|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Посъветвайте ме
|
|
Автор |
Smile () |
Публикувано | 31.03.03 11:53 |
|
Предстои ми пътуване с беба (1г.10мес) на дълъг път с кола. Идея си нямам как да я удържа толкова време (поне 6 часа) в колата, след като тя и на кратки разстояния в града трудно издържа - постоянно се изправя, пипа насам-натам, опитва се да се промуши между предните седалки, закача шофьора...
Вързвам я със задния колан, обаче само долната част на колана я хваща и тя като се сурне два пъти по дупе се изхлузва.
Та питам дали някой не е пригаждал нещо за пътуване с такива деца.
Или има изпитан метод за "укроятяване"?
А дали няма едновремешните магазини под наем? Да знаее някой такъв във Варна?
| |
Тема
|
Re: Посъветвайте ме
[re: Smile]
|
|
Автор |
dara (osobena) |
Публикувано | 31.03.03 12:25 |
|
Синът ми е на 2.6 и все още на дълъг път задължително е в столче за кола. И през ум не ми е минавало да го оставя да пътува неограничаван от колани. Когато го водим и взимаме от ясли е с колан, но много го стягам и той дори не се опитва да се измуши. Просто си знае, че е вързан и толкоз. Той никога не е пътувал без колан и си няма идея, че може и да щъка насам-натам. Но на дълъг път - задължително в столче! Пътували сме по 5-6 часа без да го вадя от стола. Ние доста пътуваме и той си е свикнал от бебе да не слиза от колата поне по 3 часа. Само се запасявам с достатъчно мляко и вода (и досега си пие мляко), нещо за дъвчене - солети и снакс и любимите му играчки (които за съжаление никак не са малко). Откакто е станал на 1 година аз си пътувам винаги на предната седалка.
Ние не знаем какво е самотата
И докъде се простира тя...
| |
Тема
|
Май малко
[re: dara]
|
|
Автор |
Smile () |
Публикувано | 31.03.03 14:53 |
|
ни е късно за купуване столче, а? Имам предвид, че се ползва до около 3г. възраст.
А не заемат ли прекалено място в колата? Аз гледах едно в магазина - стори ми се огромно!
| |
Тема
|
Re: Май малко
|
|
Автор |
Biba (hamster) |
Публикувано | 31.03.03 15:49 |
|
ne e kusno...
tuk w DE naprimer e zaduljitelno do 10-12 godini da se izpolzwa takowa "stolche" kakto go narekohte, tuk mu kazwat "detska sedalka", ima gi w razlichni razmeri i neizpolzwaneto im wodi do globi. Zaemat mjasto kolkoto za edin chowek, ne poweche....

| |
Тема
|
Освен закона
[re: Biba]
|
|
Автор |
Smile () |
Публикувано | 31.03.03 16:12 |
|
има ли реална полза от тези столчета/седалки?
В смисъл закрепва ли се добре на седалката на колата, щото нашата специално не е с гладка седалка, ами има вдлъбнатини за дупетата
Нямам нито едни познати, които да ги изполват и затова ми е интересно.
| |
Тема
|
Re: Освен закона
|
|
Автор | ! (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.03.03 18:40 |
|
Седалките не са гладки, а са съобраzени с формата на седалката на колата. Закрепват се с колани. Има раzлични големини седалки zа раzличните въzрасти и раzлично тегло. Малките няма да ти свърШат работа,те са до 13кг. Има малко по_големи. Коланчетата на самата седалка се регулират,zа да може да се иzполzва по_дълго време. На някои даже се маха облегалката и стават zа 10 годиШни деца.
| |
Тема
|
Re: Освен закона
|
|
Автор |
Biba (hamster) |
Публикувано | 31.03.03 21:17 |
|
Spored mene wurshat rabota. Wse pak glawnata im zadacha e bezopasnosta na deteto, a ne osmirjawaneto mu . Kakto ti weche si ustanowila, dushterja ti lesno se izmukwa ot predpaznijat kolan, nedaj se boje edna katastrofa, bila tja i leka, bi imala tejki posledstwija tochno poradi tazi prichina, zashtoto deteto e malko i ne znae kak da reagira. Po- dobre da si e wurzano dobre, a w takuw sluchaj i shofiora njama da e pritesnjawan . Zham, che w BG kolanite ne sa na pochit obache towa e druga tema:). Za po- golemite deca sedalkata e bez oblegalka, celta i e deteto da sedi po-wisoko, za da moje predpaznijat kolan da minawa prez ramoto (kato pri wuzrastnite) a ne prez wratleto, zashtoto i towa si e dosta opasno pri wnezapni sporachki.

| |
|
Столчето наистина е най-безопасния начин за превозване на детето,но може вече да е късно и тя да не иска да седне в него.Аз съм от Варна и имам такава седалка,мога да ти я дам за един ден,да видиш дали ще й хареса там. Помислете и върху възможността да пътувате вечер и малката да спи през целия път.
Повече усмивки !
| |
|
Извинявайте, че не е точно по темата, но би ли ми казала от къде си намерила такава седалка?
Аз търся седалка за сина ми (почти 15 кг), но намерих само от по-скъпите с махаща се облегалка (около 200лв) и не ми се инвестира чак толкова. Никъде не намирам вариант - само седалка, без облегалка.
| |
|
Преди година купих столчето от магазин "Вега" за около 90лв.По същото време ги имаше и на МЕТРО за 70лв.Не зная какви са тези от 200лв.ама моето върши добра работа.Ще го използваме дълго време,защото голямата ми е на 6,7г. и когато я няма малката,тя сяда в него.
Повече усмивки !
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|