Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:36 17.07.25 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Прощъпулник-какво се правешенови  
Автор Palechka (момиче кокиче)
Публикувано02.02.02 12:57

спомняте ли си ?Освен питката и разните там предмети,дето детето трябва да избира!
Please help!

Мразя простотииииииии

Тема Re: Прощъпулник-какво се правешенови [re: Palechka]  
Автор Дpaka (фитилджийка)
Публикувано02.02.02 13:07

Не знам кой знае колко подробности, но знам че се прави пита. Знам че тук има една майсторица - Неонел, която може да даде чудесна рецепта за пита по този повод ;-)))
Нямам време сега да търся в кой клуб я бях намерила, но това е добър повод да я питаш ти ;-)

-
Обещавам ти дълъг живот. Най-малкото по-дълъг, отколкото ако продължаваш да се мотаеш наоколо.

АвторEдин тaтko (Нерегистриран)
Публикувано02.02.02 14:36

А ти къде изчезна толкова време?!

Тема Re: Прощъпулник-какво се правешенови [re: Eдин тaтko]  
Автор Palechka (момиче кокиче)
Публикувано02.02.02 22:52

Ааааа,ти си някой предрешен !

Чета аз,чета си редовно ама нямам време да пиша,а и много клубове се нароиха...ех къде са хубавите времена на клуба а?
Няма Bluefan,Rainbow...пак пишат хората ама някак няма team spirit-a..

Мразя простотииииииии

Автор screamBoy (затревен)
Публикувано03.02.02 00:16

молитвата за здраве на детето, чете я най-възрастния роднина (без значение от пол) или поп, светлина от естествен източник (една-две свещи ако е тъмно), само възрастни, 'бедна' трапеза. Ако има деца или гуляй - след питката.
незнам защо, ама на всичките прощъпулници дето съм бил (вкл. и моят собствен) детето се хваща за 2 неща.
а ти го направи както душа иска, дори и разни глупости като мобифон да сложиш за предмет пак ще е весело :)))

<..

..>

Автор Shanya (слънчева)
Публикувано03.02.02 00:51

За прощъпулник ти трябват питка и една голяма кърпа/ чаршаф, на която да сложиш неащата за избор. Трябат ти и малки дечица. Защото след като търкулнеш питата пред прозхождащото в посока на избора, първото парче от питата се дава на едно детенце и то трябва да тича колкото се може по-бързо и да внимава да не падне, за да му върви гладко и на прохождащото. Иначе се поднасят и сладки, сандвичи и каквото друго решиш...
Това е май в общи линии

Hate cannot drive out hate, only love can do that

Тема Един съвет.нови [re: Palechka]  
Автор Mama Netty (блондинка)
Публикувано03.02.02 13:00

Сред предметите, които ще наредиш на белия плат, не слагай в никакъв случай нещо за ядене, особено шоколад - иначе рискуваш детето въобще да не тръгне след питката...При нас питката трябваше да е замесена с малко мед - не знам защо така...и аз съобразих да оставя детенцето гладно.

Много важно е всички предмети да са НЕПОЗНАТИ за детето- иначе бъди сигурна, че познатите, колкото и важни да ти се струват на теб, ще бъдат безцеремонно пренебрегнати за сметка на новите, невиждани досета неща. В нашия случай - видеокамерата , с която се заснемаше събитието...
Иначе от предметите си спомням - ножици / за шивачка/, клещи / за зъболекар или монтьор/ , слушалка / за доктор/ , боички / за художник/, портфейл / за финансист/ , черпак / за готвачка/ , книжка / за учителка или писател/ ,фино дамско бельо / за .../
След прощъпулника с питката се черпят задължително съседите - един вид се обявява прохождането на детето на околните...да го имат пред вид вече за отделно човече, поело собствен път .
Qui scribit, bis legit.

Редактирано от Mama Netty на 03.02.02 13:03.

Тема Да, така е. [re: Mama Netty]  
Автор NumLock (Ключар)
Публикувано04.02.02 13:38

Обикновено се прави основната грешка - книгата. Слага се някоя от детските книжки и понеже е тържествен случай се избира най-хубавата и шарената. Съвсем естествено е детето да тръгне към нея. Ние сложихме една книга без шарении и картики. Май е грешка да се остави детето незакусило, защото след прощъпулката ще има черпня и то ще се пръсне от лакомствата. Малкия го оставихме така за неговата прощъпулка и той като хукна след питката....
Тя пък като в приказката рече да бяга и се мушна под масата. Малкия - след нея. Докопа я и след това не ще да излиза

"Бить не нужно, а не вникнут -
разъяснять!" В.В.

Тема Няма друго!нови [re: Palechka]  
Автор Гeвpek (д-р на вс.науки)
Публикувано04.02.02 16:33

Това си е - питка и подаръци, шоу за родителите.

Две допълнителни подробности:
1) питката да е замесена от човек с живи майка и баща;
2) столчето или масичката, на която се слага всичко, да са съобразени с височината на детето;
3) детето се пуска свободно (почти де, да не се пребие) от другия край на стаята.

Другото е - ахо-ихи, родата и пр.

мисля, следователно не знам

Тема Re: Да, така е.нови [re: NumLock]  
Автор Shanya (слънчева)
Публикувано04.02.02 16:56

Аз досега съм била на 4 прощъпулника поне и във всичките случаи лапето тръгва след питката и първото нещо, което пипа е тя - лошо няма - от хляба по-добро няма. Е след това се насочват и към изложбата, но питката е много интересно нещо даже и за нахранени деца :)))
А не съм чувала за прощъпулник да има изискване да е месена от човек с живи родители- обикновено това е условие за погачата на 40тия ден

* Hate cannot drive out hate, only love can do that *

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.