Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:04 09.11.25 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какво ще донесе дядо Коледа на децата ви?нови  
Автор cecтpa Araтa (от манастира)
Публикувано24.11.05 12:37

Този въпрос мен вече ме изнервя. Нямам почти никакво време за обикаляне и разглеждане.

Почти всичките ми приятели и познати са с по-големи деца. Дъщеря ми е на 3г. и 4м. и има доста играчки. Доволна съм, че ги пази и не ги чупи. Почти половината (са в пълна изправност) и са й дадени от приятелите ни с по-големите деца.

Питам я: Какво искаш да ти донесе дядо Коледа?, а тя все повтаря: Кукла. Е, омръзна ми от кукли, аксесоари към тях (легло, ваничка за къпане с всичките му принадлежности, кухни с хиляди джунджорийки, колички, и т.н.), вече даже не се сещам какво имаме. Да не говорим, че имаме и типично момчешки играчки.

След тази ми пледоария, моля ви дайте някакви идеи. Не искам вече играчки да й купувам. Иска ми се нещо занимателно и подходящо за тази възраст.

Обича да рисува и оцветява, но си имаме и моливи и водни бои и книжки за оцветяване. Видях в МАРСЕЛ студио за оцветяване, но са 24 варианта на принцеси и момичета облечени различно. Предполагам, че няма да й е забавно, защото имам дискети с качени доста неща (принцеси) от приказки за оцветяване и почти всяка вечер давам по 2-3 листа.

Обича и книжките. Имаме доста и четем почти всяка вечер.

Аз нищо не се сещам. Надявах се, че в градината може да имат играчки, които са й интересни, но уви. А, забравих да спомена и строители, с които доста се занимаваме и тримата.

И пак молбата ми към вас: Дайте идеи. Вашите деца на тази възраст, с какво обичат или са обичали да се занимават? Иска ми се да е нещо, което ще я учи, ще развива мозъчето й. Такива неща.

Предварително благодаря на всички ви.

Редактирано от cecтpa Araтa на 24.11.05 12:38.

Тема Re: Какво ще донесе дядо Коледа на децата ви?нови [re: cecтpa Araтa]  
АвторMakтyб (Нерегистриран)
Публикувано24.11.05 13:06

Здрасти,
аз замислям да подарим на дъщеря ни големи кубове и паралепипеди, направени от дунапрен(твърд) и облицовани с плат. Тъй като не съм виждала такива неща, мисля да ги направя аз, макар че още не съм проучила къде продават дунапрен. Спомням си, че като бяхме малки с брат ми много си играхме с възглавниците от холната ни гарнитура(гарнитура ли се казва?!) и то до доста късна възраст си стояхме къщи от тях.
Надявам се да съм ти била полезна

Автор happy_mama (непознат )
Публикувано24.11.05 15:41

- тротинетка, колело

- бебешка количка за кукли

- аудио-касетки с приказки да си ги слуша преди заспиване

- мозайка, пъзел, станче, керамични фигурки за оцветяване

- неща за маскиране - нямам предвид костюми, а разни маски, ушички, опашки...такива неща - не са скъпи, а децата се забавляват да се променят, да те изплашат, да се скрият, да те питат "познай кой съм"

- влакче - такова дето се разполага в половината стая на пода и строиш около него импровизирани гари и градове, а дребните играчки са пътници

- може да се съчетае с килим - град или село - улици, къщи, болница и т.н.

- заведи я на куклен театър

аз винаги се опитвам да комбинирам - книжка (аудио-, видео-касетка), лакомство, играчка, дрешка, забавление...нещо такова - да си откриват в торбата още нещо...

А най-добре братче - е, няма да е за коледа....

Автор alys ()
Публикувано24.11.05 20:56

И аз все искам да е нещо полезно, но се убедих, че децата винаги се радват на играчки. А полезните неща ги купувам между другото, не за празник. Така и вълкът сит, и агнето цяло. Щом иска кукла, купи й кукла. Може да има по-нови модели, по-интересни.
Няма да забравя как на една Нова година се опитвахме семейно да поправим една кола /позабравена в чувалите с играчки/. Тя беше подарък на сина ми от моя приятелка - с отварящи се врати, светещи фарове, аларми, движеща се - връх!

Тема Re: Какво ще донесе дядо Коледа на децата ви?нови [re: alys]  
Авторmama (Нерегистриран)
Публикувано24.11.05 21:35

nie sas sinat mi napisahme pismo na dqdo koleda e estesvenno s moq pomosht,vzeh saita ot foruma nqkoi go beshe pusnal i ot pismoto koeto pisahme razbrah kakvo iska ami parvoto mu gelanie beshe kucence kafqvo i bqlo ,vtoroto ili brdce ili sestricka koeto tazi godina nqma dae amo i sledvashtata da ne stane,a tretoto televiziona igra koeto shtee nai veroqtno to v cuvala na dqdo koleda
probvai s mismoto otam moge da naucish po podrobno za podaracite koito iska da poluci www.az-deteto.com

Тема Re:нови [re: cecтpa Araтa]  
Автор himbeer (седмият елен)
Публикувано24.11.05 23:05

За сега съм избрала 2, едното е на Лего, другото на Плеймобил.

Абе сглобяващи неща Има самолети, хеликоптери,лодки, зоопарк, къща с животни и насаждения и т.н.

by himbeer

Автор Kapaнтиp (гадник)
Публикувано25.11.05 02:34

Абе детето си е казало какво иска, пък ти се чудиш как да вземеш нещо, което на теб ти се иска.

Тема Re: Какво ще донесе дядо Коледа на децата ви? [re: cecтpa Araтa]  
Автор чepвeнopoзka ()
Публикувано25.11.05 09:36

моят син 2 поредни години си поръчва пъзел със Спайдермен,и тъй като не можах да намеря,го замествам с други спайдерменски неща-маски,ръкавици,но все пак той беше разочарован,че не е точно това.Купи и кукла.
На племенничките съм взимала комплекти с които много се забавляваха-един с картинки,които първо се оцветяват,а после с конци се шият.Другия беше с някакви малки фигурки с които може да направят гривнички,герданчета,ластички за коса за тях,може и за кулите
Страхотни бижута се получиха!

Тема И аз да се изкажанови [re: cecтpa Araтa]  
Автор Smile (мълчалива)
Публикувано25.11.05 11:06

Когато ти си поръчаш нещо, а ти донесат друго, как се чувстваш?
Идеята на Дядо Коледа е да донесе това, което иска детето - то си го поръчва в писмо, писмото отива при джуджетата, те проверяват в списъка с послушните деца и ако детето е там - правят му подаръка, който Дядо Коледа ще донесе.
А сега ми обясни джуджетата ли не могат да четат или детето е извън списъка на послушните деца, че добрия старец ще му донесе нещо друго?!
Хубаво е, че искаш да купиш нещо нестандартно и за което детето не се сеща поради бедния си житейски опит - направи го, НО добави и куклата.
До сега Дядо Коледа е носил у нас: рокли на принцеси (горкия старец бая се изпоти докато ги поръча да ги ушият навреме, но важното е, че роклите и сега се ползват), магическа пръчка, истинско бебе-кукла, найлонова къща висока 1.30м, пъзел (от тия гумените с огромни плочки - от тях се реализират различни строителни проекти). За тази година завките са: плюшено куче голямо, мишка, която държи маргаритка, нова компютърна игра (ние сме на 4.5г, но the sims й омръзна) и...другите не си ги спомням вече, 'щото се сменят като пролетното време.
И още един съвет - изчакай писмото от детската градина - опита сочи, че желанията са уж определени, но в последния момент се измисля съвсем друго (повлияно и от другите деца, разбира се).

Автор DarkCat ()
Публикувано26.11.05 20:35

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.