Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:58 04.11.25 
Религия и мистика
   >> Ошо
*Кратък преглед

Тема Здравейте!нови  
Автор akonitin (Ateos magnus)
Публикувано21.10.02 21:46

Здравейте!Здравейте!Здравейте!
Отдавна не съм се мяркал насам, ама какво да се прави пътища многоооо, а новото ми возило се оказа чудесен агрегат. Сигурно си спомняте старата ми таратайка МКК, с нея не знаех къде мога да попадна, а също така и не можех да се върна на едно и също място за около 150 млн. год. Всичко вече се промени, купих си чисто нов квазидисмасителен КК със светлинен движител и сега свободно пътувам из познатата ни и не толкова позната Вселена. Новият ми космически кораб (НКК) работи на един елементарен принцип, патентован в България(?!) преди около 10тина години. А именно, навличате си един плътно прилепващ по тялото костюм, който почти е стяга в чатала и масата ви става НУЛЕВА, да нулева(!), всичко което вземете със себе си също добива нулева маса, а както знаем ако масата ви е нула то можете да си пътувате с каквато си щете скорост (е, не е точно така, можете със скоростта на светлината, затова костюма, който прилепва плътно по тялото и почти не стяга в чатала, е конструиран така, че да прави масата ви отрицателна с нарастване на скоростта и така всички релативни ефекти, почти не оказват влияние, освен силният сърбеж под мишниците, които в края на краищата получавате). А тяга естествено можете да получите, чрез едно обикн0овенно фенерче...
Къде ходих, какви народи срещнах и какво преживях ще ви разкажа някой дръг път, все пак сега трябва да мизля над евтектичните криви на преобразуване на въглерода в областта на 1800 град. Целзий и 70 000 атм.
така, че повече няма да ви занимавам със себе си (т.е. можете да прекарате една напълно обикновенна приятна вечер)

ВРЪЗВАЙ СЕ!!!!!

Тема Re: Здравейте!нови [re: akonitin]  
Автор Kaлинa (съзидателка)
Публикувано21.10.02 22:31

Дрън, дрън.
Докато си се шматкал из вселената в плътно прилепналия си костюм, ние тук медитирахме, медитирахме и, понеже нямаше какво да ни стиска в чатала, просветляхме, та чак светнахме.
Сега пътуваме с нирваническите си тела дори и извън времето и пространството и хак ти е на теб, като си хукнал да се разхождаш навън, а не навътре.
Който бърза, бавно стига.

Защо ми е сила да сътворя море от илюзии,когато имам сила да създам капка реалност.

Тема Re: Здравейте!нови [re: akonitin]  
Автор d8a (analysis)
Публикувано22.10.02 18:34

Welcome back, pytniko sviden, pytniko drag! :))

Pozdravleniq za nvoto prevozno sredstvo! I da ne zbravish da spodelish prejivqvaniqta si skoro :))

Later..d8a

Тема Re: Здравейте!нови [re: Kaлинa]  
Публикувано22.10.02 19:26

за да опознаеш вътрешният си свят, трябва да опознаеш цялата вселена, нали сме единно цяло. Ама това според мен, ако нямаш критичната "маса" впечатления от заобикалящият те свят, как би могъл да опознаеш вътрешният си? а сега се сещам за една раса която така се бе вглъбила във вътрешният свят на индивидите си, че самите те се бяха обърнали навътре, очите им гледаха навътре, ушите им слушаха биенето на сърцата им и циркулацията на собствените им жизнени течности в телата им. Някакъв шегаджия беше минал и беше подредил вцепенените им тела в един огромен надпис: "РЕПИ!". А, аз самият слязох защото тъкмо огладнях и вместо лелеяните от чревният ми тракт грудки, какво откри? Раса, която в погледа си навътре бе достигнала до състояние в което трудно би могло да се определи дали изобщо индивидите им са живи същества, защото дори обмяната на веществата им се беше затворила в себе си, а както знаем, един от признаците на живота изобщо е обмяната на вещества, енергия и информация със заобикалящият го свят.

ВРЪЗВАЙ СЕ!!!!!

Тема btw/нови [re: Kaлинa]  
Публикувано22.10.02 19:28

росати невежеството ми, но какво е нирваническо тяло? Нирваната не е ли състояние на пълно сливане с всичко заобикалящо те? И къде, по дяволите, можеш да пътуваш в такова състояние, след като присъстваш навсякъде?

ВРЪЗВАЙ СЕ!!!!!

Тема Re: btw/нови [re: akonitin]  
Автор Ceлecтинa (самодива)
Публикувано23.10.02 19:36

Анджик де. Ние не пътуваме никъде, защото сме навсякъде.
Но това трудно може да се възприеме от ограничени във физически обвивки пътници. Те фърчат с разни ракети, катапулти и всичко що им е под ръка. А нас, ако изобщо могат да ни забележат в моменти на отдих, не обръщат никакво внимание...защото ние сме пространството, фона на онова, което се случва...и всъщност ние правим случването.
А вашите външни очи забелязват само него.

Тема Съжалявам за забавянето, но [re: akonitin]  
Публикувано04.11.02 18:39

бях зает с конгреса на есхатолозите приложници, състоял се на една близка звездна система. Самата система се намира близо насред галактичният куп, част от който е и нашият скромен и уютен Млечен път. Системата не принадлежи към никоя от съседните галактики и самото и съществуване е обект на спорове от страна на няколко общности на видни галактолози и звездни еволюционисти. Според едни тази система е част от някоя от галактиките, която се е отделила при сблъсък между две такива звездни образувания в ранният стадий от еволючията а Вселената, но някой факти (като класа на звездата от тази звездна система, който говори за сравнително младата и възраст (~2-3 млрд. год.)) опровергават тази хипотеза за възникването и. Всъщност, споровете около възникването на самата система ще са ви абсолютно безинтересни и скучни, затова ще преминем директно към историята на планетата приютила някога разум и в този затънтен край на Вселената.
Интересното на екснаселената планета е, че върху нея са пребивавали последователно три цивилизации, като всяка от тях е била наследник на предходната и в крайна сметка, все пак, разумът е изчезнал от този богат на живот свят (имайки предвид, че има права пропорционалност между населеността и неналичието на разумност (зависимост изведена от наблюденията в/ху градове, но валидна и за по големи струпвания на разумни индивиди), може да се разбере несполучливото стечение на обстоятелствата, довело до изчезването на разумният вид на тази планета.
Първата цивилизация а този отдалечен свят, се появила от мрачната епоха на безпаметност и развитие а мускулна сила, характерни за всеки ранен етап на еволюцията. Разумът по0степенно набирал сили, опиянен от откритията, които правил той самият. В началото успял да се скрие от природните стихии, а после да овладее някой от тях, а впоследствие овлядял и способността да използва стихиите за своите цели. Самите цели не винаги били разбираеми от еволюционна гладна точка, например целта да извадиш мозъка на ближния си, чрез гравитационната енергия на падащ камък или да изпечеш плътта на същия или някой друг) ближен на овладените от теб, но неразбирани химични процеси. Все пак, въпреки тези странности и криволичения, разумът успял да стигне едно сносно ниво а опознаване на заобикалящият го свят, даващо му възможност да задоволи всички свои потребности, разбира се не всички представители на разумния вид успявали да задоволяват всичките свои потребности, защо вече не е извесно, причините са затрупани с праха на историята, до нас са достигнали само слухове, чути от първите оцелели и записани на руините на древните здания, едно е ясно, малцина задоволявали всички свои нужди, а мнозинството не успявало да задоволи и основните, последните измрели, а първите, които все пак се нуждаели от някаква подкрепа, загубили и това което имат. От малцината оцелели, от този първи крах, се възродила втората цивилизация, на нея отново и се наложило да преоткрива много от загубените древни знания, като междувременно, поучени, внимавали да не направят грешката на своите предци. Всички ресурси се разпределяли изключително равномерно, не бил постигнат блясъка и величието в което живеели малцината преди, но все пак можело да се живее. разбира се тогава възникнал проблема, за правилното разпределение на наличните ресурси, защото едни били с двойно по голяма маса от други, значи им трябвала повече храна, други били с по голяма площ - повече тъкани за дрехи, а трети били по високи - трябвали им повече тухли за изграждане на сградите в които живеят. Така след хилядолетно мъдруване тази втора цивилизация, намерила решение на проблема, чрез облагородяване на вида. Бил избран еталон за индивид на тази цивилизация и започнала дълга селекция, започнали да изчезват недъзите, заболяванията, завистта, всички започвали да приличат на еталона, но започнали да изчезват таланта и любопитството, никой не бил много глупав, но изчезнали и много умните (те и без това само дразнели). незасегнати от селекцията останали само жителите на малко градче, разположено на хълм, чиито склонове внезапно пропаднали при земетресение и отрязали възможността на жителите на градчето за цивилизационен избор. така текли стоетия, а може би хилядолетия, цивилизацията си живеела, но не можела да сътвори нищо принципно ново. Усъвършенствани били всички налични технологии, но това не помогнало за неизбежната гибел, защото ресурсите, макар и огромни не били неизчерпаеми, а алтернативите никой вече не можел да види или открие. В крайна сметка цивилизацията изчерпала наличните си ресурси преминала в последният си стадий към канибализъм във всичките му форми (бил той в буквалният смисъл или разбиран, като технологичен или ресурсов) и изчезнала. Оцелели само жителите на онова градче, те отдавна открили алтернативи, дори междувременно изобретили и парашута и успели да слязат сред руините, оставени от техните събратя и да започнат всичко отначало. Знаем, че последните създаи една невероятна по своята същност и мащабност цивилизация, атова остава загадка защо, къде и как последната цивилизация напуснала своят дом. Някой предполагат, че това е онзи зов, който всеки от нас чува или усеща в себе си - Зовът на звездите, други, че любопитството надделяло над заравянето в дребните им съпътстващи проблеми и те решили да го задоволяват сред безкрая.
Сами разбирате защо, нещо като Конгрес по приложна есхатология се провежда на този свят. Символизъм и благоговение пред жертвите на Края на света, все пак на тази планета, те, като че ли, са най много.
представители на Земята, освен мен бяха и жител на Сомалия със статията си "Преяждането, неизбежният капан по пътя на разума." и един космополит, роден в Австралия, продукт на смесен брак между рускиня и американец, самоопределил се като Антарктидец, жител а нашият скромен свят. Последният изнесе лекция на тема "За благотворното влияние на кобалт-60 върху еволюционите подскоци, салто-морталета и гмуркания на зелената еуглена и чилийските тапири."
Моята тема "Решаването на проблема - сигурен път към задълбочаване на кризата (с конкретни примери от живота ми на Земята и по конкретен географски регион, от който съм родом)." предизвика дюдюкания, освирквания, оплювания, изливане на всевъзможни телесни или не толкова течности, през физиологични отвори, за които не ми се мисли и всевъзможни други начини за изразяване на негативно отношение. Обвиниха ме, че проявявам есхатологичен оптимизъм, нещо нечувано, недопустимо и дори несъвместимо като понятия, бях квалифициран като дегенерат ренегиращ и оратното, а също така за нтърпелив бързак към Края и т.н. и т.н. В крайна сметка ми отнеха титлата Почетен член на есхатологичният институт от хоризонта на събитията и бех обявен за персона нон грата, на този свят, който е свят символ на Края на времената.
Така, че отново съм тук драги ми читателю, готвя новият си трактат за бездушната същност на научното съсловие, пия изцеден лимон със захар и си клатя краката.

ВРЪЗВАЙ СЕ!!!!!

Тема Въпреки...нови [re: akonitin]  
Публикувано06.11.02 17:16

...нестихналият интерес към наболелия екзистинциален въпрос "Защо влизам в този клуб?", все пак считам за мой морален и човешки дълг да продължа своето изложение, без да предизвиквам повече вашето нетърпение. И така...
Това се случи, миналата седмица, или може да се каже това се случи преди около 6000 години, или след 10 000, все още не съм свикнал с терминологията и не съм вникнал в пълното разбиране на Континиума, затова и не мога да ви кажа кога точно се случиха долоописаните събития, за вашето относително време те са се случили миналата седмица, за мен те се случваха от преди 6000 години, случват се сега и ще завършат да се случват след около 10 000 год, въпреки, че общото им времетраене беше (е, ще е) около два часа. Та опитвам се да кажа, че Земята, нашата, родна, обичана, и не толкова, необходима, не на всички, планета бе поразена от заблуден проектил от Квантово-континиумен усукващ снаряд, изстрелян преди около милиард години в битка между двете велики флотилии на два изчезнали невзрачни народа, неоставили никакви следи във Вселената, поради своето абсолютно и пълно, гарантирано (още тогава) взаимоунищожение. Тези два народа изобретили много и различни начини за внезапно унищожаване на големи колонии врагове, изличавайки ги от цели светове. В началото ползвали маси неутриниум (вещество, изключително противоествествено и неугодно Богу, както биха се изразили католическите свещенници, това са много плътно прилепнали нуклони, в които плава електронен газ, материя характерна за неутронните звезди, най вече, но може да бъде получена и изкуствено), тези маси хвърляли в някоя звезда и водорода й, устремен от силите на привличане се уплътнявал, загрявал, сливал в по тежки ядра и т.н., резултат, драги ми читателю е изключителен взрив на въпросното слънце, озаряващ небосводите на съседните светове със своята радиация и убиващ, чрез последната всичко живо на поднебосводните светове. Страшно оръжие, а имало и по страшни, като квантово-континиумният усукващ снаряд, например. Колко страшен е ефекта на това оръжие, говори самият факт какво стана със Земята след сблъсъка й със заблудения шрапнел. Усукаха се пространства и времена. Усукването на пространствата и времената в комплект доведе до това, че някога стабилният континент Пангея, се разкъса и парчетата му започнаха произволно и непредсказуемо движение по Земята, образувайки, по този начин няколко континентални и няколко нетолкова континентални тектонични плочи, а също така и уникалното в цялата известна Вселена затопляне на земната мантия. Тези последствия не бяха толкова фатални за нашия вид, по фатално следствие, имащо и днес трагични последствия бе породено от усукването на времето. Последното предизвика и появата на цялата човешка история, чрез неандерталците. Да тези нещастници станаха причина за целият хал на който се намираме днес и всичко започна преди около 6000 год., някъде далеч на север в Европа. Последната оцеляла група неандерталци, които местните наричаха неправилно троли, незнаейки, че останки на тези странни, набити типове, криещи се в околните гори, ще се намерят в една област, намираща се малко по на юг от тях ще даде името на тази група същества. Е, хората са склонни да грешат, особено ако са скандинавци. Да се върнем на неандерталците. Та тази последна оцеляла група неандерталци се беше събрала за да реши как да отмъсти на хората, които като цяло бяха за изчезването на техния вид, подложен на геноцид от банда кроманьонци въоръжени с атомни дезинтегратори. Тогава именно случаят им предостави възможност. Оказа се, че в пещерата в която заседаваха в този момент се отвори пространствен проход към бъдещето, по точно към много точки на бъдещето и да им дадат уникалният шанс за отмъщение на бъдещите поколения на нашия вид. Революции, войни, убийства, ето това са следствията от цялата им дейност. Спомнете си "Единство, братство, равенство", хубав лозунг, но досещали ли сте се къде хората са истински равни, ако не, то посетете някой военен мемориал. Титаник! Копелетата издържаха на студ и плуваха добре сред ледените блокове на езерата през Ледниковия период, факт! Нямират се замръзнали в ледени езера мамути, но някой да е намирал подобни останки на неандерталец. Не знам колко са били необходими за бутането на айсберга, но знам, че биха могли да се справят. 11-ти септември 2001 год., черна дата за целокупната и прогресивна половина на човечеството и светъл празник за противниците на цивилизационния избор (нима е случайно, че неандерталците не са създали цивилизация, нима не са били противници на самата идея за подобно формирование). Искате да кажете, че брадатите типове, които показват по екраните на телевизията са членове на човешката раса, ако смятате така, то тогава моля ви, отидете в някой музей на човешката предистория и вижте възстановка на неандерталец. Същата безформена брада, същия безумен и жаден за мъст поглед. Бедите тепърва предстоят. Ако можеха да се вслушат в гласа ми сега, цивилизоващите сили нямаше да бомбардират села с мирни жители, размахващи автомати "Калашников", а щяха да направят същото, което направиха и техните наследници-цивилизатори, след 10 000 год. Щяха да изпратят агенти преоблечени като кромяньонци и да ги въоръжат с атомни дезинтегратори за да се изличи това коварно племе неандерталците, още в самото минало.

ВРЪЗВАЙ СЕ!!!!!

Тема Re: Въпреки...нови [re: akonitin]  
Автор d8a (analysis)
Публикувано06.11.02 20:40

Благодаря за добре изпълнения човешки дълг!

Независимо какви са останалите теми в клуба, винаги чета с нестихващ интерес твоите междузвездни пътеписи и нетърпеливо очаквам продължението.

Само се чудя защо ти го казвам това, след като на тебе хич не ти пука.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.