|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
alkohola i narkoticite
|
|
Автор | Bezimen (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.03.04 08:37 |
|
Zdarveite .Imam malka du6terq koqta zapo4na skoro u4ili6te.Naposleduk ne mi dava mira edna tema ili po to4no edno gadno 4uvstvo .Neznam kak da se spravq (ako se poqvi estestveno )problem pri nea svurzan s narkoticite i alkohola.Neprekusnato se optvam da obqsnq na sebe si razli4ni situacii koito biha se poqvili s neinoto izrastvane i zatova bih se radval ako mojem da pogovorim na tazi tema i bih priel vseki suvet koito bi mi donesul polza.Bih iskal da 4uq mnenieto i na tineidjarite po temata.Blagodar qn vsi4ki predvaritelno .
| |
Тема
|
Re: alkohola i narkoticite
[re: Bezimen]
|
|
Автор |
Flash_ () |
Публикувано | 13.03.04 11:39 |
|
Алкохол, наркотици, ранен секс, насилие ...има за какво да си говорим.
На мен някакво спокойствие ми дава само факта, че сина ми е информиран за рисковете и вредите по собствена воля и разчитам именно тази информация да води решенията му. Насила не можем да предпазим децата си, така си мисля аз.
| |
|
Флаш го каза... Информирай дъщеря си за последиците от въпросните неща и я остави сама да решава! Това информиране трябва да стане най-късно до 4-ти, 5-ти клас като не го поставяш като забрана, децата могат сами да преценят какво е полезно и вредно за тях ако знаят до какво води въпросното вещество... Проведи разговор с нея и обясни за зависимостта и вредата от наркотиците и алкохол и никотина и тревата естествено, и я остави сама да решава! Забраненият плод е най-сладък... Не и забраняваи въпросните неща, защото може да доведе до нежелани последици... Ми това е моето мнение...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ET (Rocka Rolla) |
Публикувано | 14.03.04 23:24 |
|
още нещо освен информацията
добро самочувствие и самоуважение
някои деца пропушват/пропиват и прочие, за да впечатлят компанията - независимо от това колко са информирани - не са достатъчно ценни в собствените си очи, ако не са впечатлили групата си
други не се поддават на масово възприетото поведение - имат си собствено и са до голяма степен самодостатъчни...
познавал ли си на 15 някой, който пуши и пие, но го прави сам/а? или има гадже и спи с него, но не го показва/разказва и т.н.
до голяма степен е и това - каква е средата и какво се цени в нея, респективно на какво си учим децата и в каква среда ги поставяме....
Удар судьбы в лоб означает, что не возымели действия ее пинки в зад.
| |
Тема
|
[re: ET]
|
|
Автор |
Flash_ () |
Публикувано | 15.03.04 19:04 |
|
Права си.
| |
Тема
|
[re: ET]
|
|
Автор |
titi111 () |
Публикувано | 16.03.04 15:40 |
|
Права си и още как.......
Браво ЕТ
"В истината има повече красота, дори когато красотата е отвратителна"
| |
Тема
|
|
|
Автор |
RAYAR () |
Публикувано | 16.03.04 16:52 |
|
Само разговорите за това си мисля, че са недостатъчни. Много е важно да знаеш кои са и приятелите. Каква е средата й, защото тя прекарва с тях повече време отколкото с теб. И да ги познаваш. Да им имаш телефоните. Те са първите, които ще потърсиш, ако например, дъщеря ти закъснява и не знаеш къде е.
Хубаво е да й създадеш интереси. Запиши я да спортува или да рисува или т.н. Да има нещо позитивно с което да е ангажирано вниманието й.
И после личния пример. Отношенията в семейството и извън него. Да прекарвате определено време заедно.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Opital (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.03.04 18:09 |
|
Zdraveite,roditeli
vsi4ko koeto pro4etoh do momenta mi se struva vqrno,no ne moga da se suglasq i s ideqta 4e deteto vi nqma da opita ili 4e s nqkakvi razgovori shte bude pritupeno ljubopitstvoto mu.li4no za sebe si moga da kaja 4e nito alkohola nito cigarite nito trevata sa mi chujdi.upotrebqvam i ne sujalqvam.Sega moje bi nqkoi shte kaje 4e trevata moje da e lek narkotik no vodi kum po-silen takuv.PULNA GLUPOST.vsi4ko opira do taka nare4eniq VTORI ETAJ:).ako naistina vashiq sin/dushterq ima elementarnite poznaniq i silen harakter shte spre tam kudeto e razumnata graniza a tq ne e sled purvata ''pompa''.
ta taka spored men.s vsi4ki tezi porozi zavurshih elitna gimnaziq i v momenta ucha v chujbina.ne sum propadnal tip treperesht na peikata v parka v porednata abstinenciq nito alkoholiziran element na koito celta mu e idniq petuk da nameri 10lv da se nasmu4e kato idiot.piivam si kogato mi e gotino,pusha si kogato mi e gotino i tova ne mi pre4i da se razvivam v li4en i v profesionalen(ako moje da se nare4e taka) plan.
| |
Тема
|
[re: Opital]
|
|
Автор |
Лeйди (defender) |
Публикувано | 22.03.04 22:13 |
|
Всъщност погрешното схващане, че който пробва трева, ще продължи с нещо по-силно, е провокирано от статистиките, които сочат, че голям процент от наркоманите са започнали именно с нея. Никой обаче не прави статистика колко от пробвалите трева НЕ СА станали наркомани. Процентът е много по-голям.
Моето мнение е, че няма лошо в една прилична възраст(15-16-17 години) да се пробва по малко и алкохол и трева, че и секс(безопасен, разбира се), стига това да не се превръща в идея фикс. А дали ще се превърне в такава идея до голяма степен зависи от родителите.
Here I am - on the road again...
| |
Тема
|
[re: Лeйди]
|
|
Автор | Opital (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.03.04 10:24 |
|
ami napulno si prava:)
ako imash nqkakva cennostna sistema (a tq se izgrajda spored men ot roditelite kato primer za podrajanie)i nqkakva qsna viziq za tova kakvo iskash ot jivota to razgovora za vredata ot alkohola narkoticite i tn neminuemo otpada.opitvash, konsumirash no znaesh koga i kak da spresh kogato se nalaga!!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|