Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:26 09.07.25 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Бясна съм на логопеданови  
Автор Чepнokoca ()
Публикувано04.10.05 10:59

Все си мислех, че съм спокоен човек, обаче току-що така си изтървах нервите, че още ми скърцат зъбите.
Знаех, че дъщеря ми има нужда от логопед и още като я записвах в училище през юни разпитвах дали имат, записаха си да й обърнат внимание, послена родителската среща преди началото на уч. година пак говорих с класната, после се обаждах в канцеларията към 20 септември, рано било, имали си процедура, обикаляли класовете, водели точен отчет и бла-бла, да държа връзка чрез класната,написах и бележка в бележника на дъщеря ми, по-миналата седмица лично й напомних, и какво се оказа днес - прегледите минали, дъщеря ми пропусната, имало обявен ден за записване по желание на родителите, ама кой да ти каже, и сега логопедката ми обяснява, че вече нямало свободни места и по-нататък... евентуално, не знае как са я пропуснали... Бяс ме хвана.
Ама аз съм си виновна. Преди като бях учителка, най-много ме дразнеха родителите, които за щяло и нещяло висяха пред училище да питат за нещо или да ти обръщат внимание за нещо, което вече е обяснено или решено или организирано от училището и се старая да не ставам такава, обаче явно съм в грешка. Ако бях като някои, дето всяка сутрин бавят целия клас, щото е много важно да обясняват 10 минути на госпожата защо детето им вчера не си написало домашното например, ако бях им мелила на главата всеки ден, сигурно нямаше да я пропуснат. Ама нали все разчитам, че хората си знаят работата по-добре от мен.
Олекна ми малко, като ви пиша. Господи, докога трябва да ръчкаме някой, за да си свърши работата, всъщност това ме вбесява.

Тема Re: Бясна съм на логопеданови [re: Чepнokoca]  
Автор Shina (търсеща)
Публикувано04.10.05 11:04

Не се ядосвай, може да е за добро. Аз мога дати препоръчам логопед. Пиши ако искаш на лични. Много е добра. Дъщеря ми ходи при нея.

Успех

Автор lenny (дразнител)
Публикувано04.10.05 11:44

Не знам за къде става дума, в училището на сина ми логопедката е минала във всички класове и беше ни дала бележка че детето се нуждае от логопед. Чак сега като се зачетох в мнението ти се сетих че и ние сме пропуснали датата защото беше написано ако желаем да заведем детето днес сутринта /защото е следобяд на училище/. Стана ми чудно защото беше посочено че децата трябва да се заведат в кабинета или вчера следобяд или днес сутринта в рамките на два часа как би могла тази логопедка да приеме всички нуждаещи се. Училището ни е много голямо и има доста деца.
От друга страна детето ходи сутрин на занималня и няма кой да го води при логопеда. Абе въобще не са организирани нещата добре макар че в самото училище има кабинет. Явно ще трябава да се спасяваме на частно - пиши ако намериш алтернатива.

Автор Jennifer... (Оптимстка)
Публикувано04.10.05 13:45

Защо трябва да ходите на друг логопед, след като училището предлага тази "услуга" безплатно?
И далече по-удобно е това да става в училище.
Дори в нашия клас вземаха децата от часовете по изобразително изкуство, музика и дом. бит.
Отиди и досаждай на логопедката, все ще намери къде да ви вмести.

Тема Re: Бясна съм на логопеда [re: lenny]  
Автор antea (SameOne)
Публикувано04.10.05 14:39

явно е била доста масова тази акция на логопедите, защото и в детската градина на сина ми са минали миналата седмица и почти всички получихме бележки да заведем децата "за преглед и записване" точно на 3 и 4 октомври. Аз го заведох де :) за да разбера какво са му хванали, защото дефекти не долавям, но все пак не съм специалист. Оказа се някакво замъгляване на "с" и "з", с което принципно дори ще е по-чаровен според мен, но логопедката много ми хареса като човек и отношение към детето и реших да го водя на занимания с нея, пък току-виж някой ден моят човек дръпнал реч от трибуната на ООН за нов световен ред етц на съвсем чист български
Обаче работното им време наистина е много неудобно и единствено заради факта, че влязохме едни от първите при нея, успях да му запиша час рано сутрин, иначе хич не ми е ясно как става воденето през деня на деца, които са по цял ден на детска градина или училище....

Автор elsi (непознат )
Публикувано04.10.05 15:15

И при нас минаваха логопеди миналата седмица. В групата на дъщеря ми от общо 20 деца някъде около 15 имаха бележки да се заведат на еди коя си дата, от еди колко часа си. При нас ставаше въпрос за неправилно произнасяне, според тях, на буквата "р".

Автор Чepнokoca ()
Публикувано04.10.05 17:22

Извинете, че късно се включвам.
Откриха дефекта (звуците с,з,ч... аз не го чувам)на щерката през пролетта, при редовната "акция" в детската градина, но заедно с джипито решихме да отложим решаването на проблема за училище и аз затова отрано исках да я имат предвид, приложих и бележката от логопеда в детската градина. Искаше ми се в училище, защото няма нужда от водене, тя там е и на занималня, пък и разчитах, че поддържат уж някакъв контакт, а и е безплатна услуга.
А сега логопедката има нахалството да ме пита дали я обвинявам в непрофесионализъм. Има късмет, че не знае в още какво я обвинявам, че и класната. Да бяха казали в началото, оправяйте се както можете, да съм забравила вече за проблема. А аз им разчитам на организацията и гледам да не им досаждам и само 4-5 пъти съм им напомняла
.
Както и да е.
Сега сме първи в листата на чакащите, има си хас след такъв скандал. Е, неудобно ми е, че си изпуснах нервите, ама поне съм сигурна, че са ни запомнили.
Лек ден на всички!

Автор Чepнokoca ()
Публикувано05.10.05 11:19

Да ви кажа за края (надявам се) на историята.
Снощи логопедката ми се обади в къщи, от вторник е включила дъщеря ми в графика си.

Обаче иска и аз да ходя - да науча упражненията и да ги правим всеки ден в къщи.

Автор Shina (търсеща)
Публикувано05.10.05 13:49

Логопедката, за която ти писах, искаше тефтер. В него пишеше много подробно, какво правят с детето, за да го правим в къщи. Проблемът при нас беше Ц, С,Л. Имаще ефект. Всички тези неща са много важни и ако не се вземат мерки до 7 години, след това е трудно и невъзможно. В нашето училище не е имало акция. От тук научих, за тези акции, които са добри, макар,че специалистите твърдят, че 5-6 години са подходящи за оправяне на говорен дефект. Нали ги слушате всеки ден разни публични личности как говорят. След ходене на логопед, моята дъщеря непрекъснато поправяше, като чуеше неправилно изговаряне на думи.
Успех ти желая.

Тема Re: Бясна съм на логопеданови [re: Shina]  
Автор Чepнokoca ()
Публикувано05.10.05 16:11

Благодаря ти за координатите. Ще си ги пазя, ако тук не потръгне.

Да, разбирам, че е важно и ще ги правим редовно, но малко се стреснах, защото логопедката не звучеше много уверено, че ще има добър резултат. Според нея проблемът е сериозен и трудно лечим. Дано не сме закъснели.

Не мога да си обясня защо аз нищо не долавям. Да не би и аз да имам такъв дефект и тя да копира моя говор.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.