|
Тема
|
За тази магия ...
|
|
Автор |
brendo_boss (непознат
) |
Публикувано | 05.03.09 01:31 |
|
Здравеите хора.От години съм запознат с думите на ОШО и имам десетки негови книги.Но по важното е разбира се е нашия личен опит и живот.МОже би много от вас тук знаят че опита на ОШО и думите му са почти всичко за нас когато сме в началото.Това е още на "първия етаж",те са магическото помощно средство . После те малко по малко отпадат.ОШО обаче остава също толкова ценен и обичан ... От няколко месеца започнах Динамичната Медитация .... Тук говорим за друг свят ... Та затова и исках да отворя тази тема.Имам опит в медитацията но с активна никога не съм опитвал.И сега разбирам че с нея е трябвало да почна. Имам до сега около 65 такива медитации.Мисля че след още 100 ще трябва да си сменя името в паспорта .... защото ще съм много по различен.Ще трябва да се прекръстя просто . Тази медитация започва да изчиства и трансформира нещата в теб бавно но СИГУРНО.След време,когато вече си започнал някакъв катарсиз. започваш да се чудиш как живеем с толкова боклук в нас. Това нещо изкарва на повърхноста напражение,стрес,страх,невротичност,секс,тъга ... И след това ставаш малко като бебе ... Много неща усещаш че са изчезнали,а само преди един час са били реалност и са тежали. Наистина съм благодарен че съм открил в този си живот тази магия наречена Динамична Медитация и се надявам да продължа с нея.
Отворих тази тема защото искам и вие да споделяте как се чуствате,какви са ви наблюденията,променя ли се живота ви ... Ще се радвам пишете за вашите резултатиот тази медитация.
Също искам наистина да посъветвам тези които никога не са правили тази медитация и се занимават с пасивните техники,като трнацедентална,или следене на мислите,различните йоги и тн ... да не ги правят като за начало.Те са просветващи и с тях се прогледва,"отваряш за малко прозореца" както го наричам аз ,но ако в теб е пълно с боклук те няма да те развият,Само ще се залъгваш че нещо става - НИЩО не става.Ще се връщаш пак назад.Разбира се знам че има и хора които нямат нужда от катарзис,но ... аиде сега - коло ли са те във време като днешното .. и в страна като нашета .ТА за тези - болшинството,бих им казал - почнете с Динамичната.
| |
|
Здрасти, БрендоБос
радвам ти се хубав е този ентусиазъм. Аз за съжаление нямам подходящи условия за скачане в момента, но мисля, че скоро ще си ги устроя.
За това с какво да се започне - сигурно си прав, че ошовите са много подходящи - той нали затова ги изброява 101 ли бяха или повече - за да може човек да подхожда винаги със свежо чувство към медитацията. Аз мога да кажа за динамичната, че наистина ме чисти добре цялостно. Но ако говорим за тишина и пустота - най-'плътната' пустота ми се случва, когато медитирам у-уей сама. е, всичко е относително, може би сега говоря така просто защото не мога да скачам лесно
хубава тема откри!
сърдечен поздрав!
"сияйно пусто отвъд"Редактирано от imprint на 05.03.09 08:51.
| |
|
Здравей, Брендо и добре дошъл насам . Напълно съм съгласен с това, което споделяш за Динамичната медитация. Тя е цяла вселена и както казват някои, само това да бе дал Ошо пак щеше да е много.
Аз също смятам, че човек насочил се към духовните практики първо трябва да мине през Динамичната медитация или някакъв неин аналог. Иначе рискува тишината му да е повърхността и изкуствена. И не след дълго да експлоадира. Такива примери с йоги, будисти и всякякви други фиксирани -исти сигурно и ти самият си виждал много.
И не само в началото, но периодически по-късно, също е хубаво човек да се разтваря в Динамичната. Тя е като един хубав "вътрешен" душ, който ни отваря към нас самите и към света наоколо.
В темата забодена най-отгоре има линкове към няколко теми, където доста хора сме споделяли опитности с Динамичната (пък и с други медитации на Ошо). Чудесно е как тя отваря по специфичен начин нещо у всеки.
Тези дни ми попадна стария вариант на Динамичната (от началото на 70те), където примерно в 3ия етап не е мантрата "Ху" със скачането, а интензивно и максимално цялостно задаване на въпроса сам на себе "Who am I?" придружено с дълбоко дишане. Интересно е да се експериментира и с него, макар, че на мен новият вариант ми допада повече. Всъщност "Who am I" се е трансформирало в мощното "Hoooou".
Другите по-малко динамични Ошо медитации като Кундалини, Мандала, Надабрахма, Натарадж, Джибъриш, Чакра звуците и т.н. също са чудесни!
Хей и не забравяй 6ия етап на Динамичната, той е най-хубавият.
| |
|
импринт,надявам се скоро да намериш условия за динамичната.Аз спеицално успявам да я правя в къщи и да се отпусна напълно.Ползвам оригиналната музика и съм я направил като плеилиста и автоматично си вървят фазите една след друга.От опит мога да кажа че много е важно ако ти се вика,или стене по силно е важно да изразиш тези емоции ... И понеже се усещам че не се отпускам там напълно заради съседите си оставям една възглавница до мен и когато усещам че искам да крещя,рева или подобно ... слагам възглавницата на лицето и колкто и силно да викаш не се чува почти нищо - ето кои е гледал криминални филми кдето ползват възглавницата за заглушител като гърмят ... . Препоръчвам го дори на тези които го правят в тях.Само когато вдишваш махаш възгланицата за да не се затормозява дишането.То си става като навик и това е наи важното - отпускаш се напълно.
А за у-уеи медитацията не съм чувал.Но тишина има и в динамичната - разликата от повечето други медитции е че там тя идва много естествено - като единствения изход след като си минал първите три фази.Така че важното е да не подтискаме енергии,а да отивме натам където тишината сама се появява и не е изкуствена.
Миро здравеи и на тебе.Точно това мислех да напиша преди да ти прочета поста,но ти си го казал - динамичната е не "КАТО" а си е точно "душ за съзнанието и енергиите ни.И това заключение ми доиде озниден когато след динамична влязах да си взема душ лека като перце и си казах - тва е само душ на тялото,преди малко съм се изкъпал и отвътре обаче.Тогава осъзнаваш че истинското освежаване не е след телесния душ а след енергииния .Ако разбира се някога си го преживявял.Ако не - "освежаването" си остава душа в бянята ...
Прав си за будистите,иогите и подобни.Аз специално не подкрепям техния подход към живота.Там има много мъчение и вървене против себе си.Иогата съм сигурен че помага за физическото здраве и то много.Но за духът,психиката,съзнанието - там не играе никаква роля.А будистите - те изолират деца още от 6-7 годишна възраст от нормалния ЧОВЕШКИ живот,без да им дадът право да минат през необходимите стълби на Живота ... и си мислят че като седът цял ден със затворени очи ще станат едни Буди ... Това е същото както християнството "кръщава" бебетата още от малки и ги прави "от своите" - отношение като с предмет или роб.Простотия има по целия свят .
За стария вариянт на Динамичната знам да.Но то е едно и също мисля.Идеята е звукът ХУ които удря сексуалния център - а него го има и Ху Ем Аи .Също разликата между двата начина е че след третата фаза трябва да замръзнеш на място - това е според новия начин,а според стария лягаш.Аз още от първия път го правих с лежене,защото беше абсурд да остана прав след Ху-то - не мога да се отпусна както аз си знам .И чак по късно прочетох че всъщност съм го правел по стария начин.
Между другото - скоро четох за Сеинт Жармеин - много интересна личност е бил явно и около живота му е имало ного мистерии и реших да проверя какво има за него в ютуб.Няма почти нищо но открих съвременник които е духовен учител със същото име.Светъл човек е и има съвременни възгледи и оригиналност подобна на ОШО.Ето линк - http://www.youtube.com/watch?v=scNUdj0CJwE&feature=related . Говори в стая пред свои последователи. Отстрани в колонката ще откриете и други негови видеа на различни теми.Придава приятна и мистична атмосвера наистина ... Има и признаци на просветленост според моите виждания за това.
Чао за сега.
Редактирано от brendo_boss на 06.03.09 17:51.
| |
|
Вчера слушах това: в колата си и се сетих за този наш разговор. Поздрави от топящите ледове на исландия с парчето на една истинска съвременна шаманка!
(тук е текста, за всеки случай
)
"сияйно пусто отвъд"Редактирано от imprint на 07.03.09 13:13.
| |
|
. Бьорг винаги ме е удряла с индивидулизма си.Харесвам такива типажи като нея и изчезналата Шиниъд О Конър. Ами ако е за "вътрешния стил музика" аз също бих ви поздравил с това
http://www.youtube.com/watch?v=v0NoHN1TU5I - тази жена прави наи "вътрешната музика" . А ако искате и да се поизчистите с плачова терапия - това е певицата. Сълзите ще доидат естествено , а те така олекотяват съзнанието ...
Между другото .. Покраи тези празници наскоро за освобождения,Васил ЛЕвски и вобще ... се замислих кога ли българина ще достигне съзнанието когато да празнува истинските си ценности.Като например Петър Дънов ...Чел съм книги от негови беседи.Разбира се далече е бил от дълбокото съзнание на ОШО,но все пак човекът е бил на високи нива ... Има последователи в ЦЯЛ свят и са го обожавали умове като Аинщаин .... Но това кето българинът все още признава са само нивата на Левски,Вазов,Ботев .... Какво общо имат те с горните измерения ... Важно е не да правиш революции и да сменяш политици,правителства а да издигаш съзнанията на хората - тогава няма да има нужда от безмислените революции и битки.Това правиха хора като ОШО и Дънов нали ...
Мерси за поздрава Импринт !
Редактирано от brendo_boss на 07.03.09 14:11.
| |
|
мдам... тая мацка е от друидите, не е случайна а друидските работи са тъй естествено красиви
"сияйно пусто отвъд"
| |
Тема
|
Re: За тази магия ...
[re: imprint]
|
|
Автор |
vidiya (непознат
) |
Публикувано | 07.03.09 15:16 |
|
http://www.zamunda.net/details.php?id=145721&hit=1
Dancer In The Dark / Танцьорка в мрака (2000)
Присъединявам се към настроението с този филм.
| |
|
Брендо, в кой град си? Пробвал ли си Динамичната в група? Тя е ефективна и когато човек сам я прави, но в група ми се струва много по-ефективна.
Що се отнася до 4я етап (след СТОПа), ако не си го правел прав, пробвай. Особено ако си в група, става лесно. Просто замръзваш без приготовления...
Прав си, че вместо външни революции са нужни вътрешни еволюции.
| |
|
Миро,във Варна съм.Знам че преди години се е правело Динамична в хотел Черно Море,но сега не знам къде има.Бих пробвал с интерес.И сега успявам и явно доста навлизам в нея защото след последната фаза просто оставам на едно място и не ми се става,толкова ми е отпуснато и леко отнесено .. .Първите сеанси не са така,тогава още си доста скован и изкуствен и не можеш много да навлезеш ... ,да отпуснеш подсъзнанието.
А за оставането прав след третата фаза -знам за какво говориш аз няколко пъти за са секунди оставах и си замръзвах,но предпочетох пак да легна защото прав трудно ще усетя онова чуство подобно на "изчезване" когато напълно навлезеш ...
Да не говорим ако сте пушач как още от средата на хаотичното дишане започвате да изчиствате дробчето и дори понякога трябва да покашляте.После скока с Ху ви довършва.И като се усетиш така изчистен после от само себе си палиш по рядко,защото е направо грехота да "се изакаш на метеното" както се вика де ... Хах.И сега пуша по 2-3 цигари на ден,а преди по 10-ина ...
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от brendo_boss на 08.03.09 16:14.</EM></FONT></P>Редактирано от brendo_boss на 08.03.09 16:15.
| |
|
|
|
|