|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
косопад - 12год.
|
|
Автор |
Margo (queen) |
Публикувано | 13.03.03 13:55 |
|
Извинявам се, темата не е много за тук, но все пак, родителите се сблъскваме с какво ли не, та реших да попитам и тук.
Дъщеря ми е на 12г. и от около 3 седмици има ужасен косопад, започна сякаш изведнъж. Не знам към кого да се обърна - педиатърката каза, че може да е сезонен косопад (дано, но до сега не се е случвало), може от възрастта, или от инфекция (от 1година борим стафилококи - безуспешно)
Не съм от София и не знам към кого да се обърна - моля ако някой има координати на добър детски дерматолог?
М/у другото, преди време някъде из нет-а четох нещо за стафилококова ваксина- някой има ли впечатления?
| |
|
доктор Пешева
ул поп Богомил 34
тел 983 50 63
записване сутрин от 8 до 9
Не е само детски. Приема и възрастни! Виждал съм пред кабинета и да чакат и майки с момиченца на възраст, като твоята щерка.
Отиди! Ще ти обясни пространно и изчерпателно, какво, как и откъде се получава. Та да не се тревожиш напразно!
струваше пет кинта преди година и половина
| |
|
Хиляди благодарности
| |
Тема
|
Re: косопад - 12год.
[re: Margo]
|
|
Автор |
kakata (от Тобосо) |
Публикувано | 13.03.03 22:08 |
|
Много добър кожен лекар е д-р Андреева в бившата 22 поликлиника до хотел "Плиска".
Не се май, а търси помощ. Косопадът се дължи на ред причини, може да е някаква инфекция, а може да е кожно заболяване. Лечим е, но трябва да се реагира бързо.
| |
Тема
|
[re: Margo]
|
|
Автор | Silwia (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.03.03 00:48 |
|
Когато дъщеря ми беше на 5год. започна прогресивно да оплешивява,до такава степен, че над ушите беше останал само мъх.Беше много обезпокоително, защото ставаше въпрос за момиче все пак.Една приятелка на майка ми (зъболекар)ни посъветва преди да започнем с лекарства да потърсим баба Яна от с.Априлци, която била известна с отварите си за косопад.Като си на зор палиш колата и тръгваш.Бая път изминахме до този Троянски балкан, ама я намерихме бабата.А там митинг от плешиви хора.Имаше на всякакви възрасти и с какви ли не диагнози.Като ни дойде реда бабата я разгледа внимателно и извади някаква течност, с която намаза обилно цялата глава и каза, че след 1 седмица ще почне да никне нова коса, но въпреки това да отидем пак след 1 месец за повторно мазане.Цялата процедура трая 10 мин.Спомням си, че страхотно му лютеше на очите на детето. На момента ми се видяха нещата несериозни, но като мина една седмица започнах да наблюдавам кожата и наистина се виждаха черните точици в порите.
От тогава (вече 9год.)нямаме никакви проблеми.Даже в момента е с коса до кръста.
Много пъти сме се питали с мъжа ми какво беше това лютиво л....... дето го маза? Дали не е било животинска урина примесена с някакви билки?Знае ли човек?Важното е, че ни помогна по най-безобидния и безлекарствен начин.
Позволих си да пиша толкова на дълго и обяснително пък ти ще си прецениш как да постъпиш след като направите нужните изследвания.
P.S.Много често косопада се дължи на някакъв вид стрес.
| |
Тема
|
[re: Silwia]
|
|
Автор |
Margo (queen) |
Публикувано | 14.03.03 18:50 |
|
Благодаря за отговорите.
Мислех да чакам ваканцията, но май ще трябва да побързам
| |
|
Ходихте ли вече?
Пиши какво става! Как е лапето?
| |
|
Ох, не сме, ама нов шамар получих
Бяхме пуснали кръвни изследвания, та чаках резултатите да излязат, сега идвам от педиатърката- соматотропния(т.е растежния) хормон и естрадиола са ниски и ме посъветва да търсим първо детски ендокринолог - може да е на хормонална основа, пък той щял да ни прати после където прецени....вече откачам....сега търся пък ендокринолог..а както писах, не сме от Сф, което допълнително усложнява нещата..... 
| |
|
Спокойно! Тинейджърска работа! С възраста тия работи се нормализират. Говори ти вуйчо на двама такива звяра
За жалост не знам ендокринолог. Със сигурност има в Александровска болница.
Ще питам
| |
Тема
|
[re: Green light]
|
|
Автор | Margo (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.03.03 14:46 |
|
Благодаря за отговорите, ние утре сме при доц.Василева в МЦ"Детско здраве"...надявам се да сме ОК

| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|