|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
Тема
|
И така - "Living History" по езически...
|
|
Автор |
Roxy (bittersweet) |
Публикувано | 26.01.09 17:00 |
|
Има една приятна смесица от риалити и възстановки в едноименната поредица по "Viasat History", в която различни съвременни хора за известно време водят живота на хората от минали епохи в среда като истинската - с всичките й приключения, задължения и несгоди... Така например, две семейства прекараха доста дни в английско имение на богати индустриалци от времето около Първата Световна война; една разнородна група от скандинавци и англичани премина с викингски дракар от Швеция покрай Британия до Дъблин, а в последните части, които гледах, голяма група американци живееха в селище като на първите заселници по Източния бряг и трябваше да обработват земята и да сеят царевица (не и без помощта на дивеча от местните индианци)...
Та, представете си, че хората в този клуб си направим един подобен ранносредновековен "Сървайвър" - в землянки или юртообразни колиби, с добитък, оран и жътва, копане на градини и бране на овошки, риболов или лов (за по-екстремно - в болярското бранище), в студ и пек и при тогавашните хигиенни условия с все фауна по домовете...
Как биха могли да се развият нещата? Кой каква социална роля би имал в малкото ни езическо общество? Кой как би се държал с другите? Кой как би издържал - с приспособяване към условията или избор на лек живот и бягство в цивилизацията?
Кой би запазил убежденията си и дали би променил начина си на живот след като играта свърши? Кой би приел вижданията на предците ни докрай и кои точно: езичесткото многобожие и празници, християнското примирение с положението или богомилкия бунт?
В предположенията си, естествено, се чувствайте свободни за всякакви бъзици с другарчетата-клубарчета... Даже е препоръчително!
| |
Тема
|
Re: И така - "Living History" по езически...
[re: Roxy]
|
|
Автор |
Last Roman (PRAEFECTUS URBI) |
Публикувано | 26.01.09 17:02 |
|
живейте си по юртите и землянките, аз от моята villa urbana не мърдам.
Queen's only
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kaлoмaин (асобу) |
Публикувано | 26.01.09 17:19 |
|
Аз по принцип много бързо се приспособявам към външни условия. Но пък ако се проявят конфликти в групата ще блокирам и не знам дали бих могла да реагирам. Много ми е трудно да взема страна или да нападна някого - трябва наистина да е нещо много сериозно за да го направя.
Във всеки случай мисля, че бих издържала доста дълго. Стига да има вода. И не мисля, че бих си променила убежденията. Хм, това май може и до кладата да ме откара.
Хайде да видим дали някой ще посмее да стане инквизитор?!
| |
Тема
|
[re: Last Roman]
|
|
Автор |
Kaлoмaин (асобу) |
Публикувано | 26.01.09 17:20 |
|
А роби имаш ли?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DarthVader™ (power) |
Публикувано | 26.01.09 18:05 |
|
ако длъжноста шамнан-вожд е свободна, я вземам ведмнага,а ко не е му резвам зелката и пак я вземам. Така или иначе, това е положението!
Силата е нищо без контрол.
| |
Тема
|
[re: Kaлoмaин]
|
|
Автор |
Last Roman (PRAEFECTUS URBI) |
Публикувано | 26.01.09 20:38 |
|
що, самопредлагаш ли се нещо?
Queen's only
| |
|
ааа, за робини да не пламне някоя междуезическа война
Силата е нищо без контрол.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
БoянlYl (магесник) |
Публикувано | 26.01.09 21:48 |
|
Идеята не е лоша
Само че трябва да се помисли как може да се осъществи на практика
| |
Тема
|
|
|
Автор |
hadjiyata (дядо) |
Публикувано | 26.01.09 21:51 |
|
В едно царство трудно ще се намери място за два царя .
| |
Тема
|
|
|
Автор |
БoянlYl (магесник) |
Публикувано | 26.01.09 22:00 |
|
Драга инквизиторите са частен случай това са духовно обременени хора(християни) чиято религия им е забранявала сексуален живот и са нямали никакъв отдушник за агресията си
В нормални общества такива хора стават войни тип берсеркер, изцяло посветени на войната и в едно нормално общество тази агресия се е изливала навън
А пък и в крайна сметка тия хора са били свободни и рано или късно са се задомявали нивото на агресия е спадало и тогава са правили вонеа кариера или просто са сменяли професията
При други обстоятелства вътрешната енергия причинена от недоволство е преливала във въстания и пак се е освобождавала като е подменяла някакъв елит или е изменяла домениращата част във него
Усещам че те притеснява факта че в българия недоволството расте но моля ти се не го сравнявай с инквизиици
По е нормално да го сравняваш с някоя от многото мръснишки революции оглавявани от разни задкулисни игри от времето на великата френска та до наши дни
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
|
|
|