Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:00 29.11.25 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема как ви се струва  
Автор бяcнa cъм (майка)
Публикувано06.10.05 19:15

учителката по математика да казва на учениците си: - Научете си урока в къщи???!!! Това е математика, за бога, или другият вариант да изкара по- чаткаща ученичка да им обясни!!! Но дъщеря ми не дава и дума да издумам на род. среща, защото ще й пише 2-ки!!!

Тема Re: как ви се струванови [re: бяcнa cъм]  
Автор anbra (коя ли е тя)
Публикувано06.10.05 19:34

и да е само тя, с мед да я мажеш...

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.

Автор Jennifer... (Оптимстка)
Публикувано06.10.05 22:05

В кой клас това?

Хм, имахме на времето едни много строги учители, които ни караха да подготвяме уроци и да ги изнасяме пред класа!
Редуваха ни. Днес Иванка, утре - Мария. Така докато се изредим всички.
Обаче за да се изнесе един урок, трябва да знаеш мин. целия раздел.
Че и нещо допълнително като сложиш, ето ти гаранция, че един определен обем материал ГАРАНТИРАНО е научен.
Още ги помня.
Но все пак бяхме големи.

Автор sisislava (маминка)
Публикувано06.10.05 23:01

Ми то това не е за родителска среща, а за оплакване пред директор!

Елица-28/04/2003

Тема Re: как ви се струванови [re: Jennifer...]  
Авторбяcнa cъм (Нерегистриран)
Публикувано07.10.05 10:14

Ами това е в 8- ми и нататък, то си върви с всяка година, просто учителите не им пука дали децата ще научат нещо, дори ги мързи и да си предадат уроците, пият си кафе в часовете и се събират на приказки, а ние си мислим, че учат нещо, а най- страшното е, че няма как да го кажеш, без да навредиш на детето, така ли е? А има родители, които нищо не подозират, щото децата им не го споделят, та накъде отиват нещата?
Казваш, че са ни карали да изнасяме уроци- да, помня, но не и по математика, нали? З

Тема Същото е като нашата учителка по английскинови [re: бяcнa cъм]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (не е ли ясно?)
Публикувано07.10.05 11:03

След първия час, в който бяха учили само азбуката и числата от 1 до десет, им беше дала за домашно да напишат прости изречения за себе си. На разумния въпрос на едно от децата "как да ги напишем като не знаем никакви други думи?", отговорила "е, то е толкова лесно...".
Някой от вас да знае как е на китайски: "Аз съм много тъпа?" Лесно е, кажете.

Стига простотии бе, тате!

Тема Re: Същото е като нашата учителка по английскинови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Автор Eowyn_ (на почивка)
Публикувано07.10.05 11:49

Хъм, отново гледате нещата само една страна- и искрено издивявам на такива родители, които се нахвърлят срещу родителите.

А къде отива подробността за поведението на класа, може ли да попитам? В днешно време ако няма най-здравата психика и нерви да усмирява учениците, един учител е загубен.
Защото продължавам да имам някои часове, в които учителите просто не могат да се справят с напастта на множеството. Едни си викат, други си четат списания, трети се опитват да чуят нещо от урока, уви безуспешно. Смяташ ли, че това е нормална обстановка за учене?

Така че си помислете само учителите ли са виновни или и вашите деца. Много елесно само вторите да бъдат защитавани, а първите заклеймявани като некадърни и неспособни. Но видиш ли как протича час, завършващ с "Научете си урока само", няма да си на сегашното си мнение.

пп- не че наистина няма некадърници, но съм убедена че случаи като този не са от подобно естество.

Parliamo Italiano!

Тема Re: Същото е като нашата учителка по английскинови [re: Eowyn_]  
Автор The Fallen Angel (Stormbringer)
Публикувано07.10.05 12:01

Каквото повикало, такова се обадило.
Да ти обяснявам ли какво искам да кажа? Казвал съм го и преди, ако учителя е свестен получава свястно отношение от учениците в замяна. Ако обаче е "леке"... Е, тогава дупе да му е яко!

Тема Ех, че генерални обобщениянови [re: Eowyn_]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (не е ли ясно?)
Публикувано07.10.05 13:03

Аз споменах конкретен случай с конкретна учителка. Вместо да ми развиваш теории, отговори ми на въпроса как едно дете, на което на английски му е преподадена само азбуката и числата до десет, може да напише смислено, пък било и кратко изречение, без да знае глагола "съм" и спрежението му, без да знае местоименията и т.н.? Не говорим за дисциплина в случая, а само за елементарно логическо мислене.

Стига простотии бе, тате!

Тема Re: Ех, че генерални обобщениянови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Автор alien* (alien)
Публикувано07.10.05 13:31

Aбе кой знае дали само това му е преподадено. Понякога децата не внимават в час или не си записват в тетрадките и после винаги си намират оправднание, направо са блестящи в това отношение, да си намерят виновник. А майката е ясно на кого ще повярва.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.