Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:50 03.11.24 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема проблем с третокласничканови  
Авторyanita (Нерегистриран)
Публикувано14.01.05 09:43

и по-скоро с бабата на третокласничката. изведнъж се оказа, че вече не може да я води на училище и да я прибира и ни препоръча да преместим детето в друго училище, за да й бъде по-близо.

за протокола най-напред искам да уточня, че в началото на учебната година бабата лично и многократно ни убеждаваше колко много иска да се грижи за ученичката - да я води на училище и да я прибира (макар че прибирането тогава го правех аз, често бабата все пак ходеше до училището и се засичахме там), да проверява домашни и да приготвяза закуска, обяд, каквото там се наложи....

та така... семейният съвет реши, че нямаме основание да сменяме училището - доволни сме от атмосферата, класната, съучениците, охраната... не виждаме разумна причина да причиняваме на детето стреса да смени средата още повече, че в училище са единствените й приятели (там, където живеем няма деца дори близки по възраст до нейната). значи, сменяме бабата.

какво да търся?
- занималня някаква в дианабад - до 105 СОУ, където да ми отглеждат детето вечер до 18:30
- самотна пенсионерка, която живее близо до училището, при която детето да стои преди/след училище
- комбинация с вече установената система на отглеждане на някой от съучениците й със съответното поделяне на разходите (макар че по мои наблюдения при повечето от тях положението е "кой както свари")
- напускам работа и се заемам с транспортно и всякакво обслужване на наследничките

ще ми се да не се чувствам в безизходица.

Тема Re: проблем с третокласничканови [re: yanita]  
Автор Frysco (невъзпитан)
Публикувано14.01.05 10:32

Жалко че не сте в Света Троица иначе веднага ви уреждам с баба която само с това се занимава...
Не може и в Дианабад да няма.Все пак най-лесния вариант е да изгладите проблема с бабата, макар че ще ти коства нерви, това е най добрия вариант за детето, щото е свикнало вече на този режим.
Ако не става и няма баби, тогава търси занималня.

Напускането на работата е най-кофтият вариант, избягвай...

Все едно нищо не казах, но ей така имаш моралната подкрепа.Настъпвай в посока да превъзпиташ бабата, щом е толкова навита да помагама, нека реши проблема вместо да го създава.Но винмавай да не вземе тя да премести детето в дурго училище.

П.С.Пробвай да говориш с класната, може да има някаква извънкласна форма в това училище, навремето в нашето имаше кръжок по рисуване и аз ходех, когат имаше много уроци там си ги учех...

АвторCyзи (Нерегистриран)
Публикувано14.01.05 11:03

И аз не бих си местила детето в друго училище заради подобен проблем.Още повече,че то още малко време ще е зависимо от възрастен човек,за да отиде до там.Знам,че това е труден момент,но не можеш ли вече да пускаш детето само до училището?Винаги има първи път и повярвай ми децата са в състояние да се справят сами.Страхът е в нас-родителите и го предаваме на тях.В началото проследявах сина си,а уж го пусках сам на училище.Истинско КГБ бях,но така и не можах да му спестя момента,в който някакъв циганин го пресрещнал и му поискал парите.Всъщност той се беше справил по-адекватно от мен,ако бях изпаднала в подобна ситуация...

А може би и бабата ви ще се съгласи да стои у вас и да чака детето вместо да го пращате на занималня в случай,че не го води и взима.Незнам кое е правилно за дъщеричката ти,но ти желая смелост,постоянство и здрави нерви!

Авторtoni (Нерегистриран)
Публикувано14.01.05 13:23

Ох ама и на теб какво ти е дошло на главата по средата на уч. година...
Най-добре да уговориш наново бабата - поне до края на годината да се съгласи - после може би да търсиш или училище на целодневен режим - или поне такова което да връща учениците до домът им - Вики предполагам че ще може да се оправя сама вкъщи?!?
Много е сложно положението - ако намериш жена незнам доколко на Вики ще и хареса варианта - а и като си на чуждо място пак си си в напрежение - ти самата ще си в напрежение...

Някакъв вариант с занималня след часовете няма ли???

Автор Cпacka (добра ламя)
Публикувано14.01.05 14:04

Аман, бееее! Като не ги търсиш, се изтрепват да се натискат да помагат, да доказват колко много искат да са полезни. А точно когато и както на теб ти е нужна помощ - тц! Затрудняваме ги! Аргумент: Родители сте, оправяйте се!

Съчувствам ти с пълна сила и разбиране!

Има ли вариант да потърсиш да наемеш жена, която да я прибира от училище, да я води у вас и да ви дочаква. Някоя съседка пенсионерка. Тарифата за такова нещо вървяла около 2 лв. на час.

Пътят към ада е постлан с добри намерения.

Автор Flash_ ()
Публикувано14.01.05 14:14

Не мога да ти помогна със съвет, само да ти пожелая успех и бързо решаване на проблема.
Моя син го водех и вземах от училище само в първи клас. Дори напуснах работа тогава, защото не успявах да го взема в работното време на занималната и имаше проблеми. А не му разрешаваха сам да се прибере, бяхме подписали задължителни декларации.:-(
Но оттам насетне се гледахме по телефона, стоеше си сам у дома. Ни баби, ни пари за гледачки имаше...

Автор dara (osobena)
Публикувано14.01.05 17:11

И аз не знам какво да ти кажа. Аз ще имам подобен проблем догодина. Обмислям варианта да наема жена, която да я взима от училище и да я води на останалите й занимания и после вкъщи. Аз лично не бих сменила училището на детето заради прищевките на бабата. И работа не бих напуснала... това пък и през ум не би ми минало.

Не може ли да поговорите с бабата и да я убедите да се стегне и да спре да се превзема? Иначе - жена.

Ние не знаем какво е самотата
И до къде се простира тя...

Редактирано от dara на 14.01.05 17:11.

Автор The Fallen Angel (Dog 4 Life)
Публикувано14.01.05 17:26

Не бих искал да се натрапвам, но.... Каква е причината да не се прибира само детето? Мен ме водиха само първия месец на 1-ви клас на училище и след това с автобуса сам... Може все пак да не желаеш да го правиш това... Успех в намирането на "баба".

You can have anything you want
But you better not take it from me

Автор Tiziana (дразнител)
Публикувано14.01.05 17:45

Да, и аз като Падналия се чудя защо детето да не се прибира само?
Мен ме водиха до втори клас, когато започнах да се прибирам сама и ми беше доста забавно:))

Автор Maтa (но не Хари :))))
Публикувано14.01.05 20:48

И бабата и занималнята са добри варианти. А догодина вече я пускай да ходи сама на училище. Справят се.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.