпити.

Дали да изберете уроци, курсове или самостоятелна подготовка?
- Уроците са подходящи както за учениците, които нямат никакви пропуски, така и за тези, които трябва да направят сериозен преговор на учебния материал.
- Курсовете също са полезни, но ако учениците в групата (8-10 уч.) са на приблизително еднакво ниво. Според мен подходящи са курсовете, които са по 3 часа математика и 3 часа БЕЛ в един ден. Ако са и в събота, и в неделя, ще бъде прекалено натоварващо, имайки предвид, че от понеделник до петък се ходи на училище.
- На самостоятелна подготовка може да се разчита, ако съответният ученик е достатъчно организиран и може да планира времето си - кога да учи, кога да играе и т.н.

Аз се занимавам и с водене на курсове по математика, и с частни уроци. Смятам, че ако на учениците, които подготвях, им бяха дали тест, щяха да се представят също толкова добре, колкото и на стандартния изпит. Ако искате нещо да питате:

АвторMимa (Нерегистриран)
Публикувано31.07.06 09:04

Мога да ви препоръчам фирма "Образователни технологии". Синът ми ходи тази година там и изкара 5.75 по математика и 5.625 по БЕЛ, като особено съм доволна от г-жа Божанова по български език, всички от групата й изкараха над 5.50. Системата им за подготовка за тестове също била много добра.

Тема Re: За новите седмокласницинови [re: Mимa]  
Авторdruga_maika (Нерегистриран)
Публикувано31.07.06 18:14

А някакъв град да споменете?

Може да ви се струва странно, но има хора, които не живеят в София...
Всъщност въпросът ми не е къде и при кого да взима частни уроци детето ми, а необходимо ли е изобщо да се ходи на такива? Нали целта на тестовете уж беше да се спре практиката на частните уроци? Но, ако ситуацията остане същата, готови ли са учителите да подготвят децата?

Автор Гeвpek (стария)
Публикувано31.07.06 18:45

Според мен тестовете ще изискват много по-задълбочени познания. Тоест нуждата от частни уроци ще нарасне.

Защо?
- множество близки отговори, които лесно подвеждат, ако детето кара "на късмет" или "по усет". Трябва перфектно познаване на всичко от 5, 6 и 7 клас, тоест невъзможно да се "замаже" чрез съчинение.
- ограничението "време" при решаване на теста.

Тема а би трябвало да не е таканови [re: Гeвpek]  
Автор Hell (слънце с носле)
Публикувано31.07.06 22:46

ако едно дете си е ходило редовно на училище и не е бляло в клас, не би трябвало да има нужда от частни уроци.
Аз и за кандидатстуденстските изпити не съм взимала частни уроци, един ускорен курс по математика изкарах, на който ходих първата седмица само. Изкарах 5-ца без никакво напъване. А си бях посредствено хлапе, без особен талант и с изключтелно слаба памет. Същото беше и с познати, съученици...

Просто вече никой не вижда смисъл да ходи на училище, това е.
Пускахме наскоро обява за секретарка в работата... толкова неграмотно написани CV-та на студентки скоро не бях виждала.

Не знам дали тестовете са по-добър начин за подбор. Но ако хлапетата не се научат да искат да учат и не се учат да мислят, нищо добро не ни чака

Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно.

Публикувано01.08.06 08:11

О, да, не знам защо си помислих за София, извинявайте. А относно до това дали може да се мине без частни уроци мноог зависи от това, какво искате да постигнете, къде искате да учите, зависи и от самото дете, от способностите му и от подготовката му до момента, но при всички случай частните уроци и курсовете ще са му от полза, дори само за подготовка за училище. Така, че ако имате възможност не се колебайте.

Публикувано01.08.06 13:13

Между впрочем фирмата, за която говорех има офиси в цялата страна, вижте тук:
http://www.edutech.bg/offices.php

Автор(Нерегистриран)
Публикувано01.08.06 13:21

Частните уроци у нас са порочна практика и успокоение за гузна съвест и мързел. Погледнете дали деца от частни училища се класират по ученически олимпиади или по-скоро такива от профилирани паралелки с повече учебна практика. За тестовете, в които ще има и отговори тип "отворени", и въпроси, изискващи аналитична мисъл на основата на познанията през последните учебни години, частните уроци няма да помогнат. На учениците помага системното състезание с връстниците по олимпиади или целогодишни курсове с повече на брой връстници, в които редовно се правят контролни и тестове. Там децата могат да се сравняват с другите, така че това да ги мотивира и да им покаже реално къде са слабите и къде силните им страни в подготовката. Системните проверки с независим арбитър, а не заинтерсовани учителки в училището, в което учат, може да даде на децата също психологическа устойчивост за предстоящите изпити.

Тема Но е ...нови [re: Hell]  
Автор Гeвpek (стария)
Публикувано01.08.06 18:56

не би трябвало, но - за сАжЕление (както пише синът преди 7 клас!) - е. Блеят, та се пушек вдига!
Дъщерята пише 4 за "ч" и "q" за "я" дори в контролни и госпожата вече не обръща внимание.

Ние... единствената ми петица (не 5, понеже не бях в БГ) е от 1 курс, по висша математика... Това - от 1 клас дотогава. Адски тежко понасям правописа на децата, който е само на повърхността - ако просто четяха повече, такива грешки нямаше да правят.
Иначе като геймъри не мога да им стъпя и на малкия пръст. Мишка почти не ползват, само шарят по клавиатурата...

Пълна трагедия, но като излизам на работа - спят, като се върна - пак спят. Майка им също бачка... и т.н. И да ги набия вече не мога, синът - колкото мен. Такива работи.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.