Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:45 02.11.25 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Таксата в детската ясла?нови  
Автор pepeliashka (maximoci)
Публикувано10.10.04 22:22

До колкото знам,таксата в детските ясли е 40лв...,но ако си "самотна" майка е 20лв.
За месец Септември малкия е бил само 2 дена на ясла и платих 4лв. Но никой не ме е питал дали съм омъжена или не?
Нямам нищо против да им плащам по 40лв,но....къде отиват 20лв,ако са наясно,4е не съм омъжена?Ако са за базата -прекрасно,но ако си ги прибират в джоб4ето????

Редактирано от pepeliashka на 10.10.04 22:24.

Тема Re: Таксата в детската ясла?нови [re: pepeliashka]  
Автор honey13 (scorpio)
Публикувано11.10.04 09:17

Мен всеки път ме питат, аз всеки път им казвам, че не сме женени и те (с усмивка) ми казват "40лв."... Хич не ги интересува заедно ли живеем, разделени ли сме, важното е парА да пада

П.С. Нали ти издават някаква фактура - не би трябвало да могат да си ги прибират.
Ралица, 20.Х.02г.

Редактирано от honey13 на 11.10.04 09:19.

Автор yanita (засмяна)
Публикувано11.10.04 10:44

в нашата ясла казаха, че за всякакви случаи, при които се полага намаляване на таксата, трябва да се подаде декларация, придружена от съответните удостоверяващи документи. дори за септемврийските такси казаха, че ако родителите успеят да подадат документите в срок, ще се възползват от съответните намаления.
не са отишли в ничий джоб, ако си получила документ за платени 4 лв. колкото получат по документи, толкова отчитат като приход.

нашето гардже си е най-хубаво!

Тема Точно таканови [re: yanita]  
Автор Smile (мълчалива)
Публикувано11.10.04 12:10

Малката ползва преференцията "половин такса" според решение на Общинския съвет. Просто се подава молба по кой точно член следва да се ползва. Никой няма да намали нещо от "казване". А ако не се попита - няма да ти съобщят (поне в повечето 'служби" е така).

Автор KaтИ. (мама)
Публикувано11.10.04 19:10

Добре де, ти сама ли гледаш детето? Защото за самотен родител се счита лице, отглеждащо само дете(деца) до 18 годишна възраст. Това, че не си сключила брак, но живееш с таткото не те прави самотна майка, доколкото знам.
Иначе ще повторя другите- ако си получила разписка за тези 4 лв. няма как да си ги прибират в джоба.

Тема Re: Таксата в детската ясла?нови [re: KaтИ.]  
Автор pepeliashka (maximoci)
Публикувано11.10.04 21:59

не,не го гледам сама...просто нямаме брак...
Не ме притесняват тея 40лв...просто ми беше любопитно. Моя приятелка ме хвърли в размисли...защото те също нямат брак и плащат по 20лв за двете хлапета...

Автор KaтИ. (мама)
Публикувано12.10.04 17:52

Ми май за две деца имаше някакви отстъпки, доколкото си спомням. Всеки случай аз работя в социалните и отдавна вече за самотна се смята майката, само ако сама отглежда децата си. Иначе, ако съжителства с таткото, си ги считаме за семейство.

Автор V_lady (усмихната)
Публикувано14.10.04 14:03

Доколкото знам за самотна се счита майка, на която в акта за раждане на детето срещу баща пише неизвестен или ако е разведена, което разбира се трябва да се докаже. На мен редовно не ми излизат сметките в градината, но те там изчисляват дневната такса според броя на работните дни и винаги може да се поучи разминаване от 1-2лв. Така или иначе получавам квитанция за сумата, която съм платила и съм сиурна, че нищо не отива по джобовете на персонала в градината.

Автор TheGoldenSnitch (в играта)
Публикувано15.10.04 00:53

Ми кажи им де

>O< <<<<<<<<

Автор titi111 ()
Публикувано15.10.04 16:26

Ми като не те притесняват какво?
За всяко нещо дават разписка в градината.Много ме доядя на теб,защото вчера бях на родителска в градината и двете госпожи седяха срещу нас и чупят пръсти и като просякини :Амии трябва фулмастри да се купят....трябва блокчета за апликиране.....Мнооого ми стана гадно.Дори парите които събираме родителите ги харчи "родителският съвет"Не смеят да се докоснат до пари госпожите
Ама ей на държавата ни е скапана градините нямат пари,а родителите хем не попада в категорията хем да се не мине нещо

"Дори да си на верен път,ако просто седнеш на пътя ще те прегазят!"

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.