|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Няма да играя с тебе
|
|
Автор |
anaili (samoten) |
Публикувано | 01.02.05 17:24 |
|
... Хайде и като ги говедете децата тук ще си играят с Вики и ще си говорят на БГ ............................................................................................
Кратка но забележима пауза и смяна на темата 
Човекът не е от тия дето се конфронтира без полза направо
Децата му са с 1 г по-малки от Вики
И вероятно ще са единствените българчета на 100 мили наоколо
Ама чакаи сега нещо против ли имаш, със скрита тревога глупаво питам
...................................................
Пак пауза и смяна на темата
Пак питам
"Ами то нещо се учи ако ти трябва ", ме шибва в лицето

Ами добре, казвам миролюбиво и преглъщам сълзите
Коя съм за да ги съдя
На кого е нужна България и езика и, че да го помним
Коя е дъщеря ми - дъщеря на обикновени хора, че да играе с техните деца  
Много ми стана мъчно
почувствах се глупава и унизена
Виновна даже, че съм родила това дете без да имам да му предложа дори свястно отношение на гората към него поне заради произхода му
Сблъсквали ли сте се с подобно нещо 
| |
Тема
|
Re: Няма да играя с тебе
[re: anaili]
|
|
Автор | Flicka (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.05 18:14 |
|
Нещо не те разбрах, къде е проблема?
Той не иска децата му да играят с твоето? Няма БГ-говорещи деца наоколо?Произхода на детето ти?!?
Особено последното, какво общо има с първите 2. Явно, че всички деца са (полу-) българчета...
| |
|
Моля да бъда линчуван заради неразбирането си 
И не се депресирай за глупости, вредиш само на себе си
Редактирано от The Fallen Angel на 01.02.05 21:21.
| |
|
Мисля, че грешно си я разбрал. Вики е тази, която говори български, а родителите на другите две деца не са сметнали за неоходимо да ги научат на български.
| |
|
Ами 5-6 пъти го четох и сега отново и явно нещо ми убягва...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ecнaф (вашия зъболекар) |
Публикувано | 01.02.05 20:15 |
|
Ми той (човекът) може да е изразил зарадване, че най-после и неговото дете ще може да си поговори с някого на български?
Не е ясно, явно значение имат невербални неща (жестове, мимики и др.), дето ги няма в случката.
Иначе твърдото убеждение, че нещо няма да ти трябва, е принципно погрешно. Но така си мисля лично аз, и както казваш - не съдя никого.
===
По една от нашите телевизии тук някой каза, че ирландският език щял да изчезне към 2020 г.... Ще видим, детсевика
Впрочем, не е нужно да се чувстваш "глупава и унизена", когато си на гости някъде. У "дома" наистина е друго, но ... отстрани погледнато, изглежда като свръхчувствителност.
Но не съм се сблъсквал с нещо подобно, тъй че... disregard. Всъщност сблъсквал съм се, но с обратен знак (немчета в България). Тъй че споко, знай че ви обичаме и сме зад вас, където и да сте.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DarkCat (хищна) |
Публикувано | 01.02.05 20:43 |
|
не се депресирай от една такава случка
недей да бъдеш тъжна. Говорете си с Вики на български в къщи. тя и покрай Вас ще го научи. можеш да си сигурна.
последната ни интересна и неочаквана среща беше като наскоро пътувахме из Германия с различни хора, системата е - пътуваш до някой град и си пускаш обява в интернет, уговаряш се с хора които също пътуват нататък и се делят разходите. та качваме се рано рано в една кола, чакаме да дойде последния и се качва един небрежен пич, поздравяваме се на немски, но ние си приказваме на български, тихо. той ни чува, много се зарадва, и каза че мнооого отдавна не е говорил български, майка му се е омъжила за германец и той почти не е имал контакти с българи. е, момчето говореше чудесно, даже акцент почти нямаше .
толкова хубаво ни стана на всичките 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
anbra (коя ли е тя) |
Публикувано | 01.02.05 22:49 |
|
Мила моя, казва се "майчин език", така че топката е у тебе...
Изтрий си сълзите...
Ако ти искаш, Вики ще говори български и България ще и бъде също толкова родина, колкото и страната, в която се е родила. Единствено от теб зависи...
А хора разни, нали знаеш...
"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/
| |
Тема
|
|
|
Автор | 11 (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.05 00:05 |
|
izviniavai no ako niakoia mongolka ti kaje che detzata ti shte nauchat mongolski pokrai neinite i ti ne si v mongolia a v bg, kak shte reagirash?
| |
Тема
|
[re: 11]
|
|
Автор |
Jennifer (Оптимистка:)) |
Публикувано | 02.02.05 10:23 |
|
Въпросът не е към мен, но си позволявам да кажа аз нещо.
Ами това е чудесна възможност дъщеря ми да понаучи монголски.
Къде другаде би могла да го научи?
Забелязала съм, че децата много лесно се разбират.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|