|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
ТРАГЕДИЯТА В "ИНДИГО"
|
|
Автор |
1OOян (булгар) |
Публикувано | 23.12.01 21:05 |
|
ЗАЩО СТАНА ТАКА.НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ ИЛИ ПРЕДОПРЕДЕЛЕН ФАКТ.УЖАС.КОИ ИЛИ КОЙ СА ВИНОВНИ.ЗАЩО...МНОГО ВЪПРОСИ ..КАКЪВ Е ОТГОВОРА.ПИШЕТЕ ТУК И СЕГА.
| |
Тема
|
не може да се отговори с малко думи
[re: 1OOян]
|
|
Автор |
kakata (от Тобосо) |
Публикувано | 23.12.01 22:27 |
|
въпреки, че по въпроса се говори много.
Преди всичко е злощастно стечение на доста обстоятелства:
- лоша органзация - държали са децата навън на студа доста време преди да ги пуснат;
-неспазване на строителни норми и елемнтарни правила за пропускане. Стълбата е една, тясна, не са предвидили струпването на толкова много хора;
-паника и незнаене как да се справят с такава ситуация, както децата, така и възрастните;
-липса на родителски контрол. Днес видях по телевизията хлапетия на по 10 години, които са били там. А там ли им е мястото?
Мисля, че собствениците на дискотеката ще го отнесат, защото сградата е работила без разрешение за ползване, което само по себе си предпоставя вината.
| |
|
за мен виновен е основно НАРКОТИКА И АЛКОХОЛА - не е тайна че повочето от тези тъй наречени "малчогани " се помпат , козят илпият здраво .... 90 % от тях надали въобще не са знае ли къде са и какво правят . следващата вечер докато си чаках на попа в продължение на 40 мин (тенкс на Кире и компания ) се събра една весела компанийка от 14-15 годишни момиченца с коя от коя по екстравагантни прически тип див Рапър или Електронен маниак . и една от тарторките на групата обясняваше как предишната вечер се били събрали с приятели пред Индиго и така се били нашмъркали и напили че незнае къде били и като се разсъхнал купона (разбирай пристигането на ченгетата) нашите мили героини се прехврълили в някаква друга дискотека... а самият повод за това да се събират на попа беше?... ми естествено за да отидат тново на дискотека и да се надрусат........
а защо момичетата от нейната компания предпочитат да се друсат и напиват всяка вечер и да се имат за жени на 13-15 години виж това незнам . но не смятам че Скалата и Трите Хикса имат нещо общо с това :)
на второ място бих поставил и организацията в Индиго . но не се учудвам ... днеска гледах по Канал 3 един от ди Джейте на заведението .. и се сетих че срещу този същия тече дело за това че точно когато беше манията с Антракса беше хвърлил в лицето на някакво момиче бял прах ...
и на трето място бавната реакция на полиция и бърза помощ
До де е мъничка змията елате да се съберем ,
с краката да и строшим главата..
| |
Тема
|
Re: може госпожо юрист...
[re: kakata]
|
|
Автор |
1OOян (булгар) |
Публикувано | 23.12.01 23:24 |
|
и ти го знаеш.Защо точно сега се сетихме,че дискотеките ни,кината даже и пр. места където се събират множество хора не са обезопасени.Знаеш ли защо,защото не сме свикнали да се наказваме.Забравяме че всяка правна норма има диспозитив и санкция.Санкцията се налага тогава когато правната норма не се изпълнява.Не почнем ли ефективно да правораздаваме-няма оправия.Не се сърди но сме станали адвокатска държава.Благодаря ти за вниманието!
| |
Тема
|
Re: Правораздавай,
|
|
Автор |
kakata (от Тобосо) |
Публикувано | 23.12.01 23:34 |
|
не си го изкарвай на мен.
Като видиш, че даден обект не отговаря на изискванията за безопасност - знаеш го ДНСК къде е- пусни сигнал.
Чета тази вечер в "24 часа", младежи описват влзането си в дискотеката като ад, винаги, всеки път има блъсканици, защото гардовете на входа трябва да им съберат двата лева. Кога с с младежите се е блъскал инспектор, полицай, данъчен?
А Светлана Гебрева - тя затвряше и събаряше обекти, които не отговарят на изискванията и беше отстранена за дълго.
Някои биваха спирани да правораздават с пари, други - с атентати.
| |
Тема
|
Re: Не спиш,стоиш до късно пред компютъра
|
|
Автор |
1OOян (булгар) |
Публикувано | 23.12.01 23:44 |
|
Не си го изкарвам на теб.Яд ме е на медиите.В един момент всички взеха да разбират от строителни норми,пропусквателен режим..има си хора за това бе джанъм.Сега-че те не си вършат работата е друга тема.Но за какво става реч тука-за правораздаване.Не аз съм този който ще го върши,взимам заплата за други работи.Яд ме,честно.Яд ме е че превърнаха човешката трагедия в медйна изява на неуспели политици и държавни служители,яд ме е!И знаеш ли какво е най лошото,че ще вземат да родят пак някой мъртав закон,неприложим ,но .......стига толкова.Извинявай ако съм те жегнал.Успех.
| |
|
Наркотици е имало и ще има,аз не ги ползвам.Виж алкохол да,но не ме бият,събарят,тъпчат,прибират в РПУ-то и пр.Знаеш ли защо,защото майка ми и бащами са ме научили кое е хубаво и кое е лошо.Да-ограничаваха ми правата,но понякога е необходимо да се приложат и такива мерки-да ги наречем непопулярни,силови.Схващаш ли за какво говоря?
| |
Тема
|
Казах ти къде са хората,
|
|
Автор |
kakata (от Тобосо) |
Публикувано | 23.12.01 23:58 |
|
Най-отговорният - в "Пирогов", останалите, дето се криха зад гърба й като мишки - не ги знам къде са.
Не съм ходила никога в тази дискотека, въпреки, че "Юнака" е традиционно място за сбирки на клубовете от дира.
През лятото си стояхме отвън, До нас минаваха по алеята, която води към "Индиго" разни младежи - влизат, излизат, не видях блъсканица.
Липсва дисциплина и у младежите, приятно им е да се бутат например, знаеш как е. Кой да им каже, че това може да е смъртоносно.
Не знам какъв закон ще измъдрят, и какво ново ще пише там. Всичко е написано, има стотици наредби, в тях пише какви ли не подробности за широчина на стълбища, врати, аварийни изходи, вентилация, осветление, облицовки и какво ли не. Ако написаното се спазва, всичко ще е наред.
Че то един гараж да го направят хората на магазин, тичат три месеца за разрешения, а ел-таблото не отговаря на стандартите, а няма разрешение. А място, на което се събират 4000 души - с проход като катакомба...
Не го взимам лично, естествено, даже ако погледнеш темата ми, ще видиш, че призовавам да не си го изкарваме един на друг. Защото е толкова нелепо да загинат и то най-малките и най-крехките - тези които не са могли да се преборят с тълпата, за да дишат.
| |
Тема
|
Re: Казах ти къде са хората,
|
|
Автор |
rain () |
Публикувано | 24.12.01 00:14 |
|
kake m a ti ne si li hodila po "Iunaka" bivshata Drujba. Sha stanat dvaiset godini otkakto otvorihme taia mladejka diskoteka i diskomaratonite tam. I tia stulbi sa mi do bolka poznati, dostatuchno strumni za da se zagledash nadolo kum tancuvashtite i da se iztursish kato tolup . Pravila sum go i az. Ehh!Da visiah tam ma i nashite raboteha na diskotekata, ne biah bez nadzor
| |
Тема
|
Re: не може да се отговори с малко думи
|
|
Автор | MУЛE (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.12.01 01:50 |
|
   След като е изтрила мнението на Мулето, Каката изписва своето.... , колпо по християнски звучи нали?
Демек, мнението на Мулето не отговаря на темата, а мнението на МОДЕРАТОРКАТА, отговаря....... 
"Преди всичко е злощастно стечение на доста обстоятелства: "
Обърнете вничание..."ПРЕДИ ВСИЧКО"...пише Каката.
Абе джанъм, как може, нещо да стане преди всичко, когато не знаеш преди ВСИЧКО ли е,или е след всичко? 
ЕЕЕЕЕЙЙЙ- пълно е с бръмчалки бе...бръмчат като бръмбари....и кукат...като кукувици.
Само дето ....бръмбари и кукувици в траур НЕМА.... 
И "адвоката"...в каката мисли...разсъждава, не е напуснал поста си...
"Днес видях по телевизията хлапетия на по 10 години, които са били там. А там ли им е мястото? "
"Мисля, че собствениците на дискотеката ще го отнесат, защото сградата е работила без разрешение за ползване, което само по себе си предпоставя вината."
Каке....много си примитивка....отхвърляш ли съдбата?
Ако не бяха "измряли там", щяха да "измрат" на друго място....
Мисля си...и ти си подготвяш "съдбата"...
ПРеди месеци, Мулето ти писа разни неща....но май си ги забравила?
Тогава с Леос се спуквахте да триете Мулето....
А сега какво стана?
Мулето пак е весело...а ти ...си безпомощна....
Нещо прави ли ти впечатление...само месеци те делят от това време.... ПОМНИШ ЛИ??????

| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|