Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:33 25.05.26 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Побърках се - да знаете!нови  
Автор Smile (мълчалива)
Публикувано10.03.05 12:30

Луда станах с този първи клас. Всеки от всякъде ме натиска да я запиша в Руското, в "Кирил.." , в "Климент", в намайнатаси, щото били елитни, децата на големите хора ходели там (днес голям - утре умрял) и на всеки обяснявам къде ще е и защо ще е.
Не ми стига това, ами и снощи сънувам среща с учителките в първи клас. Там беше и мойта даскалица (150 килограмова слоница с цици като ракети въздух-земя) и ме хвана гадно за ръба на ченето (както тя си можеше) и вика "записвай я при мене". Аз обаче геройски се опълчих (не съм вече онуй хлапе от първи клас я!) и си харесах на външен вид (и по общо държане на срещата) една учителка - точно каквато аз искам (на средна възраст, спокойна, умерена) и записвам при нея дъщерята. На излизане все пак питам с какъв профил ще е паралелката, а тя ми отговаря "електроника"
Баси *упс!) и психодиспансера затвориха тук, иначе щях да отида на два-три прегледа с хоспитализация и съответно лечение.

Тема Re: Побърках се - да знаете!нови [re: Smile]  
Автор Virgo (зодия дева)
Публикувано10.03.05 12:39

Моля те, Смайл
Ние на 2 години учим екология, ти за някаква си електроника в първи клас се възмущаваш

Тема Да бе!нови [re: Virgo]  
Автор Smile (мълчалива)
Публикувано10.03.05 13:32

Колегите тук ме успокояват, че по-страшно било "молекулярна биология" или "био-химия"

Тема Re: Да бе!нови [re: Smile]  
Автор Dino (притеснителна)
Публикувано10.03.05 19:54

Абе ти какво се връзваш? Да не мислиш, че нещо ще им преподават? Те не им преподават това, което трябва, че молекулярна биология ще споменат. Или електроника?

Моите бяха в английска палалелка и познай какво научиха в първи клас? - Азбуката и няколко думички! Такъв им бил учебника. Рисунки, картинки и нищо друго!

Живота е хубав, въпреки гадните му номера!!!!

Автор Paranoia (driver 8)
Публикувано12.03.05 00:30

допускам, че става дума за варна (не, че само тук има училища с такива имена и не, че единствено край морето училищата с такива имена са елитни, но в съзнанието ми е останал по някакъв начин убеждението, че смайл е от варна - но ако не - още отсега се извинявам) - та да си кажа впечатленията като бивш възпитаник на едно от тези училища - климент охридски (до шишковата градинка, не това в аксаково).

там карах първите си 7 учебни години, и мога да кажа, че в това училище имаше точно толкова младши курви без капка мозък, младши наркомани, тъпи чекиджии, лицемери, идиоти, десет годишни деграданти, абсурдни в самата си същност учители и недоразумения колкото в по неелитните училища (:
не, че съм бил в по неелитно училище, но имам някой впечатления. има и наистина добри учители, но има и такива екземпляри, чието място със сигурност не е на дъската преподавайки - лудницата наистина би им прилягала повече - за доброто и на училището, и на учителската колегия в училището и по принцип, и за учениците, и за родителите.

адмирации и за избора ти на учител, защото аз до 5 клас бях при учителката, която бе преподавала на брат ми(, с който имаме 9 години разлики) и бих казал, че предвид преклоната й възраст не бе съвсем наред с акъла си. според мен по млад учител би свършил по добра работа, като имам преки впечатления от съседен клас, където действително според мен се справиха по добре.

така че те съветвам възможно най искрено да не се косиш много - не само защото вече си направила избора си, а и защото детето си е твое и навярно ти си най в правото си да прецениш при какъв вид педагог трябва да се изучва (:

всичко най и успех (:

In Rafa we trust

Тема Re: ха ха хаааа!нови [re: Smile]  
Автор lenny (дразнител)
Публикувано12.03.05 09:10

Смайли, да ти кажа познато ми звучи - миналата година и аз бях врътнала покрай първокласника.
Всяко чудо за три дни дето викат хората - чудя се дали да ти кажа или не че после идва истинското чудо.
Ама твойте са девойки може да са по-кротки и ученолюбиви

Тема Re: ха ха хаааа! [re: lenny]  
Автор sis (мамче)
Публикувано12.03.05 11:38

А в кое училище учи сегашният второкласник? В Младост ли сте?

Автор kent (елф)
Публикувано12.03.05 13:22

Здрасти, Смайли.Руското, уви не е вече това Руско, което си беше с традиции и което завършихме и аз и жена ми / е ,тогава не се познавахме, де /. За Климент особенни впечатления нямам, макар че съм порастнал и живял трийсет и повече години в къща на ул " Св. Климент ". Навремето в Руското ,поне научавахме ЕДИН език/ Руския / като хората, сега учат пет езика и... майко мила, да им имам и английския и руския и испанския/ ходих на юбилея в Спортната през май м.г. и се наслушах на странии интерпретации на тез езици /. Бе въобще, мойто мнение , че училищата по центъра изснобаряха безобразно. Аз щерката я записах в " Гео Милев" / то и бездруго живеем сега наблизо /т.к. доста от приятелите ми с по-големи деца са доволни от начина на преподаване там, условията и умствения багаж който се предава на учениците... Пък ше видим кво ще стане след 15-ти септември

Тема Ниенови [re: kent]  
Автор Smile (мълчалива)
Публикувано12.03.05 13:46

ще сме в "Захари Стоянов" - на един (упс!) хвърлей място е.
Ама ме побъркват тез' роднини бе! Имам чувството, че ако заявя, че въобще няма да я записвам на училище, ще имам по-малко атаки

Тема Re: Побърках се - да знаете!нови [re: kent]  
Автор Virgo (зодия дева)
Публикувано12.03.05 13:51

Аз също съм възпитаничка на руското училище и като знам какво беше и в какво са го превърнали Ели няма да учи там ОПРЕДЕЛЕНО

Явно откакто са махнали "руското" присъствие (май още първия директор след промените Трайков беше почнал война с тях) са се опорочили всички порядки.

Вярно е, че учехме ЕДИН език и то точно както трябва

Чувам някакви ужасни спонсорства и някакви неприлични изисквания от директора в момента (детето да е посещавало частната му детска градина)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.