Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:26 15.01.25 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема пак за ДЕТСКИ ГРАДИНИ в Люлиннови  
АвторPoдитeлka (Нерегистриран)
Публикувано18.02.04 17:30

Предварително се извинявам, че сигурно ще ви досадя (темата е обсъждана до посиняване, но ми е нужна достоверна и актуална информация)...

Препоръчайте свястна детска градина в Люлин, както и споделете колко ви мародерстват, за да вземат детето, в какъв срок, доволни ли сте?

Друго, което ме интересува, е на каква възраст е препоръчително да го пуснете, ако е относително здраво, нормално развито (2г. и 1 м.) и общително? (Досега го е гледала жена и няма проблеми, освен дето малко "дебело" излиза)

Знам, че преди да го вземат, искат детето да може да прави "всичко" само, но какво точно включва това и в каква степен?!??? Например - храни се общо взето сам, ама ако има кой да го гледа дали яде и да подканя и подправя, ако не е вкусно (далеч съм от мисълта за такива екстри в стандартно ОДЗ със 150 деца; освен това пишка в гърнето, но пък за другото казва пост фактум и може да си сменя сам памперса, пък и трудно се застоява на едно място.

Ами това е, помагайте и благодаря предварително! (само да допълня, че сме в Люлин 4 и сме пуснали молба от почти половин година в 29-то ОДЗ "Слънце", но още не ни е огряло

Тема Re: за памперанови [re: Poдитeлka]  
Авторпak oт cъщaтa (Нерегистриран)
Публикувано18.02.04 17:38

Грешка бе хора! Ако случайно някой се е впечатлил, да се поправя: НЕ може да си сменя сам памперса, а и забравих да кажа, че не може и да се облича сам... Само в песничките сме много напреднали и можем да броим до 10, ако това помага (освен в "по-по-най")

Тема Re: пак за ДЕТСКИ ГРАДИНИ в Люлин [re: Poдитeлka]  
Автор Birdy (*)
Публикувано18.02.04 19:26

Ние сме в 55-та Иглика (май беше) в Люлин 4 от 1г. и 7 мес. на ясла, а от тази учебно година - в 1-ва група. Градината е екстра - на всичко ги учат - да се обличат, да ядат, да пишкат и т.н. Учат ги и на други неща - за човешкото тяло, за природата ...
Аз съм много доволна от градината (като институция).
Плащам на жена, която го взима в 4:30 и отиват у нас, където ме чакат, докато се върна (6:30-7). Плащам по 1,50 на час, т.е. 15 лв на седмица.
Бавачката я намерих чрез агенция Надежда (за Била).
Ако имаш повече въпроси - питай

Тема Re: а как ви взеха?нови [re: Birdy]  
АвторPoдитeлka (Нерегистриран)
Публикувано19.02.04 15:15

Здравей, Birdy! Мерси много за информацията, всъщност се оказа, че съм сбъркала номера на ОДЗ-то, и ние в 55-то пуснахме молба, но засега няма отговор. На вас те ли ви се обадиха или вие проверявахте? Искаха ли ви "еднократно дарение" или нещо подобно? Освен това, доколкото разбирам, и вашето е на ясли. Каква е месечната такса и правилно ли разбирам, че работното време е до 16.30? Изобщо, ще съм ти благодарна за повече подробности! и мерси предварително!!

Тема Re: а как ви взеха?нови [re: Poдитeлka]  
Автор Birdy (*)
Публикувано19.02.04 21:13

Здрасти!
Въпросите поред на номерата
* Чакахме много време след подаване на молбата и никой не ни се е обаждал.
* После стана наложително да се ходи на ясла (бавачката напусна) и ходихме да се молим и да - дадохме "дарение" (година по-късно ни дадоха разписка, че са купили ТВ за яслата )
Но мисля, че вече не взимат дарения, понеже се е разбунил кошера.
* Иво беше на ясла, от тази учебна година е в 1-ва група. На колко години ти е детето?
* Не работят до 16:30, естествено, работното време е до 19, но децата масово ги взимат около 16, особено през зимата и седят самички накрая, гадничко е. Предишната ми работа беше до 17:30 на 15-тина минути от градината и го взимах сама към 17:45, но винаги беше последен А сега не се прибирам преди 18:45 и не ми се мисли как ще виси сам с лелките, та си потърсих бавачка още като смених работата. Мъжа ми го взимаше известно време към 17:30, ама пак си беше последен. А и бавачката ще го гледа като е болен.
* Месечната такса е 40 лева. Ако е болен и занесеш бележка - за тези дни не се плаща. Ако е по семейни причини и няма бележка - плаща си се.
* Подробности: наскоро питах директорката дали има места в яслата за детето на един колега и тя ми каза, че чакат 49 деца набор 2002. Твоето от тях ли е?
* Градината е милион пъти по-добра от яслата, макар че и от яслата съм доволна. Никога не съм го взимала мръсен, с несменен памперс или ненахранен, ходеше си с желание (след 6-7 седмици). Но там си ги отглеждаха на общо основание, като бебета. Сега е направо рай - учат ги, възпитават ги, много е добре.
Успех и питай каквото има.

Тема Re: пак за ДЕТСКИ ГРАДИНИ в Люлиннови [re: Poдитeлka]  
Авторpurple (Нерегистриран)
Публикувано20.02.04 16:17

здравей,
и двете ми дъщери посещават същата детска градина, но приемането там не беше лесно (преди 3г.), мъжът ми ходи на разговор с директорката и имаше "дарение", даже и отчетна бележка не са ни давали... Директорката си придава доста важност, аз никак не я харесвам.... Както и да е, поне случихме на учителки (Birdy, малката ми е заедно с твоя син в 1-ва група). И децата са доволни. Но е една съвсем стандартна детска градина. Доколкото съм чувала "добрите" детски градини в Люлин са в 6-ти микрорайон едната, в 10-ти другата (не им знам номерата, съжалявам). Но там съответно "даряваш" доста повече - и за приемането и после за разни неща - материали, извънредни занимания и т.н.
Освен това, чувала съм добри отзиви и за градината в 5-ти микрорайон, зад сладкарница "Атлантик", но там незнам нищо за условията за постъпване.
Иначе възрастта и уменията на твоето дете са си съвсем удачни за постъпване в детска градина, можеш да попиташ дали не би могла наесен да го запишеш направо в първа група, наистина има голяма разлика между чисто физиологичното отглеждане в яслите и заниманията в детската градина.
Успех!

Тема Re: пак за ДЕТСКИ ГРАДИНИ в Люлиннови [re: purple]  
Автор Vache ()
Публикувано20.02.04 21:04

Ами знаете ли нещо за "Ябълковата градина" срещу Нестле (май 1 микрорайон се води). Там е кухнята-майка. Аз там смятам да дам Александра от септември и не знам какво да правя, кога да подам молба, изобщо дали ще може да я вземат тогава (на 1,5 г. ще бъде живот и здраве).

Тема Re: пак за ДЕТСКИ ГРАДИНИ в Люлиннови [re: Vache]  
Автор ProBily (nP06u|\u)
Публикувано20.02.04 22:59

Съветвам те да подадеш молба възможно най-скоро. Така ще имаш възможност да разгледаш навреме яслата и да събереш впечатления за персонала. Ако нещо не ти хареса, можеш да подадеш навреме молба за друго място.
За съжаление, не знам нищо за "Ябълкова градина".
Дъщеря ми е в "Ран Босилек" (VII). За там знам, че до сега е приемано само едно дете чрез спонсорство, като сумата е внесена в Общинска банка, както си е реда. Завеждащата и персоналът са супер. Материалната база на яслата също е много добра (къщички, пързалки, играчки). Отрицателната страна е, че дъщеря ми много боледува, което си го обяснявам с занижен контрол при приемането на децата сутрин. Но пък като плащам таксата виждам, че има и деца, които нямат отсъствия.
Може да попиташ в яслите дали имат данни за честотата на заболяванията на децата. Струва ми се, че трябва да ги знаят тези неща, все пак се отчитат всеки месец пред общината. Ако ти дадат такава информация - можеш да сравниш данните на алтернативните заведения и така да избереш.
Минималното изискване, за да вземат дете в ясла, е да може да ходи стабилно.

Тема Re: пак за ДЕТСКИ ГРАДИНИ в Люлиннови [re: purple]  
Автор Birdy (*)
Публикувано21.02.04 10:05

Я виж ти
Да не би щерка ти да е Еми - нашето "гадже", на което Иво доскоро казваше Мери Джейн (като приятелката на Спайдърмен), а отскоро нарича Принцеса (понеже нали принцесите са най-красиви, мамо?)

Тема Re: пак за ДЕТСКИ ГРАДИНИ в Люлиннови [re: ProBily]  
Автор Vache ()
Публикувано21.02.04 15:45

Благодаря ти!
Ако е една градината в седми - знам я... до училището нали? На моя приятелка децата бяха там и е много доволна.
Значи ще ида в "Ябълковата", предпочитам нея. защото е на 5 мин. пеша от работата ми и на 2 спирки от нас .
Надявам се Александра да е проходила дотогава, то няма начин де... тя още сега на 10 месеца като види бисквита прави по 2-3 крачки самостоятелно.
За боледуването - посъветваха ме да изпише докторката някакви имуностимуланти. Също, че затова било по-добре да я дам през септември, за да се адаптира, иначе трябва да я дам през февруари, защото през март ми свършва майчинството. Баш тогава ще са гриповете .
Още веднъж благодаря за отговора

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.