|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)
Тема
|
Поредната православна изцепка
|
|
Автор |
BlackWolf (ловец) |
Публикувано | 08.02.11 15:01 |
|
Както е известно, православието е един от най-малоумните видове религия.
Долното го показва красноречиво:
А някой замислил ли се е, че подобни апели представляват нарушение на законите и конституцията?...
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
Тема
|
Re: Поредната православна изцепка
[re: BlackWolf]
|
|
Автор |
lYl 13 (обективен) |
Публикувано | 08.02.11 15:08 |
|
Естествено, писах, че съм "православен"...
Доста хора обаче сигурно по инерцията са се подлъгали да се определят като такива, нищо, че им е през оная работа за Бог, Светия Дух и непорочно заченалата Дева и че ристянството за тех се изчерпва горе-долу в неща като колене на ягнета по Великден и на прасята по Коледа.
Затова подходът на Галъп при изследване на (не)религиозността по страни е най-добър - не пита хората директно като какви се определят, а задава въпроса "Важна ли е религията за вас?" ("Is Religion Important"). Та спрямо това изследване излиза, че близо 70% от българите са си нерелигиозни (високият процент нерелигиозност важи по принцип за почти всички малко по-цивилизовани и развити страни).Редактирано от lYl 13 на 08.02.11 15:10.
| |
Тема
|
[re: lYl 13]
|
|
Автор |
BlackWolf (ловец) |
Публикувано | 08.02.11 15:45 |
|
Е, то е ясно, че се залага основно на инерцията и непросветеността. Като бащата на един мой приятел, който се определя като "православен атеист".
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
БoянlYl (магесник) |
Публикувано | 08.02.11 18:24 |
|
То това да е косура с погазването на конституцията ни
Аз пък нарочно се писах вярващ и така на татък за да се знае, че не всички Български граждани изповядват някой от еврейските религии християнство и ислям
| |
|
аз пък писах последовател на шаманизма за себе си и роднините си(бях ги питал предварително дали са съгласни)
Силата е нищо без контрол.
| |
|
Лошо няма
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lYl 13 (обективен) |
Публикувано | 08.02.11 20:40 |
|
Имаше, ако не се лъжа, два въпроса, свързани с религиозността, като освен различните религиозни варианти бяха дали и 2 донякъде съвпадащи - "не" и "не се самоопределям". За мен и двата са валидни, така че на единия въпрос отговорих с "не", а на другия с "не се самоопределям".
Ти между другото за етнос какво писа? Индианец?
| |
|
няма етносиндианес,има лакота, ирокези, чероки и т.н.
Силата е нищо без контрол.
| |
|
Верно. Ама такива варианти в НСИ не се ли беха сетили да дадат???
| |
|
Много ясно. Браво на Църквата!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)
|
|
|