Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:58 09.07.25 
Религия и мистика
   >> Ошо
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема В малко недоумение съм....нови  
Автор active_passive (непознат )
Публикувано05.02.07 17:00

Здравейте на всички!

Нов новичък съм в тези виртуални клубове....регистрирах се заради клуб ОШО. Искам да мога да започна живота си отново....да се родя отново...това новото раждане ще започне в момента в който медитацията се превърне в приоритет за мен.....не знам дали досега см изпадал в състояние на медитация. Ако съм изпадал, то е било по случайност....Не искам да е по случайност. Искам да мога да правя това съзнателно....Доколкото разбирам трябва да започна с Динамичната Медитация, за да могат после останалите техники да се превърнат в нещо естествено за мен, защото сега не са....

Попрочетох доста от постовете тук преди да се регистрирам. Да, Миро прави впечатление. Сигурно е постигнал много в живота си. И това според мен е много важно, от гледна точка на това че никой бедняк няма да му е до медитация ако няма пари за хляб. Искам да кажа, че преди човек да навлезе в света на медитацията като нещо, което е най-важно за него, той трябва да е удовлитворил до някаква степен егото си спрямо обществото. Поне при мен е така. На прага съм да постигна почти всико което съм си мечтал като дете..А съм само на 27 години...Всичко което постигам до този момент го правя с много ДЕЙСТВИЕ. Използвам почти всяка свободна минута за да действам....И съм много удолетворен от себе си, човек би казал, какво повече от това??

Прочел съм много книги с автор ОШО. От 4-5 години ги чета. До тук добре. Но не е достатъчно. През тези 4-5 години съм се променял, къде за добро, къде за лошо....Но независимо от всичко, търсенето в мен нараства......Действам, действам, действам, дисциплинирам се....дисциплина, която надявам се да ми помогне.

Искам да кажа, че някак си вътрешно усещам че за да може човек да израстне чрез медитации му е необходимо време и най-вече търпение. Някак си подсъзнателно чрез многото действия(физически и умствени са тези действия) в мен се е изградила дисциплина. И именно тя според мен ще ми помогне в медитациите.

Но!..Винаги има едно НО....и това НО е нашия добър приятел СЕКСА:)

Направи ми впечатление описанието на Миро в темата за динамичната медитация. Как я усеща той....Та той пише че вместо да предлага на приятелката си да отидат на кино например, той я кани на динамична медитация. Това е супер. Пише също че приятелката му винаги го карала да свършва когато правят секс....а след 3-4 часа те са на медитация!? Ето това ме озадачава. А Ошо казва да не пилеем енергиите си....Предполагам ме разбирате на къде бия...Възможно ли е да медитираш, като само няколко часа преди това си се изпразнил??? Та Ошо нали говори за една и съща енергия? Как тогава тази енергия ще се издигне нагоре, като само преди няколко часа е била изхвърлена от сексуалния център? Или акумулирането на нова енергия е толкова бърз процес и е въпрос само на 2-3 часа?!? Съмнявам се.

Въпросът ми е доколко медитациите ще са ефективни, при положение че вътре си изпразнен от съдържание???

Тема ...мисля си...нови [re: active_passive]  
Автор Beдpocт ()
Публикувано06.02.07 02:17

Здравей и на теб

Доколкото ра3бирам, не си пробвал техники zа медитация?
Може би е най_добре да отидеш и да пробваш 3а себе си...първо какво е бе3 секс, пък по_натам със. Предполагам сам ще усетиш кое ти върши работа. Пък после таман ще имаш справка.

Интересно ми беше, ка3ваш 4е си на път да постигнеш по4ти вси4ко, zа което си ме4тал...какво недостига? 3ащо искаш да 3апо4неш живота си отново? Не ти ли харесва?

Сещам се при мен, това се появява, когато 3апо4на да се хващам много на нещата, които си мисля. 4ета интересни неща, срещам интересни хора и особено, когато ме впе4атлят с нещо, се увли4ам и се отдале4авам от себе си. 3апо4ва да ми се иска да съм като тях, да правя това, което те правят, 3апо4вам да ме4тая какво бих направила ако и се ентусиа3ирам и хуквам...и правя, правя... После е доста трудно да се върна. Медитацията може би помага zа това.

Щом се zанимаваш активно с много неща, то ми се струва имаш иzградени ве4е техники zа медитация, които иzполzваш умело. Може би не си им обърнал внимание?

Дисциплината е хубаво нещо. Струва ми се, 4е колкото 4овек се ра3вива, толкова по_дисциплиниран става. Под това ра3бирам органи3ираност, подреденост на мислите, насо4еност.

Не съм сигурна, 4е медитацията може да се превърне в приоритет. Т.е. да, можеш да си по_буден 3а нещата в теб и около теб, което аz нари4ам медитация, но не съм наясно. Другото са техники, които пренасо4ват вниманието. А като кажа приоритет, все едно трябва да направя нещо, да насо4а вниманието си към него. А ми се струва, 4е вниманието трябва да е навътре към нас самите. Всекидневието е хубава техника...

Не 3нам...мисля си...лека нощ

Тема Re: ...мисля си...нови [re: Beдpocт]  
Авторactive_passive (Нерегистриран)
Публикувано06.02.07 08:51

Интересно ми беше, ка3ваш 4е си на път да постигнеш по4ти вси4ко, zа което си ме4тал...какво недостига? 3ащо искаш да 3апо4неш живота си отново? Не ти ли харесва?
=====================================================
там е работата....коквото и да си постигнал егото иска още. Осъзнавам, че ако продължавам така ще постигам неща, но в края на живота си ще трябва да се разделя със тях..Това е, което не ме удолетворява....А искам да ми остане нещо и за след смъртта, искам да осъзнавам живота който живея....това не ми достига.

Живота ми харесва страхотно, не мога да искам повече от това, продължавам с всичко мое в пълна сила и никога не съм казвал че ще зарежа всичко и ще се отдам на медитация само. Това би било глупост. Само казах, че медитативното състояние искам да ми се случва по-често, отколкото е сега. И бих искал да мога това да го постигам съзнателно, а не да бъде плод на случайност. Това е.
Вярно е че използвах думата "нов живот", но под нов живот аз разбирам да си способен да контролираш енергиите си и да не ги пилееш, а не да зарязваш всичко което си постиглал и да започваш нещо наново. Според мен човек трябва да умее да добавя към живота си нови умения, без да пречи на останалите си умения да се развиват. Дори бих добавил, че колкото повече умения развиваш, толкова по-лесно започваш да ги контролираш всичките вкупом. Звучи странно, но е така....и това го твърдя от собствен опит...

Също така е вярно ,че мога да използвам хобитата си по някакъв начин, като средства за изпадане в медитация(още повече, че според Ошо плуването си е чиста медитация, а това е едно от нещата с които се занимавам и които ме променят и то много), но усещам ще има да "дълбая" в себе си много докато започна да виждам "светлина в тунела"....Затова искам да опитам нещо по-директно...Някой пробвал ли е динамичната медитация "Мандала"?? Тя сякаш по ми допада отколкото тази стандартната....В Оранжевата книга на Ошо е написано че тя е също катарзисна, силна медитация....Споделете впечатления.

П.С. Въпросът ми от първия пост остава отворен, не го пренебрегвайте

Тема Re: В малко недоумение съм....нови [re: active_passive]  
Автор opka (непознат )
Публикувано06.02.07 11:19

Не мисля, че от позицията на жена мога да ти кажа нещо за сексуалния си опит, което да ти е от полза. Смятам, че има принципна разлика между двата пола по отношение на сексуалното преживяване. За мъжете не знам какво е да правиш или да не правиш секс. Не знам какво усещате по отношение на нас, жените изобщо и как възприемате секса в частност. Веднъж един приятел се опита да ми разкаже, но надали може да се разкаже с думи, трябва да си мъж, за да го знаеш...
Също има значение и рождения ти потенциал, но това само ти можеш да си усетиш.
За мен сексът и будността са взаимноизключващи се явления, но това е личен опит, без да обобщавам.

За останалото - като гледам добре се ориентираш в живота си и нямаш нужда от съвети.

Тема Re: В малко недоумение съм....нови [re: opka]  
Авторactive_passive (Нерегистриран)
Публикувано06.02.07 11:30

За мен сексът и будността са взаимноизключващи се явления, но това е личен опит, без да обобщавам
====================================
дам, и аз усещам че е така и именно затова въпроса ми е в тази насока...
---------------------------------------------------------------------------------------

За останалото - като гледам добре се ориентираш в живота си и нямаш нужда от съвети.
==========================================

Добрата ми ориентация се дължи на метода проба-грешка или иначе казано собствения ми опит ме движи и нищо друго...всичко останало са....просто думи. Понякога могат да бъдат и много красиви, но са просто думи...

Тема С двата краканови [re: active_passive]  
Автор Mиpo ()
Публикувано06.02.07 17:58

Здравей. Изброих 10 пъти думата "искам" (5 в основния постинг и 5 в отговора ти към Ведрост). А медитацията (в широкия смисъл) е да си в хармония с нещата около теб, вкл. и да приемаш това, което не зависи от теб... С това не казвам, че "искането" е нещо лошо, напротив това е активната енергия у всеки човек и е важно да се развие. Но това е само половината, единият крак, на който си стъпил. Другият "крак"нужен за баланса е слушането, приемането, отдаването... Това да "течеш", да оставяш нещата да стават естествено от само себе си.

Да си дойдем на думата за нашия добър приятел. Ти, както и милата ми Орка, казвате, че сексът и будността са взаимноизключващи се явления... Горните два "крака" (активният и пасивният принцип), за които говорих, са също привидно взаимно изключващи, но именно двата заедно дават баланса и позволяват на човек да ходи.. Въобще, между тези два крака се случват доста неща... Ако пък са мъжки и женски, още повече.

Предполагам, че визираш . Хубаво си забелязал противоречието, защото именно заради него направих това споделяне. Да уточня нещо, понеже не си разбрал. Никъде не съм казвал, че това го правя винаги или че винаги така ми се случва. Напротив, понеже ми се случи за първи път цялата тази поредица от ситуации (стандартен секс с еякулация + ДМ) и за това научих нещо интересно, което иначе само с даоските методи никога да не бих разбрал.

За даоските методи за култивиране и съхранения на сексуалната енергия (т.е. за принципа да контролираш нещата) няма да говоря сега, защото съм писал предостатъчно в другите теми. Ще обърна внимание на другия "крак", защото той е съществен в Ошо подхода. И най-важното как двата крака могат да вървят заедно.

Медитацията може да се случи и в секс без задържане, култивиране и прочие. Всъщност, медитацията може да се случи навсякъде. Медитация е просто да си отваряш очите, да си буден, да си свидетел на ставащото.

Пробвай следващия път да правиш секс БАВНО като обръщаш внимание на всеки детайл. Говори първо с партньорката ти за да не се чуди какво ти става и пробвайте. Забрави всичките енергии и остави нещата да стават от само себе си. Само бъди буден за всичко в тялото ти, в мислите ти, в чувствата ти, в енергията ти, в духа ти... Ако можеш да усетиш тези неща и в човека отсреща, още по-добре. И без да съдиш нищо!

Ако по-късно ОТ САМО СЕБЕ СИ ти стане интересно да култивираш сексуалната си енергия, това ще е коренно различно отколкото, ако си го налагаш заради нещо прочетено и ако се бориш сам със себе си. Ще видиш как лека полека нещата могат да се случват и сами без непременно всеки път да ги "буташ".. Точно както в плуването не е нужно непрекъснато да си движиш крайниците, а на моменти се "оставяш"...

Има различни Ошо "методи" (забележи кавичките!), където може да не спиш по 5 дена бидейки активен или да правиш свободно много секс и да не се изтощаваш, а всеки път да отваряш нови източници на енергия у по-дълбоко в теб. И споделянето ми в онзи постинг е точно пример за това. Признавам, че не съм целял съзнателно и че не съм мислил, че ще се случи така... Просто следвах ситуацията и Цялото...

Иначе стандартните Дао практики и ДМ на Ошо съм забелязал, че са доста несъвместими и да се правят примерно едно след друго, даже и с няколко часа разлика. Просто, защото са два коренно различни принципа и подходи... Но пък в отделни времена (сутрин-вече) е чудесно и ти дават нещо, което всеки метод сам по себе си не би могъл да ти даде

Да се върнем на секса и будността. Ако не може да вкараш будността си в секса, значи или будността ти е доста слаба, или сексът е доста силен. Така че пробвай да ги съвокоплиш... Пробвай да импрегнираш будността навсякъде в теб... Ако не можеш в един нищо и никакъв секс, как ще го направиш в съня си или в смъртта? Следващата стъпка е да съвокоплиш Живота със Смъртта... Докато стане едно.

Тема Re: В малко недоумение съм....нови [re: active_passive]  
АвторSouLmaTe (Нерегистриран)
Публикувано06.02.07 20:55

Ах тоя секс

Просто бъди наблюдаващ в него.

Когато приятелката ми изпадне в оргазъм виждам как дърпа моята енергия.Имам чувството че се опитва да ме издърпа от физическото ми тяло

Тема Замисъл [re: SouLmaTe]  
Автор mgakvarium18 (непознат)
Публикувано06.02.07 22:10

Да поплачем. и ти ли си имал пенис? и колко е дълъг? моят е 0 сантиметра, късмет. да помогна на ах този секс (стил "миро"):
" вгледай се " "още по-внимателно" " в преживяванияата си"
и
" Сигурен ли си че?" си тя е която те дърпа? .....
"А сигурен ли си че" си си във физическото тяло? ......
А сигурен ли си че е тъкмо тя, а не Цялото (питаи Миро какво е това, ако ощ е не ти е ясно ) прави секс с теб? А сигурен ли си че ако е тя то.. наистина.." тя изживява .....ОРГАЗЪМ..... хахахах

Тема Re: Замисълнови [re: mgakvarium18]  
Автор ha! (пристрастен)
Публикувано06.02.07 22:31

господи тези съмнения

прекрасна - ужасна ... все тая ... резултатът е съсипващ

Тема Re: Замисълнови [re: mgakvarium18]  
АвторSouLmaTe (Нерегистриран)
Публикувано07.02.07 19:51

В стил "Миро" нещо за теб от сърце.Приятелю ще се загубиш в любовта ми.Ще получиш сатори на ментално ниво.Кой е бил толкова жесток с теб ако не ти сам със себе си?

МОНАХИНЯ
(soulmate)
Раздел: Споделено - писма/автобиографично

Изгониха ме с думите:

-Ти пишеш черно за света!
Не си ни нужен мили братко!
Нима живота ни е толкоз бял
че дявола изливаш в тетрадка?

Душата ми палитра цветна,
чувствата нарочно подредени.
-Нима не липсва любовта?
Цвета безцветен е за мене!

Помолих се преди да тръгна,
с усмивка моливче извадих,
надрасках нещичко от менe
и плахо до олтара го оставих.

..................................................

Заспиваше луната в ден
а утрото се любеше с пастира,
живота влюби се със мен,
под звън камбанен в манастира.

Седнал пак до буйната река
коси разплела в долината.
Шумеше вятъра в листа
но някак тихо е в гората.

Щурците малки музиканти
настроиха цигулки стари,
и лъскав бръмбар диригент
им даде тон за серенади.

Славей сля се в тишината,
кукувица ехото донесе,
сврака пляскаше с крила,
a бухал сънен се надвесе.

На извора те срещнах пак
облякла черната одежда.
Нима отрекла занапред
от себе си,за да си честна.

Усмихна се и слънце в мен
прие го толкоз доверчиво:
-Нима отричаш любовта?
А ти усмихна се свенливо.

Опитах се да те целуна,
девица някога ранена,
погалих нежната снага,
за мене всякаш си родена.

А ти за Бога се усмихна
любов докосна те игрива,
забрави робството за миг,
коси отпусна в чудна грива.

Препускаща кобила в долината,
почувствах мощ във твойте нозе,
намерила отново свободата,
кръвта кипеше в буйното сърце.

Поисках си да те обгърна
и хукнах бързо да те стигна,
уж гоня те а багаше към мен,
любов е туй което ни настига.

А Бог се смееше без глас
всякаш Tой нарочно ни намери.
Искрата пламнала в нас,
камина в телата ще намери.

..................................................

Някога ще се завърна там!
И в утрото очите ще угаснат.
Ще се усмихна в спомен бял,
умирайки за тебе ще проблясна!

"Любовта е Монахиня!Тя е скрита между черната одежда на живота и нежната белота на човешката душа."-SouLmaTe

"И черното се цапа!С бяло."-SouLmaTe

"И бялото се цапа!Попитайте художниците и поетите."-SouLmaTe

© Всички права запазени.
Публикувано: 2006-07-16
Посещения: 257

Отговорите са дадени на питащият а не на коментиращият.

Но понеже ми задаваш конкретни въпроси ще ти отговоря според познанията ти:

??????????????
Земята е кръгла а хората правят секс на всеки ъгъл.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.