Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:33 14.07.25 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Първият учебен деннови  
Автор sweetkids_mama (мислеща)
Публикувано15.09.05 12:36

Първо бих искала да честитя първия учебен ден на всички родители на първокласници, желая ви децата ви да се учат добре и да успеят в бъдеще! Знам, че всички ние сме се вълнували много днес. Аз направо се прибрах изтощена от емоции.. Нашият първи учебен ден мина много добре. В началото всичко беше малко объркано, помотахме се, докато разберем къде ще е тържеството, дори успяхме да сбъркаме класа за малко. Накрая ни събраха във физкултурния салон, където беше ужасно шумно и много кънтеше. Когато трябваше малко да се отдалечим в дъното на салона, за да оставим класовете в средата на салона, Косьо се разплака, но бързо му мина, когато се намериха най-после с приятеля му от детската градина. Тъй като Косьо ходеше на градина в Младост 3, а сега е в 39 СУ в Младост 2, другите деца от неговата група се записаха в 81 или 144 СУ, а само той и още едно момче са в 39-то.
В класната стая ги почерпиха с питка, топната в мед. Ние ги изчакахме 20-на минути навън и след това ги пуснаха с учебниците. Косьо е много доволен, хареса си госпожата и класната стая, а също и учебниците. Утре ще бъдат на училище само два часа, без уроци; ще започнат заниманията от понеделник. Направихме хубави (надявам се!) снимки. След малко отиваме да се почерпим семейно за празника. .

Това е от нас засега. Как мина първият учебен ден, къде записахте децата си, какви са ви първите впечатления?

Константин, 16.06.1998
Зорница, 6.09.2002

Тема Re: Първият учебен деннови [re: sweetkids_mama]  
АвторPOLl (Нерегистриран)
Публикувано15.09.05 17:41

Здравей, ние сме на прду4илищна много съм притеснена за утре защото днес не мина добре разплакасе ,много е притеснителен не искаше да влзе без мен.
Утре незнам как ще бъде даите ми малко кураж

.

АвторMagi (Нерегистриран)
Публикувано15.09.05 19:21

Благодаря за хубавите пожелания. И ние имахме много емоции днес .
Тържеството ни започна в 10;00 , първо събраха децата по класове , моят син държеше табелката с надпис 1"в" клас и беше много горд . Имаше песни , танци и изказвания на директори, спонсори и родители. След това отидохме в класната стая с децата . Госпожата беше украсила стаята с балони и нарисувала на дъската интересни картинки. На всеки чин имаше учебници и подаръци от спонсорите .Интересното стана когато госпожата започна да говори , първо се запозна с всяко дете , след това им разказа приказка за горското училище , после ги накара да си напишат името ( които иска де), но те всички много отговорно се отнесоха към задачата и излязоха пред дъската да се представят пред другите деца .
Впечатленията от госпожата са ми чудесни , много мила и внимателна , и дезата я харесаха . Беше оставила на всяко дете под учебниците и подарък , а тои беше едно зайче от хартия с едно голямо ухо прегънато на две , отгоре пише "искам да ти прошепна нещо" и като се разгъне ушенцето отдолу пише "радвам се че вече те познавам". Товам мен много ме трогна .
Сина ми и той е много впечатлен .
И аз честитя първия учебен ден на всички родители . Нека да ни бъдат живи и здрави децата и да имат много успехи в училище .
Ние живеем в Ст. Загора

Тема Re: Първият учебен ден [re: Magi]  
Автор Blue Eyes (люта чушка бях)
Публикувано15.09.05 21:49

В кое училище сте в Стара Загора. Аз живях до преди 3 месеца там и това с тази учителка трогна и мен.
На добър час

Тема Re: Първият учебен деннови [re: Blue Eyes]  
АвторMagi (Нерегистриран)
Публикувано15.09.05 23:49

В кв."Железник " живеем , училището е до блока ни , много ни е близко.
И дъщеря ми случи на госпожа до четвърти клас , но за след това не ми се говори

Автор dara (osobena)
Публикувано16.09.05 08:50

И аз искам да пожелая на всички първокласници успех. А на родителите само хубави емоции покрай тях.

И при нас денят беше изпълнен с много вълнения. Вечерта бяхме страшно изтощени. Ние не успяхме да закъснеем, бяхме там точно на време, но пристигнахме почти последни. Всички бяха така накипрени, като кукли. Тържеството беше в двора, имаше програма някаква, но аз почти нищо не помня. След тържествената част ги заведохме в класната стая и там останаха един час с госпожата. Раздадоха им учебниците, запознавали са се. Раздадоха им и подаръци от спонсорите - по една торбичка с лакомства, една тетрадка и един молив.

Преди да влязат в клас беше като пресконференция в президентството - учителката ги спря пред класната стая и остави около 10 минути всички да се наснимат и нащракат. Имаше ТЪЛПА от родители с поне 20 камери и още толкова фотоапарата. Имах чувството, че посрещаме американски президент. Чак децата се умориха от позиране.

След "часовете" ги заведох на обяд и малко да поиграят и се прибрахме, а вечерта се захванахме с подвързване на учебници. Но бяхме безумно уморени с госпожицата, та успяхме да подвържем само учебниците за днес и да приготвим раницата.

Искам нещо да ви питам - на нас ни казаха, че в голямото междучасие ще се яде. На записаните на закуска от у-ще ще им носят закуските, а тези, които си носят храна от вкъщи ще ядат приготвената си от вкъщи закуска. Аз на моята й приготвям от вкъщи. За днес й сложих пица и банан. Но тя си закусва така или иначе в 7.00 у нас. После ще яде и в 10.30 в междучасието, после в 12.30-13.00 ще обядва. После има и следобедна закуска, после вечеря и... накрая ще започне да се търкаля на пълни обороти. Вие как ще процедирате? Аз й казах да изяде само което й се яде. Ако иска плода, ако иска другото, колкото иска. Не знам какво да правя. Мислех само плод да й слагам, но другите като ръфат кифли да не я съблазняват пък?... И аз не знам какво да правя.

Ние не знаем какво е самотата
И до къде се простира тя...

Редактирано от dara на 16.09.05 08:53.

Тема Re: Първият учебен деннови [re: dara]  
Автор sweetkids_mama (мислеща)
Публикувано16.09.05 14:58

Аз бих те посъветвала да запишеш за начало дъщеря си на училищната закуска, а в чантата да й слагаш само плод. Ако й писне да яде кифли, предполагам, че няма да е проблем да я отпишеш. Моят син е доста ящен и мисля, че ще му се прияде много бързо, като започнат часовете, затова смятам да го запиша на закуска и отделно да има плод и напр. вафла в чантата. . Сигурна съм, че ще си яде и кифлата..

Константин, 16.06.1998
Зорница, 6.09.2002

Автор Smile (мълчалива)
Публикувано16.09.05 15:37

НикФ'и вълнения нямаше при нас. Госпожицата даже се прозяваше по време на тържеството в двора на училището (как можаха да изтъпанят един поп, дето чете 15 минути молитви...хубу - да го има - ама да каже нещо кратко, а не да севживява и да си мисли, че всички го слушат в захлас).
Още като отидохме тя се хвана за Роко (дето от преди година двамата рещиха, че ще бъдат полицаи, ще имат една кола за да правят икономии от втората, ще се оженят и единствения проблем е, че не знаят къде ще живечт - у нас или у тях).
Учителката беше поканила деца от предния й клас и те разказаха за учебниците, чиновете и дъската. Дадоха ни учебниците, но ученичката не ги погледна дори от любопитство, защото щяла да ги гледа цяла година. Така като гледам, честта да подвържа всичко ще е моя.
Другата върховна тъпотия е, че тоалетните не са готови след ремонта и днес нямаме училище. Ще започнем евентуално от утре, ако успеят да ги свършат.

Тема Re: Първият учебен деннови [re: Smile]  
Автор kent (елф)
Публикувано16.09.05 20:30

Честито на всички родители и "зайци". На щерката, първия и учебен ден беше в "Гео Милев". Тържеството по случай 15-ти септември беше мило, но бая нескромно / продължи доста / и накрая доста деца / предимно първолаците / и част от родителите бая се изнервиха... Просто бяха поканени много началници - шефа на един от синдикатите, шефката на съюза на учителите, разни образи от "Просвета".... и нали секи трябва да каже по нещо - та бая се проточи лакърдията... Иначе останалото като организация беше перфектно.... По количеството букети / огромно / , с което беше затрупана класната на Йоана от бившите си възпитаници , може да се предположи че е свястна жена.... Ами това е ...После продължихме в "Тримата мускетари"...

Автор Чepнokoca ()
Публикувано17.09.05 09:42

Честито на всички!
И при нас имаше доста вълнения. Програмата беше вътре в училището заради дъжда и слава богу, не много дълга. Щерката беше много впечатлена от знамето на училището й и как всички стават, като го носят. Иначе словата бяха малко и кратки, с изключение на попа.
Госпожата ни посрещна с пита и мед в стаята. Много си я харесахме и дано и занапред да е така.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.