Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:18 12.11.25 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Тема Kakvo da napravim za da spasim decata?  
АвторMirata (Нерегистриран)
Публикувано20.04.04 13:48

Otvarjam tazi tema s palnoto saznanie kolko e zakasnjala.
Dnes e pochinalo dete!
Malko, nedonoseno choveche, koeto ne e imalo shans da se prebori s "Velikata" ni darjava.
Prosto na darjavata (v tova chislo sme i nie... ) ili na nujakoi chinovnici ne im e pukalo, che zabavjaneto na edno lekarstvo s edin den e smurtonosno za tezi manicheta.

Moga da prodalja v tozi duh dulgo, zastoto si priznavam, che sam afektirana. No tova ste sa samo prikazki i na nikogo njama da pomognat.
V "Trud" pisaha, che za edno dete trjabva edno flakonche i cenata e 500$.

Njakoj ako moje da dade smisleno predlojenie kakvo mojem da napravim, zastoto na men mi idvat misli samo kakvo bih napravila s njakoi chinovnici ot min. na zdraveopazvaneto, no tova ne varshi nikakva rabota...

Trjabvat ni juristi, farmacefti, targovci, lekari... vseki, kojto moje i iska da pomogne.
Za tezi se sestam.

Roditeli, dajte da si opzim kolkoto mojem decata - nashite sobstveni i tezi na sasedkata otsresta - ne e jasno koi ste sa po-svestni i po-choveci v badeste.

Тема Re: Kakvo da napravim za da spasim decata?нови [re: Mirata]  
Автор^^ (Нерегистриран)
Публикувано21.04.04 19:26

Защо мислиш, че ще се мъча да чета и разбера какво са написал/а на латиница?!

Тема Re: Миранови [re: Mirata]  
Автор lenny (свежарка)
Публикувано22.04.04 11:41

в този клуб подбни спонтанни изблици не са никак на почит. Я се успокой!!! какво толкова е станало!!!
Много важно поредната жертва на Здравната ни реформа
Дано си схванала иронията в горните редове, но истината е че всеки такъв вопъл и инициатива не намират лесно почва тук както може би и сама си разбрала вече.
Това ме озадачава, защото както скоро писа един мъж тук ние всички сме родители и всички би трябвало да сме единни поне що се отнася до живота и здравето на децата ни.
Но не би
Както и да е съветвам те ако имаш желание да се регистрираш за да можем да си пишем по лесно и ако искаш пусни постинга си и в "Бъдещи майки", там имаше едно момиче което се занимава с някакво сдружение доколкото помня касаещо проблемите на децата и всичко което е свързано с тях.
Аз ще и пусна бележка.
Чао за сега и пиши на кирилица - моля те - така е по-лесно да се комуникира

Тема "ПРЕВОД" на кирилицанови [re: Mirata]  
Автор Bloodsigned (влюбен)
Публикувано23.04.04 13:54

Отварям тази тема с пълното съзнание колко е закъсняла.
Днес е починало дете!
Малко, недоносено човече, което не е имало шанс да се пребори с "Великата" ни държава.
Просто на държавата (в това число сме и ние... ) или на някои чиновници не им е пукало, че забавянето на едно лекарство с един ден е смъртоносно за тези мъничета.

Мога да продължа в този дух дълго, защото си признавам, че съм афектирана. Но това сте са само приказки и на никого няма да помогнат.
В "Труд" писаха, че за едно дете трябва едно флаконче и цената е 500$.

Някой ако може да даде смислено предложение какво можем да направим, защото на мен ми идват мисли само какво бих направила с някои чиновници от мин. на здравеопазването, но това не върши никаква работа...

Трябват ни юристи, фармацефти, търговци, лекари... всеки, който може и иска да помогне.
За тези се сещам.

Родители, дайте да си опзим колкото можем децата - нашите собствени и тези на съседката отсреща - не е ясно кои ще са по-свестни и по-човеци в бъдеще.
==========================================================
Сложих тука едно рамо с "превода". Темата е интересна. Никога не се знае, кога някой от нас, ще опре до ЕДНОТО ФЛАКОНЧЕ

Йоан 3:16

Тема Re: Именнонови [re: Bloodsigned]  
Автор lenny (свежарка)
Публикувано23.04.04 16:37

никой не знае дали няма да опре до него. Но както виждаш и никой не проявява интерес.
Ето това не ми е ясно, защо ние които вече сме дарили живот и знаем какво е не можем да съберем сили. Да плюем на личните си антипатии в името на собствените си деца. И на тези които сме създали и на тези които ще родим за в бъдеще дай боже.
Аз ще продължа да се боря с моите вятърни мелници.
Пък хората с по-смислен живот имат пълното право да се подиграват на воля

Тема Re: "ПРЕВОД" на кирилицанови [re: Bloodsigned]  
АвторMirata (Нерегистриран)
Публикувано23.04.04 17:30

Много благодаря за превода!

Извинявам се, че започнах на латиница, но наистина бързах да си излея мислите (те затова и не са савсем подредени) и съвсем забравих да превключа на кирилица.

Благодаря за подкрепата на всички, които имат търпението и желанието да прочетат!

Ще се пробвам и при "Бъдещите майки" ...

Тема Re: "ПРЕВОД" на кирилицанови [re: Mirata]  
Автор planet (joy)
Публикувано24.04.04 02:33

Никой не проявява интерес, защото сме много търпеливи - робски търпеливи. На запад направили съвсем "незначителна" за наште представи грешка лекари или други - и веднага закона си казва думата. Чувала съм у нас думите - да си видял осъден лекар?
Може би не са виновни лекарите нито в министерството? Може би е виновна "системата, "държавата" или "ние". Боли ни и какво да направим - намаме идея? Казваме си не се отнася до мен. Всеки път като чуем подобно нещо "разтърсени" сме и толкоз
Но ние сме много заети - със себе си с възпитанието на децата си как да обичат, но не конкретно а някак по принцип - на думи?
КАКВО ДА НАПРАВИМ

Тема Re: "ПРЕВОД" на кирилицанови [re: planet]  
Автор Лeйди (defender)
Публикувано25.04.04 15:15

какво да направим - намаме идея

Уви, така е! Болшинството от хората или не познават институциите, или нямат вяра в тях. Така че каква реакция може да се очаква? На всики ще им е мъчно за бебчето и ной няма да знае по какъв начин да предотврати по-нататъчни инциденти.

"I had hoped for better of thee!"
"This isn't exactly the Olympic Games"

Тема Re: Всички хубави идеи...нови [re: Лeйди]  
Автор Bloodsigned (влюбен)
Публикувано27.04.04 18:38

...започват на маса и завършват с правилник за вътрешния ред.

Така че, давайте да продължаваме с дефинициите.

Излиза, че има проблем, но никой не знае от къде е дошъл и как да го "разкараме".

Всъщност (понеже днес съм в размислително настроение) си мисля че проблема е в бедността.
Бедните са толкова бедни, че не им остава сила за друго, освен да осигурят малко "стандарт" за децата си. Пука им, но нямат възможност.

Богатите са достатъчно богати, за да осигурят "стандарта", но нямат време за друго, защото се страхуват да не станат бедни...Т.е. и на тях им пука, но и те нямат възможност.

Не оставайте с впечатление, че обвинявам някого. Просто разсъждавам "на глас".

Така че, остават ЛУДИТЕ - онези, на които им пука повече ОТ ВСИЧКО ДРУГО. Тези, които зарязват частния си случай, за да променят общия.
Това е валидно за всяко общество. И за нашето и за "западното".

На мен веднага ми хрумва нещо като фондация "Педиатрите и Родителите срещу Болестите Лечими Единствено Медикаментозно" (съкратено "П.Р.О.Б.Л.Е.М.").......

.....ще продължа по-късно......

Йоан 3:16

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.