Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:00 09.07.25 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Тема Моля споделете своят опит!нови  
АвторM (Нерегистриран)
Публикувано05.08.03 15:55

Ожених се преди година.

Жена ми има две деца от първия си брак и те са на 12г и на 15г.Имам усещането че отношенията ни са много сложни.Говоря за отношенията на децата към мен.

Определено нямам ясна представа за доста неща!!!

Тема Re: Моля споделете своят опит!нови [re: M]  
Автор kopche (добро)
Публикувано05.08.03 16:13

Аз нямам такъв опит, ама и ти не казваш много.

АвторLilka (Нерегистриран)
Публикувано06.08.03 15:00

kakvi imahs predvid i kakav e problemat tochno?

Тема Re: Моля споделете своят опит! [re: M]  
Автор snowprincess (срамежлива)
Публикувано08.08.03 09:45

Мисля,че жена ти трябва да си поговори с момичетата и да им обясни,че любовта й към теб няма да ги измести от сърцето й.Когато те не изпитват вече ревност отношенията в семейството ще се подобрят.Желая успех!И повече търпение...

Повече усмивки!

Автор BabaYaga (зла вещица)
Публикувано08.08.03 09:51

Ми сложни са отношенията, тва е положението. Децата се съмняват във всичко и най-вече в искреността ти и добрите ти намерения. Имаш да се доказваш. Полека-лека... трябва много търпение. И не забравяй, че ти не си им никакъв. И можеш да го чуеш по всяко време - това не е драма, де, стига да си дадеш сметка. Ще има разправии, ще има търкания - преодолявай ги!

Тема Не ти е лесно...!!!!нови [re: M]  
АвторБoнчo (Нерегистриран)
Публикувано12.08.03 13:32

Аз имам собствен син от първия ми и единствен брак, който и сега е в сила /не сме разведени и сме в идеални отношения с жена ми/, та пак си мисля, че имам много да уча.
Не е лесно с тинейджъри, още повече с втори родител.

Кураж, кураж и пак кураж, и ... търпение!!!
Успех!!!!

АвторM (Нерегистриран)
Публикувано12.08.03 15:28

Благодаря на всички за отделеното време!Това което написахте всички е полезно за мен.Имах нуждата да го чуя и от други хора - знаех че ще мие трудно знам че за мен единствения начин е да будем приятели.

Автор BabaYaga (зла вещица)
Публикувано13.08.03 13:42

Не се лъжи - това не е единствения начин. В крайна сметка приятелите се избират от теб самия, не от майка ти (извинявай, ако звучи грубо, но е така). По-скоро е важното да установите едни стабилни и спокойни отношения - изяснете си, че никой на никого не иска да пречи и любовта към тях и теб е различна - не намалява от факта, че има още някой в списъка на обичаните хора.
Щото ревността си е нормално нещо.

Автор Dino (притеснителна)
Публикувано14.08.03 11:03

Имай пред вид и това, че в момента са в пубертета. Това допълнително усложнява нещата.
Ако искаш да спечелиш битката, което ще се разбере след години, ще трябва да се въоръжеш с волско търпение. Ще рябва да работиш за техния интерес, така че да го осъзнаят те самите и да почувствуват подкрепата ти в разни ситуации (естествено само правилната) и то без да се натрапваш и да демонстрираш това. Ако успееш да го постигнеш - ще спечелиш и след години ще имаш това, което сега не ти дават.
И винаги помни - децата в пубертета се мислят за голями и искат да решават за себе си сами. Това важи за всички без изключение.
И още нещо - дай им да разберат, че означават нещо за теб и че то е положително и че ти държиш на тях, така както би държал на своите деца, че ти не ги отделяш от майката, а я приемаш като коплект с тях. Че те не са нещо отделно, че могат да разчитат на теб сега и в бъдеще, така както могат да разчитат и на майка си.

Сигурно ще ти е трудно. Но не си единствения. Има много други като теб.

Живота е хубав, въпреки гадните му номера!!!!

Редактирано от Dino на 14.08.03 11:09.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.