|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Ох, вашите деца мрънкат ли
|
|
Автор |
Scarlet (J _ _ _ _ _ _ r) |
Публикувано | 27.03.03 22:50 |
|
когато ги карате да учат и да се упражняват?
Ама направо не мога да се побера в кожата си напоследък. Моето дете само се пазари и гледа как да не решава задачи от сборника и да не прави диктовки.
Двама родители да кажат, че същото е и при тях, някак си ще се поуспокоя.
Е, не за дълго.
| |
|
го имаш, ама не знам дали ще те успокоя, или съвсем ще те отчаям.
Защото дъщерята е в 6-ти клас, а мрънкането нараства пропорционално на възрастта . Изречения от сорта "не съм за изпитване", "няма да ни проверяват домашните", и като резултат "голяма работа, ще я оправя(оценката)", направо ме изкарват из нерви..
| |
Тема
|
Re: е, първият
[re: Margo]
|
|
Автор |
Публикувано | 28.03.03 09:00 |
|
Ау, ужас! Добре, ти как реагираш?
Аз уж гледам да не показвам колко много се ядосвам, но много ми личи. А пък и защо трябва да се крия? Ядосвам се, защото досега дъщеря ми беше много любознателна и ученолюбива. Все разглеждаше енциклопедии, интересуваше се от какво ли не.
Сега се интересува само да си напише домашното. Иначе в училище е много изпълнителна, но писането само в училище не е достатъчно, а тя явно си мисли, че съм от Светата инквизиция и само я тормозя. Изобщо нагласата и за допълнителна работа вкъщи е много негативна. Ако доживея 12г., не знам как ще я караме така. Аз просто искам детето само да се досеща че трябва да работи още.
| |
Тема
|
Re: Ох, вашите деца мрънкат ли
[re: Scarlet]
|
|
Автор |
kakata (от Тобосо) |
Публикувано | 28.03.03 10:14 |
|
Точно това правят. Трябва някои да се намеси решително, за да започнат да учат. Трябва да учат в различни стаи, защото иначе си правят знаци и се смеят, или се дразнят. Искат да ги слушаш като си четат уроците. Искат да почиват на всеки петнадесет минути. Непрекъснато стават по най-различни поводи.
Мрънкянето е задължителен ритуал перди подготовка. Понякога и по време на подготовката.
| |
Тема
|
[re: kakata]
|
|
Автор |
Публикувано | 29.03.03 17:02 |
|
Е, така вече съм по-спокойна.
Плюс това днес говорих с майката на едно много добро дете, за което винаги съм си мислила, че сяда да си учи само, без никой да го кара и изобщо е детето-мечта. Само че се оказа, че то било същото като моето. И то мрънкало, и то се пазаряло и спазвало всички останали ритуали, както си му е редът:)))
Ех, добре че пуснах темата и добре че започнах да разпитвам, да се успокоя малко.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Al (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.03.03 18:19 |
|
OHO,da vi kaza mrankaneto i hroni4nia marzel sa tipi4ni za detzata sled 2-ri klas!Pri nas ne6tata sa malko po-razli4ni.Nau4il sam Krisi(toi e 4-ti klas) da 4ustva udovletvorenie ot nau4enoto.I az se 4udia kak go napravih,ama toi sega ne stava ot biuroto dokato ne e nau4il ne6tata perfectno.Samo me vika da go izpitvam po matematika.Drug e vaprosa s literaturata,no i az ne biah koi znae kolko dobar tam,zatova sam mu kazal-kolkoto moze!!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Frysco (шашкънин) |
Публикувано | 29.03.03 20:41 |
|
Като ми видите подписа ще си помислите че не съм за този клуб, още повече че не съм родител (не за дълго).Но съм бившо дете, даже и настоящо отчасти... .Та да ти дам съвета си:при мене действаше безотказно системата от поощрения и наказания-винаги когато се оплитах в уроци и оценки, следваше наказание, обикновенно да не излизам да играя докато не си науча перфектно уроците, беше си ужасно изтезание.Доста дълго продължи, но в един момент почнах да се оправям и веднага последваха поощрения, във формата на сладки изненади в хладилника, парични поощрения и разрешения за по-късно прибиране.Всяка добра бележка се възнаграждаваше, всяка похвала от учител се отпускаше повече време за игра и накрая почнах сам без никой да ме кара да си уча, като дори досаждах да ме проверяват как съм научил, и как съм си написал домашните.И така до 12 клас.Та ако седнете и изработите заедно една такава системка ще пожънете шестици...Личното ми мнение е че нашите го измислиха много умно тогава-хем играх много, хем и ученето вървеше.
FRYSCO LADA tuningРедактирано от Frysco на 29.03.03 20:45.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
maranta (новак) |
Публикувано | 30.03.03 15:26 |
|
ооооооооо ти нищто не знаеш за мранкането - моиа син просто не спира да мранка . За спане за ядене , за учене , за ТВ за жсичко мранка - просто не спира :((((
| |
Тема
|
|
|
Автор | Poline (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.03.03 19:35 |
|
Eto oshte edin roditel prisuedinqvash se kum roditelite na mrankashtite deca.
Pri nas domashni se pishat i v 9 vecherta...nqmame vreme predi tova ili ne sa mi izdarjali nervite da povtarqm i sam gi ostavila da pravqt kakvoto iskat....rezultata chesto e napisana na poluvina domashna i pisane na drugata poluvina v 9PM:((
(kato se ima predvid,che tuk v Anglia domashna se dava v petuk za ponedelnik i v ponedelnik za petuk)  ...i pak ne im e dostatachno vremeto
| |
Тема
|
Re: Понякога съм на границата
[re: Poline]
|
|
Автор |
Публикувано | 31.03.03 09:41 |
|
да я оставя да прави каквото иска, но не мога да се сдържа и просто не я оставям. А пък и трябва да си знае задълженията.
А това с домашните в Англия направо ме разби.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|