|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Какво според
|
|
Автор |
Shanya (слънчева) |
Публикувано | 31.01.02 18:44 |
|
вас трябва да умее и знае едно 4 годишно дете (питам в най-общ план, знам че децата са различни)?
Имаме известен спор с таткото и затова питам. Ще съм ви благодарна, ако споделите, не че съм решила да му натривам носа, ако аз изляза права 
Hate cannot drive out hate, only love can do that
| |
Тема
|
Re: Какво според
[re: Shanya]
|
|
Автор |
kakata (от Тобосо) |
Публикувано | 31.01.02 20:54 |
|
Да се храни, облича и обува само. Да познава буквичките на цялото семейство, да брои до 10.
| |
|
да знае, че Орбит за деца е вкусен десерт... 
Едно нещо е да искаш, друго да можеш, а трето и четвърто да го направиш...
| |
Тема
|
|
|
Автор | Лopa (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.02 08:54 |
|
Да може да прави бели и убедително да се "спасява" с въображаеми лъжи Да има за идол родителя от същия пол и да ревнува другия Да "копира" родителя от същия пол във всичко, в поведение, в отношението му към околния свят. Да задава много въпроси, т.е. да е любопитно Да знае от къде идват бебетата, но и да иска да си роди независимо от какъв пол е детето Да има страхове от тъмнното, понякога от водата, морето, от вещици, от ужаси и затова да не гледа страшни филми и да не слуша прекалено много страшни приказки Да се чувства зависимо от мама и татко, но да е открило колко е интересно да си играе с приятелчета Въобще да му е интересно да играе в настоящето на живота си различни роли Съвсем естествено е да си мие ръчичките, лицето и зъбките, да си подрежда дрешките и да си оправя леглото, да се храни с прибори, да се опитва и да успее да си завърже връзките на обувките, да познава цветовете и някои буквички/цифри/ноти, но не е задължително Съвсем естествено е да изпитва удоволствие да цопва в локвите, въпреки че знае, че е за предпочитане да се пази чисто. Но деца, на които прекалено се правят забележки, може да изпитват по-късно чувство за вина и да се самоизолират от приятелчетата 
| |
Тема
|
Наистина са различни
|
|
Автор |
Гeвpek (д-р на вс.науки) |
Публикувано | 01.02.02 11:46 |
|
На сравнима възраст моите бяха различни. Образно казано, синът - генийче, дъщерята - разочарование. И като млад татко а-ха да насоча стрели към жена ми (че е палила цигари през бременността, че е с "-" резус и предишната бременност не е спазила 72-та часа за... как се казваше онова за антителата, че не е имала кърма и т.н. глупости). Сега нещата са различни. Извод: няма стандарт, не трябва да се обвинявате взаимно, родителските амбиции са едно - реалността може да е друга, децата са си чудесни и уникални.
мисля, следователно не знам
| |
Тема
|
Re: Наистина са различни
[re: Гeвpek]
|
|
Автор | rebekka (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.02 14:19 |
|
Сега нещата са различни.....kazvash...kak da ne polubopitstvam kolko razlichni? kakvo se promeni?
interesuva me , zashtoto i moite dvamata sa dve protivopoliznosti....ediniya uchi lesno , drugiya trudno.
ediniya e mnogo chuvstvitelen za sebe si i malko za okolnite, drugiya tochno obratnoto - golymo surze za okolnite...bolkite gi nosi sam...
vseki si e razlichen, edinstven i nepovtorim...
radvam se na smeha im , yadosvam se na borbite im ...

| |
Тема
|
|
|
Автор | rebekka (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.02 14:25 |
|
ne mislya che ima pravila kakvo trybva da znae- vseki si ima svoyta vuzrast za razlichnite neshta- edni sa fizicheski po dobre , drugi umstveno, nykoi pomagat , drugi se inatyt i nalagat, peti sa revlivi poveche ot kolkoto trybva......
nai vaznoto e na tazi vuzrast da sa veche po samostoytelni. da si obuvat sami obuvkite, da se oblichat sami, da si nosyt chiniyata v mivkata kato svurshat s yadeneto( spezialno momchetata) , da si miyt zubite sami....tova stiga za men.... 
| |
|
Май по-лесно ще ми е ако попиташ..."Трябва ли да умее да върши..еди -какво си..едно 4-годишно дете? 
| |
Тема
|
Re: Наистина са различни
[re: rebekka]
|
|
Автор |
Гeвpek (д-р на вс.науки) |
Публикувано | 01.02.02 15:39 |
|
В различни аспекти нещата са различни:
1. Моето схващане е различно от тогава;
2. Дъщеря ми разви други способности и си вдигна имиджа, рейтинга . Тя, да речем, по-бавно възприема слухово, но е светкавица със зрителната си памет. Още смята с пръстчета, но по-бързо напредва с пианото. Пада често и все е в синини, но на масата борави с нож и вилица като голям човек. И подобни.
3. Осъзнах, че от 4-годишната съм искал същите неща, както от 6-годишния (тогава)
4. Научих се да ги възприемам като самостоятелни човечета със свои интереси и способности, да не им налагам само моята амбиция. Т.е. като танцува с такъв мерак, по-добре да я насърчавам в това и да не се сърдя, като бърка дните от седмицата. Такива работи.
мисля, следователно не знам
| |
|
Ami 4estno kasano neznam kakvo to4no trjabva da umee takova dete,ako e normalno rasvito moze bi trjabva da moez da 4ete da pasaruva ,da pu6i ,da si grize noktite i da si smu4e palzite na krakata.
A da moze da subuva galo6ite na basta si kogato se vrusta umoren ve4er ot fabrikata da topli supa i kebap4eta uf sa drugo ne se sestam
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|