Скъпа Алфке ,
Въпреки, че темата беше насочена към определени хора, които почти не пишат тук (но хвърлят поглед от време на време), очевидно е, че ще възбуди интерес и в хора, които никога не са практикували някой от посочените методи в статията, но които първи ще започнат да я коментират. Така, че разбирам желанието ти да се изкажеш, въпреки небезоснователната ти мерудиена самозабележка. И за теб, както и за евентуалните чубрици и джоджени, нека да направя някои уточнения по нея.
Не е нужно да дефинираш Пътя на Дао, Тантра, А или Б, щом никога не си се занимавала с тях. По-добре виж какво включва Пътя на Алфка и говори за него. Така, че не съди кое какво е и кой непознат учител какъв е, защото си прекършваш в зародиш способността да Виждаш. Нито Майкъл с въпросната статия, нито аз с нейното публикуване тук, имаме намерение да съдим коя система е по-добра от друга или кой учител колко е велик или не чак толкова (което е безкрайно безсмислено). Смисълът е ПРАКТИКУВАЩИ въпросните неща, да сравнят и видят под различен ъгъл, как различни качества се проявяват прилагайки различни методи. Така че от общи коментари или "аз съм чул еди какво си ..." (с които изобилства ДИРа) няма смисъл. Виж, би имало смисъл, да изкажеш какво теб те вълнува покрай темата, но ти така и не го правиш (не броя въпросите ти за неща, които ако нямаш усещане за различните енергии, са си чисто плитко любопитство).
Все пак стават очевидни някой неща от твоята гледна точка. Макар, че в първата половина от изказването си изразявяваш явно отрицателно отношение към нещата свързани по някакъв начин със секса, във втората половина се интересуваш точно около такива неща и явления. Което показва, че или нямаш достатъчно опит в секса, или че опитът ти е бил неприятен. Въобще най-меко казано, думата "секс" не събужда приятни асоциации в теб. Ако беше в Клуба преди време, когато "ръчках" всеки, който минаваше тъдява, бих ти попитал "Имала ли си сексуален физически оргазъм?". Положителен отговор на този въпрос би трябвало да може да ти отговори и на въпроса защо се употребява израза "духовен оргазъм". Имай предвид, че ти пиша тези неща най-доброжелателно и приятелски и ги споделям не само за теб, защото и доста други хора четящи тук са в сходно положение. Така, че вместо да съдиш секса и свързаното с него, ОПОЗНАЙ първо тези неща.
Второ, опитай се да разбереш думата "сексуален" в различните алхимични дисциплини. В същност на български е по-коректно да се използва думата "полов", за да не се набляга на явната асоциация на повечето хора по клубовете за сексуален акт, а на качеството, че тази енергия е присъща и различно заредена за всеки пол. Още по-дълбоко, въпросната дума "сексуален" значи ПОЛЯРИЗИРАН! Сексуалният контакт е само едно от многото следствия, които могат да произтекат от тази поляризация, но важното, което непрекъснато виждам, че убягва на повечето хора тук е съвсем другаде – а именно СЪЩНОСТТА НА ТАЗИ ПОЛЯРИЗАЦИЯ. Самият факт, че Духът ти е се намира във физическо тяло, което е поляризирано (т.е. сексуално), води до редица следствия, имащи своя дълбок смисъл. И различните дисциплини изучат съвсем практично целия този ансамбъл от процеси, без да се впускат в глупави и безсмислени съдения за "по-чисти" и "по-мръсни" методи. Самото разделение на чист-мръсен, добър-лош, горен-долен ти подрязва корените ... Няма да коментирам в детайли останалите ти твърдения тип "общи приказки". Ако не си срещала някое животно, това не значи, че то непременно не съществува. Бъди предпазлива и точна в изказванията ... Защото ще уплашиш въпросното несъществуващото за теб "животно", а бих ти пожела да го срещнеш. Както и много други ...
Що се отнася до втората част с нещата, които искаш да се коментират, те имат смисъл за човек, който ги е УСЕТИЛ. Иначе, просто имай едно на ум и не се впускай за сега в поредните теории. А вложи енергията си да ВИДИШ и ОПОЗНАЕШ всичко, което ти е на разположение в ТЕБ самата и което виждам, че си загърбила. Въобще, както съм го повтарял многократно по тези Клубове, БЪДИ ПРАКТИЧНА, Алфке. Общувайки със стотици хора съм забелязал как толкова рядко те умеят да зададат очевадният за тях практичен въпрос, кой би им бил от полза, а се въртят в омагьосания кръг на празните приказки и теории.
Целта на цялото ми това писание е да насоча дискусията в ПРАКТИЧНА посока. Естествено, знам какво става в клубовете на ДИРа и моля за извинение, че няма да се включвам, отговарям и коментирам повече въпроси "общи приказки", където авторът не обосновава позицията си на базата на собствения си опит.
Ако ти, Алфке, не си съгласна с моята гледна точка, няма да влизам в никакви спорове и уважавам твоето мнение. Ако пък вкараш нужният момент на практичност и лична позиция, съм готов да споделя каквото мога.
И накрая, ако не възразяваш, прегръщам те най-сърдечно. Сигурно не си го видяла това "животно" в никоя книжка преведена на български, но какво от това .
П.П. Съжалявам за теб и за Нели, че статията е на английски, но нямам време да я превеждам (ако някой има време и желание, да заповяда). Всъщност, всяко зло за добро – така съм сигурен, че поне половината от "мерудияджиите" в ДИРа няма да я прочетат цялата и няма непременно да убият скуката си пишейки по тази тема.
|