|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Мъглите на Авалон
|
|
Автор | *** (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.04 21:19 |
|
Гледали ли сте филма "Мъглите на Авалон". Аз съм го гледал и много ме кефи. А вас?
| |
Тема
|
Re: Мъглите на Авалон
[re: ***]
|
|
Автор |
roxy (може би аз...) |
Публикувано | 03.12.04 17:41 |
|
малко измислено, но бива...
One day maybe you will love again
Love that never dies
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cивия вятъp (прозорец) |
Публикувано | 03.12.04 20:27 |
|
мен не ме кефи. виж "Мерлин" на холмарк ме кефи много.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Black Wolf (ловец) |
Публикувано | 03.12.04 22:19 |
|
Доста измислено, но се ядва... някак. Гледали сме къде-къде по-тъпи неща.
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Taлиecин (radiant brow) |
Публикувано | 03.12.04 23:33 |
|
Мнение с една дума - скръб. С две думи - пълна скръб. Най-добре си намери книгата, по която е правен, но имай предвид, че и тя е само интерпретация - една от многото.
No one remembers the singer. The song remains.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Orнecлaв (The Fiery) |
Публикувано | 04.12.04 19:48 |
|
На мен самият филм не ми хареса особено - като начин на снимане, като сюжет... Имаше готини моменти и неща, беше красив до някаква степен, но на места доскучаваше. Темата, обаче, и поуките, много ми харесаха. Беше интересно прокарана темата "езичество - християнство". Особено ми направи впечатление съвсем на края един коментар - нещо в смисъл, че старата религия уж била заменена от новата, но всъщност това си било старата вяра с нова маска. И в този момент даваха стария езически храм с езическите статуи и езическите жрици, обаче насред статуите беше поставен кръст, а жриците бяха облечени като монахини.
Дайте ми пепел, ще ви дам огън!
| |
Тема
|
[re: Orнecлaв]
|
|
Автор | Khaylean (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.12.04 23:17 |
|
Едноименните книги са дале4 по-сполу4ливи от филма. А хубавото на интерпретацията е, 4е не е манипулирана и поукрасена от християнските свещеници, впоследствие изка4или на пиедестал Артур, нали е покръстил Британия! Както и о4ерователно- лигаво-наивно- русоляво глуповатата му съпруга.
Огнеслав, Старата вяра никога не би могла да бъде заменена от нова, особено от християнската, която от зараждането си опитва да я унищожи, заличи, открадне и изопа4и идеите и принципите на старата. С единствена цел да под4ини и окове народа... хвърляйки в калта, изнасилвайки Богинята на простия човечец, заменяйки плодородния и корем, пищни гърди и нежна милувка с една безлична и студена Мария; както и оковавайки Бога на горите, заменяйки свободата и смелостта му с примирението и подчинението,а по-късно обявява и еленовите му рога, от символ на плодородие, мъжественост и сила - поро4ност, срам и грях, като слага такива рога на сатан,а вси4ки стари божества превръща в демони. Жалко, и до днес хората не могат да се отърсят от тези глупости, но пък е и по-лесно; има един 'добър' бог, който моля за 'спасение' и един 'лош' дявол, който е виновен за вси4ко негативно в живота ми и (дори) делата ми. Е, колкото и удобно да е, скоро ще приключи, все пак и земята се върти... Старата вяра никога не е и въпреки вси4ко няма да бъде унищожена, защото докато имаме земя под нас и звезди над нас, слънцето ни огрява денем, а мрака ни обгръша нощем има такива Сили, олицетворявани още преди пове4е от 9000 години като Богиня и Бог.
| |
|
я
келт ли си имаме вече?
здрасти :)
mom, he formated my second song
| |
Тема
|
[re: Orнecлaв]
|
|
Автор |
roxy (може би аз...) |
Публикувано | 08.12.04 20:16 |
|
...което (за старата религия, жреците и статуите) май никъде не е станало точно така...всъщност ако е, нека някой разкаже - ще ми е интересно
One day maybe you will love again
Love that never dies
| |
|
И аз гласувам за :Мерлин"
Обаче вижте какво излиза скоро!!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|