|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Морално ли е
|
|
| Автор | aнoнимнa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 26.05.04 18:05 |
|
|
на 40 да искаш да станеш майка? Имам предвид спрямо детето не спрямо обществото?
| |
|
Тема
|
какво значи морално?
[re: aнoнимнa]
|
|
| Автор |
Hell (слънце с носле) |
| Публикувано | 26.05.04 18:16 |
|
|
Ако жената е здрава, прилично материално осигурена, много иска да има дете и е готова да му посвети времето си, защо пък да не роди и на 40?
А морално ли е (спрямо детето де, не спрямо обществото) да си на 16 и да станеш майка без да искаш, като бебето го тръснеш на държавата или на баби и дядовци да го гледат?
| |
|
Тема
|
Re: Морално ли е
|
|
| Автор | glauque (Нерегистриран) |
| Публикувано | 26.05.04 21:10 |
|
|
Разбира се, че е морално. Не само морално, а героично е да искаш да отгледаш и наистина да отгледаш дете, независимо от възрастта.
| |
|
|
|
Въпроса е да не се наложи някой друг след това да плаща за тоя героизъм... Спореше се по темата вече.
I trust two guys, one's God, and one is my gun
| |
|
Тема
|
Браво!!!
[re: Hell]
|
|
| Автор | Koйчo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.05.04 08:50 |
|
|
Точно в десетката!!!
На 40 г. със сигурност ще е по-добра майка от колкото на 16. Само да може да зачене и да го износи нормално.
| |
|
Тема
|
то за зачеването и износването
[re: Koйчo]
|
|
| Автор |
Hell (слънце с носле) |
| Публикувано | 27.05.04 10:05 |
|
|
гаранция няма, в каквато и възраст да си.
Но определено една жена не става майка на 40, защото не е била наясно с контрацепцията. На тези години се издържаш сам и не разчиташ на родители... или поне имаш вече ясната представа, че не можеш да се издържаш сам и трябва да разчиташ на някой друг.
Има си и недостатъци късното раждане и то не само здравословни. Но щом хората си задават въпроси, значи са обмислили и минусите.
| |
|
|
|
Думичката морално не е на място.
Да дадеш живот след 40-те е нещо съвсем нормално на Запад. И в България натам вървим. Когато си се осигурил, поживял, доста видял ... с удоволствие се отдаваш на майчинството. Естествено ако здравословно не си се скапал от "хубавия" живот тук.
| |
|
Тема
|
Re: Морално ли е
|
|
| Автор | MB (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.05.04 19:31 |
|
|
Ako se cuvstvash dobre i gotova da stanesh maika, zashto ne. Iskaneto nyama mnogo kakvo da pravi s morala, vwpros na sili, zelanie i vwzmoznosti da se otgleda deteto. Na 38 god i polovina rodih vtorata si dwshterya. Ne mi se struva tya da strada ot tova.
| |
|
|
|
Съжалявам, не съм в течение на спора и изводите. Но не разбирам какво значи да "плаща за тоя героизъм". Кой и какво да плаща? Мисля, че е нормално човек да иска да има и отгледа дете, като предполагам, че на тази възраст всичко е добре обмислено в посока на това детето да бъде добре. Не зная наистина какво имаш предвид.
| |
|
Тема
|
Може би
[re: glauque]
|
|
| Автор | aнoнимнa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.05.04 08:49 |
|
|
"морално" наистина не е най-подходящата дума. Имам предвид дали детето няма да страда, че има толкова възрастна майка, да се чувства онеправдано по някакъв начин, ощетено - в такъв смисъл зададох въпроса. А от медицинска гледна точка знам какви са рисковете общо взето.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|