Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:17 20.05.26 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Как се появяват бебетата?нови  
АвторLinna (Нерегистриран)
Публикувано22.06.05 16:48

Здравейте! Искам да Ви попитам - как е най-подходящо да се обясни на едно 7 годишно момченце как се появяват бебетата? Благодаря за всички отговори.

Тема Re: Как се появяват бебетата?нови [re: Linna]  
Автор Craig (*noch a Mass!*)
Публикувано22.06.05 18:00

Какъв е точно въпроса?
Как се правят или как се раждат?
На 7 години май отдавна им е ясно...нашата дъщеря знаеше на 3 години, че бебета излизат от корема на мама и откъде точно излизат.
Как се правят не е питала, но не виждам нищо трудно "мама и тати се гушкат, тати пуска нещо в корема на мама и от него пораства бебе"
Абе има хубави детски книжки, там е нарисувано ясно и точно...

Er muoz gelichesame die Leiter ibewerfen, so Er an ir ufgestigеn
ist...

АвторJennifer (Нерегистриран)
Публикувано23.06.05 01:03

Linna,
дъщеря ми много искаше да види "истинска" пишка.
Приех го съвсем нормално, защото тя няма братя и сестри, допуснах, че в детската градина може и да е виждала на някое момче, но общо взето няма откъде да добие представа.
Решихме, че ще търсим в Плейбой.
Естествено, не намерихме нищо, което много я възмути. (Мен също)
Как можело толкова голи жени, а нито една ... каквото търсим ние.
Обърнах се към сестрата в училище.
Тя ми предложи един албум. Много хубаво направен - за съзряването на момичетата и момчетата.
Водя детето да си поговорят. Оставям ги насаме.
Сестрата и дава албума да го разгледаме вкъщи, но г-цата недоволна.
Това не било добре показано.
Което ме наведе на мисълта, че тя вече е видяла някъде нещо.
Та искам да ти кажа, че още в детската градина може би (но не съм разбрала този момент), те вече са знаели доста повече неща, отколкото ние предполагаме.

Аз лично започнах да обяснявам с помощта на една стара, социалистическа книжка "Аз ставам девойка". Разглеждахме я и коментирахме още докато тя беше съвсем, съвсем малка. С това исках да се науча аз да говоря по-свободно на тези теми.
Мисля, че чрез книжка е най-лесно.
Виж в някоя библиотека, в училище, или в нета.
Имаш опора и вече започвате да доуточнявате нещата и да разказваш за себе си.
Нещо от сорта. Импровизация.
Успех!

Автор oтвopeнa (open-minded)
Публикувано23.06.05 02:06

Като кажеш истината.

Автор yanita_ (пак аз)
Публикувано23.06.05 10:24

ще трябва да почакате до пролетта (следващата, че тази току що отмина). и тогава като запристигат едни щъркели... идеален нагледен материал за обяснение

щом е на 7 сигурно поне нещичко вече знае. все пак, ти му разкажи цялата история, възможно е и да е получил грешна информация. моето тригодишно момиче е наясно, че когато един мъж и една жена пожелаят да имат бебе, Бог е направил начин, по който мъжът да може да постави малко семенце в тялото на жената, където го очаква друго подобно мъничко-мъничко нещо и двете като се съберат в корема на жената започва да расте бебе. когато е време да се ражда бебето, то може да излезе по два начина. това съм го обяснила, защото самата тя за разлика от сестра си е родена със секцио.

за мен беше важно да знае откъде се раждат бебетата (че не е от устата или дупето, нито дори от пъпа), кога и как се получават бебетата (не всяко гушкане и целуване води до ново бебе у дома) и че щом за правенето на бебе са нужни мъж и жена, значи всяко дете трябва да има и да обича мама и татко. и най-важното - тя се е родила, защото ние сме поискали да я има и се радваме да бъдем нейни родители.

голямата фръцла (вече е на 10), естествено е по-напред с материала. познава основните видове контрацепция и знае защо аз лично предпочитам таблетките пред останалите средства.

има хубав детски "атлас по анатомия" - книжка, която нагледно обяснява какво представляват телата ни и как функционират. май се казва "моето тяло", но не зная кой е авторът. според мен това е идеалният нагледен материал, защото освен половата система са разгледани храносмилателната , кръвоносната и т.н. не мисля, че въпросите, свързани със сексуалната култура трябва да се разграничават от тези, които се отнасят до културата на хранене, здравословните навици, хигиената... сексът не е повече или по-малко важен от правилните знания и грижи за за всичко останало в тялото.

както и каквото и да обясниш, бъди готова да го повтаряш периодично, защото децата обикновено не възприемат цялата информация наведнъж и ще е нужно да обновяваш и допълваш картината.

Тема Re: Как се появяват бебетата? [re: Linna]  
Автор lady Marian (defender)
Публикувано23.06.05 12:58

Имаше еднимногоготини книжки - Бебе на нулева възраст и Истината за бебетата.Първата е за доста по-малки, а втората - за 6-7 годишни. Много са сладички, с птички, пчелички, пеперудки и в края на краищата - обяснение за семенцето, което тати посява в мама. Абе слдурски са, но не съм ги виждала от години

С нокти и зъби до край своята чест отстоявай!
Не остарявай, Любов, моля те, не остарявай!

Автор Flash_ ()
Публикувано23.06.05 13:08

Съвсем наскоро обяснявах това на дъщеря си, на 4г е.
Казах и истината, малко посдъфкана и без секс в нея.:-))) Най и хареса като и казах, че преди да стане бебе е била много малко семенце, същото като тези които засяхме и сега вече са цветя/това го е виждала/. Та от това семенце в корема ми е пораснало малко бебче което след това съм родила. Малко се учуди как така не се е заклещила при излизането ама прие версията и за сега кротна по темата.

Автор Bono (пацифистка)
Публикувано23.06.05 13:35

Със семенцето става много лесно - просто бучни една костилка от фурма и покажи нагледно какво се случва. Обасни за семенцето на таткото и на майката. После идват върпсите как влиза едното семенце при другото и точнио откъде излиза бебето ("Дай да видя" - не дадох). Говоря за двете си момчета на 4 и 5 години, които се занимават с този въпрос от около година и 1/2. Най-обичат думите машинкаи моторче, та съм се скъсала да обяснявам за машинките им за семенца, които още не работят и за моите, които са скрити вътре в мен, и за семенцата с моторче (опашчица), за торбичката за бебета, която имат момичетата и липсва у момчетата. Терминологията зависи от възрастта и интересите.

Сега съм бременна - разказах им за теста, водих ги (по неволя) на първия видеозон, нося им снимки, обяснявам с книжките, споменати по-горе - пазя си ги и двете, засега изпозлвам само от 3 до 6 години.

Раздостта ми е, че свободно разговарят за правенето на бебета. Миналата седмица тържествено казвам на един мой близък човек, който цял живот е живял на село и е попреминал средната възраст, че съм бременна, той ми вика:"Е па я знам, децата ми обадиха" и леко притеснен започва да преразказва за семенцата

Засега се справям, пробвай и ти. Най-важното е да бъдеш искрена и да не се притесняваш, защотот няма нищо притеснително в това да обясниш как идва животът. И да не забравяш думата любов.

Тема Re: Как се появяват бебетата?нови [re: lady Marian]  
Автор Гaнимa (fairy-tale)
Публикувано23.06.05 15:48

Страхотни са. Имам само едната за съжаление, другата не мога да си я намеря .
Разменяхме си ги навремето с една приятелка - тя имаше другата.
Авторката се казваше Мари-Клод Моншо.

" От пътища кръстосан е света..."

Тема Re: Как се появяват бебетата?нови [re: Гaнимa]  
Автор Bono (пацифистка)
Публикувано23.06.05 20:14

Да взема да ги сканирам ли, що ли?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.