Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:10 12.07.25 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Тема Моето момченце пипна варицала, помогнете....нови  
АвторDiandgely (Нерегистриран)
Публикувано24.06.04 15:24

Ами след като ви написах, че търся местенце на моренце за моето момченце.....той взе че пипна варицела:-( И сега какво да правя!? Изписали са му една пудра и някакви витамини и нищо друго.
Моля ви, ако някой има "опит" - нека ми пише с какво друго да го мажа освен да го пудря. Знам, че не трябва да се къпе, да яде леща, боб, шоколад, яйца. Ако пропускам нещо - поправете ме.
Всичко на всичко има 8 пъпки- дали ще се увеличат?
HELP!

Тема Re: Моето момченце пипна варицала, помогнете....нови [re: Diandgely]  
Авторami (Нерегистриран)
Публикувано24.06.04 16:10

Ne se pritesniavai.. pudri go s pudrata i go druj v kushti da ne zarazi niakoi drug.. shte go surbi niakolko dni i posel shte pochnat da zaviahvat pupkite. Moje da si ostane s osem, a moje da izbiat mnogo poveche. Osven pudrata moje i s mentolov spirt da gi majesh pupkite, no vuv vsichki sluchai e nepriatno.
e poznavam i edni hora, koito izkzraha varitselata na plaja, no ne e mnogo jelatelno da seete zaraza naokolo, pone dokato pochant da zavehvat pupkite stoite dalech ot hora drugi.

Автор honey13 (scorpio)
Публикувано24.06.04 16:53

Моят съвет е да попиташ в клуб "Бъдещи майки". Там доста от майчетата са се сблъсквали с такива проблеми.
Бързо оздравяване!

Ралица, 20.Х.02г.

Автор lenny (дразнител)
Публикувано24.06.04 17:02

спокойно!!! При шарката не можеш да направиш кой знае какво - следи дали има температура и ако има му давай нещо за смъкване. Давай му повечко течности и внимавай с алергизиращите храни към тези които си написал добавям и кайсии, праскови, ягоди, малини и цитрусови. Като цяло не го насилвай да се храни защото понякога имат пъпчици и по лигавицата на гърлото и в устата и нямат охота за ядене - давай му простички неща без остри подправки и непикантни.
Момченцето ти е вече големичко опитай се да го убедиш да не се чеше, за да не разранява пъпчиците - с големия ми син успях с аргумента, че ще е грозен ако се разчеше но с малкия /беше на 1.2 тогава - не стана/.
За да се намали сърбежа помага и ментоловия и обезболяващия спирт, след 3 ден рядко излизат нови пъпки - така че спокойно след това вече вървят на оправяне.
Спокойно и късмет - ще мине не бой се
Целуни го

Автор Cpeбъpeн oблak ()
Публикувано24.06.04 17:17

И моята дъщеря е контактна, затова съм проучила литературата по въпроса :))) виждам, че всичко важно вече е казано, затова добавям само: режи добре ноктите, изпилявай ги с пиличка ако трябва, и мийте редовно ръцете, така че, в случай че не удържи на сърбежа, да не стават инфекции. и още нещо запомних от книжките - не се карай много на хлапето, ако се чеше, защото ако си на негово място, и ти трудно ще удържиш на страшния сърбеж (е, не и да го оставяш да продължава :)))

Редактирано от Cpeбъpeн oблak на 24.06.04 17:19.

Тема Re: Моето момченце пипна варицала, помогнете.... [re: Diandgely]  
Автор Vache ()
Публикувано25.06.04 14:57

Само да добавя - пъпките излизат на вълни. Около 2-3 вълни са. Така, че очаквай още пъпки, излизат до около 4-5 ден. Не къпи детето, за да не се разнася заразата по кожата. По същата причина внимавай да не се пукат мехурчетата на пъпките. Спазвай ИДЕАЛНА хигиена, за да не се инфектират мехурите. При нас помогна Фуксин. Маже се всяка пъпчица с клечка за уши. Много помага, но детето става цикламено. Също против сърбежа помага мантолов спирт. Дъщеря ми беше на 2 месеца като кара варицела и не я сърбя, не знам защо, може би кожата им не е толкова чувствителна тогава.

Давай за ядене само картофи и разни неща без подправки. Ако има в устата пъпки те се превръщат в афти. Ние се мажехме с Ваготил. Не знам дали става за деца, питай лекар за това (натръшкахме се и ние с таткото тогава, абе ужас...)

Температура малката нямаше, но не съм сигурна, че до една стойност е добре да се сваля, защото организма се преборва с вируса, и повишената Т кара обрива да излиза. Може да даваш вит. С, дори според мен е повече от желателно.

И накрая - дръж детето вкъщи през цялата карантина, не задруго ами защото варицелата си е сериозна вирусна инфекция и имунитета много отслабва, да не се получи някое усложнение. Освен това сега е много горещо, кожата е поддатлива на инфекции. Стойте си вкъщи и ще се оправи бързо момченцето.
Стискам палци и не се страхувай, не е толкова страшно колкото изглежда

Тема Re: Моето момченце пипна варицала, помогнете....нови [re: Vache]  
АвторDiandgely (Нерегистриран)
Публикувано25.06.04 15:47

Благодаря на всички!!!!
Сутринта с такива писъци се мазахме, че още ме боли глава.
Ще направя всичко, което ме посъветвахте.
Ей, най-мразя като се разболее от нещо - направо не се събирам в кожата си. И как да откажа цигарите, как....?!!Няма спокойствие......
Ще се оправи!!!
Благодаря още веднъж:-)

Автор mammy6 (най-мама)
Публикувано28.06.04 11:54

и ние тази сутрин цъфнахме с варицела!!!!!!!!!!
всъщност не съм 100% сигурна дали е варицела защото след малко ще ходим на лекар но е шарка....много гадно....и от ясла ще отсъства и аз толкова работа имам....обаче странно- не забелязвам да го сърби и да се чеше....абе след час ще напиша какво ми е казала лекарката...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.