Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:00 17.07.25 
Религия и мистика
   >> Езичество
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какво му е лошо на християнството?нови  
Автор Orнecлaв (The Fiery)
Публикувано30.11.04 16:44

Кои са негативите на християнството за които можете да се сетите? Какво не ви харесва в самата идеология, и с какво смятате че е навредило налагането на християнството на хората? Посочете ги.

Според мен християнството е двулично и лицемерно, изкуствено и противоприродно. То не е нищо повече от една зле скроена измислица. Според вас?

Дайте ми пепел, ще ви дам огън!

Тема Невежествотонови [re: Orнecлaв]  
Автор ЯPOCTcлaв (бесен)
Публикувано30.11.04 17:56

1. Невежеството на първо място. Догматичността и съответните наказания за дръзващите да мислят, вместо да вярват. Същото, което днес е Саудитска Арабия и другите мюсюлмански фундаметалистки режими, е било и е християнството. Някак си сме успяли да подтиснем приспивността му, но знае ли се докога ...

2. Божията човекоподбност - ,,само човек има душа'', ,,и създаде Бог човека по свой образ и подобие''. С такова мислене просто режем клона (живия свят), на който седим.

Това май стига.

... И всякоя възраст, класа, пол, занятье зимаше участье в това предприятье ...

Тема Re: Невежествотонови [re: ЯPOCTcлaв]  
Авторнaблюдaтeл (Нерегистриран)
Публикувано30.11.04 18:59

Сещам се, че в християнството не се говори за прераждането...

Тема Не само невежествонови [re: нaблюдaтeл]  
Автор Black Wolf (ловец)
Публикувано30.11.04 20:28

Има много неща, за които да го обвиним, но искам първо да се спра на въпроса за отношението към Природата.
За съжаление нямам оргинала на следващия по-долу материал, а само руския превод. Това е вдигналото доста шум навремето есе на Уайт -

.

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Редактирано от Black Wolf на 01.12.04 00:04.

Тема Християнство - Ислямнови [re: ЯPOCTcлaв]  
Публикувано30.11.04 21:59

Като стана въпрос, не мислите ли, че и християнството (чети сектантски юдаизъм) и ислямът са издънки на една и съща идеология. В крайна сметка всички тези религии са измислени от един и същи сорт не особено напредничави и културни пустинни семитски племена. А какво можем да говорим за "мъдростта" на хора, за които жената е част от добитъка.

Тема Re: Не само невежествонови [re: Black Wolf]  
Автор Бьopи (варварин)
Публикувано30.11.04 22:07

първо искам да отбележа, че екология е тъпа дума
както и околна среда, как е възможно на природата да се вика околна среда, това само показва колко сме се отделили от природните си естествени корени, ние вече не живеем в родната си среда, а свят за който природата е просто околна среда
в този ред на мисли и по темата:
християнството е секта с мъглива, неясна и налудничева догматика
Христос за мен не е никакъв бог, при това кой пък е безименния бог, пратил го на земята, не е ли това еврейският Йехова, как е възможно всички хора да му се кланят при положение, че той е бог само на юдеите.
християнството е изкуствена и незаконна религия
тя не се подчинява на природните закони, разглежда живота на земята като някакво некачествено явление, вменява първороден грях на новородените
учи на робско, примиренченско и нездраво поведение, важна е само душата, тялото кучета го яли, твърде крайна, фанатична и тесногръда религия, абсолютно незачитане на различията, индивидуалността, всички трябва да са еднакви и безусловно да се подчиняват на някаква пръшлива книга, която определя цялото богатство на тая жалка религия
друг е въпросът и за двуличието, слабостта, лицемерието, подчинението, подлостта и безчестието
докато обикновените хора се учат на подчинение и слабохарактерност, то слабите прикрити християнски духовни и физически чекиджии вършат лицемерните си подли и извратени свищини, управляват от тъмния ъгъл на мизерните си клетки и тъпчат гушите до пръсване
борбата и свободата са тотално потъпкани, само сляпо подчинение и пораженческо примирение скрепяват силата на тая власт, заплахите за страшен съд и второ пришествие държат страха буден у простите, наивни хора, лесни за манипулиране
природота и животните са жалки гадини, нямащи душа, всички трябва да служат на бога, който обича всички, стига те безропотно да му служат
още да добавям ли?

Тема Светата Троица [re: Бьopи]  
Публикувано30.11.04 22:39

Христос за мен не е никакъв бог, при това кой пък е безименния бог, пратил го на земята, не е ли това еврейският Йехова, как е възможно всички хора да му се кланят при положение, че той е бог само на юдеите.

А на мен ми е много смешна измшльотината със т.нар. Света Троица. В християнството тя играе много важна роля, а всъщност е като сапунен мехур - голямо празно нищо. Питайте някой вярващ християнин що е то Св. Троица - ако не ви отговори, че е някаква светица (повечето така мислят ), може да ви каже "това е Отец (чети Йехова), Син (Иисус) и Светия Дух, които са едно цяло". Дотук добре. Логичен следващ въпрос - как така Бог хем е баща на Иисус, хем е самия Иисус. Нямат смислен отговор. Никой. Дори поповете. И как да имат. Самият Иисус навсякъде говори за Йехова - неговия баща. Навсякъде казва "царството на отца ми", а не "моето царство". В Библията се казва, че Мария заченала от Бог. Е, как, нали Бог е и Иисус. Значи е заченала от сина си? И последно той (Иисус) - син ли и е или любовник? На мен майка ми като заченала от баща ми не е родила отново... баща ми.
После Иисус докато умира на кръста поглежда към небето и говори на Бог. Ама нали той е Бог. Значи говори сам на себе си?! После умира и Бог го възкресява. Т.е. сам се е възкресил - нали той е Бог. Е, как, обаче, нали вече бил мъртъв.
И Св. Дух какъв го играе в цялото пого, не разбирам. Един вид съучастник им се явява.

Други подобни врели-некипели можете да ги пишете в темата, която сега ще направя -

.

Тема Re: Християнство - Ислямнови [re: Orнecлaв]  
Автор Black Wolf (ловец)
Публикувано01.12.04 00:03

Няма какво да мислим - то отдавна е известно и е факт, който не зависи от нашето мнение. В религиознанието те са известни като авраамически религии.
Християнството и исляма са разновидности на юдаизма.

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Тема Светата Троица и другите малоумия на християнствотнови [re: Orнecлaв]  
Автор ЯPOCTcлaв (бесен)
Публикувано01.12.04 09:45

се обясняват от християнските ,,пастири'' с думите ,,това е така, защото е невероятно''. Мисленето не е на почит в тая безумна религия.

... И всякоя възраст, класа, пол, занятье зимаше участье в това предприятье ...

Тема невежеството си е много важнонови [re: Бьopи]  
Автор Amicus Plato (Censor)
Публикувано01.12.04 13:00

Първо, природа, околна среда и екология не са различни думи за означаване на едно и също нещо и на хора, на които им пука за природата, това би трябвало да им е известно.

Второ, "християните са глупави/невежи/мислят, че Св. Троица е светица" не е отговор на въпроса кои са лошите черти на християнството.

Трето, искам да отговоря на въпроса, но ще ми помогне пояснение "лоши" за какво - за природата, обществото, индивидите или спрямо някаква друга система от морални норми (кои са те). Така всеки може да плямпа по принцип и да раздава квалификации. Ако ще спорим с християнските постановки, добре е поне да се опитаме да се качим до нивото им. Щото иначе ще си кажат християните "сега глей ги пък тия, не знаят каква е разликата между природа и екология, а се присмиват дето някой мислел, че Св. Троица е светица"

И последно, аз съм атеист, да не се заблуди някой, че съм един подъл християнин дето тука иска да оплете честните хора в мрежите си

Най-лошото нещо след комунизма е антикомунизмът.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.