|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> (покажи всички)
Тема
|
Вярва ли Ошо в Бог?
|
|
Автор |
voyageur (минаващ) |
Публикувано | 17.08.10 22:06 |
|
Каква е религията на Ошо и има ли си Бог? До колкото ми става ясно,Ошо вярва в собствените си схващания,които са дълбоко логични,а вярва ли в Бог и симпатизира ли някоя религия,известно е че боготвори медитацията.Благодаря за вниманието
La Puerta Del Cielo
| |
Тема
|
Re: Вярва ли Ошо в Бог?
[re: voyageur]
|
|
Автор |
Mиpo () |
Публикувано | 18.08.10 21:08 |
|
Учението на Ошо не е религия. Същественото в него не е да вярваш в нещо си (няма значение дали е Бог или нещо друго), а да развиеш реално себепознание и да възприемеш света от тази гледна точка. Медитацията, която значи състояние на будност отвъд ума, е основен подход за това себепознание.
| |
Тема
|
[re: Mиpo]
|
|
Автор |
voyageur (минаващ) |
Публикувано | 19.08.10 11:04 |
|
Ясно. Значи се ражда в семейство изповядващо джайнизма,но се запознава и с другите религии,има свой подход и философията му е съвкупност от всичко пречупено през неговото виждане.
La Puerta Del Cielo
| |
Тема
|
[re: voyageur]
|
|
Автор |
totori (релакс) |
Публикувано | 19.08.10 18:56 |
|
ошо е нестандартна мистична птичка
The Best - спамер за 2010г.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
iwc.petrov ( БЪЛГАРИН) |
Публикувано | 24.09.10 21:23 |
|
Кришнамурти ми е по разбираем . ОШО е филосов които е навсякъде всезнаеш и никъде в дълбочина. Тои се наслаждава на публичноста със своите книги и търси вниманието на хората около себеси[
| |
|
Моето мнение е точно противоположното. Ошо не е философ и, ако някой го възприема за такъв, вероятно не го разбира. За разлика от Кришнамурти, който е едноизмерен, „плосък” и ми е малко скучен, Ошо е многомерен и в много направления достига дълбочина, която не съм срещал при други духовни учители.
Но ако на теб ти харесва Кришнамурти, хубаво, за всеки влак си има пътници.
| |
|
Вярва ли Бог в Ошо?
------
| |
Тема
|
|
|
Автор |
iwc.petrov ( БЪЛГАРИН) |
Публикувано | 27.09.10 20:16 |
|
НАЛИ говориш за ДЖИ ДУ КРИШНАМУРТИ ония които е живял в РУЖМОНТ ШВЕЙЦАРИЯ щото може да има и други дето не ги знам самия ОШО казва че той КРИШНАМУРТИ е един от 10 негови просветени даже има и коментари за него не е плосък а единак малко е трудно за разбиране от хора търсещи внимание тълпа
| |
|
Кришнамурти ми е по разбираем .ОШО е филосов които е навсякъде всезнаеш и никъде в дълбочина
| |
Тема
|
кеееВВВВ!!!
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
Kиpo ( ) |
Публикувано | 28.09.10 11:30 |
|
Кришнамурти ми е по разбираем .ОШО е филосов които е навсякъде всезнаеш и никъде в дълбочина
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> (покажи всички)
|
|
|