Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:43 23.11.25 
Религия и мистика
   >> Ошо
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Кармата-на бгнови  
Автор Selesta (минаваща)
Публикувано11.02.02 13:11

Какво е карма? Кармата е реализация на лъжливи стремления, отпечатали се от предишни животи в структурата на съзнанието. Подчертавам: във вид на карма в структурата на съзнанието се отпечатват само лъжливи стремежи, отклонения от истинските стремежи, т.е. стремежи към достигането на лъжливи цели.
Вашето ефирно тяло има определена конфигурация в пространството. Енергийната ви обвивка също има определена конфигурация. По същия начин и структурата на съзнанието също има определена конфигурация; просто това е още по-тънка материя от ефирното и енергийното тяло. Структурата на съзнанието се отнася към по-високо ниво на енергоинформационното поле и по отношение на физическото и ефирното тяло се намира в друго измерение. Съзнанието на всеки човек има своя, присъща само на него, конфигурация. Стига само човек да отстъпи от истинските си цели, да започне да преследва лъжливи цели и да извършва лъжливи действия-и веднага започва да си изработва карма. Неговото съзнание под действието на тези фалшиви цели и действия, които влизат в жесток конфликт с подсъзнателното, променя своята конфигурация. Върху тази конфигурация се появяват патологични изменения под формата на налепи, увеличения или дупки. Тези патологични изменения сами по себе си никъде не мърдат, те не изчедват, човек живее с тях и умира с тях. Прераждайки се, той остава с тези образования. Тези дефекти на съзнанието имат програмиращо действие. Те принуждават човек да встъпва в същия стил на взаимоотношения както в предишния живот, те продължават да подтикват човек към лъжливи цели, да го отклоняват от истинския му път, получавайки съответно всички негативни последици от тези му действия.
Много често кармата се маскира под обичайни външни обстоятелства, които като че ли идват някъде отвън и не зависят изобщо от човека. Но всъщност именно кармата “урежда” тези обстоятелства или по-точно вашето подсъзнание ви подтиква към тези външни събития, които са нужни за реализиране на кармата. Твърде често тези събития са ви абсолютно противоестествени, но вие сте принудени да участвате в тях. Кармата е силна, защото лъжливата цел, която я поддържа, практически винаги се поддържа от енергоинформационен паразит.

Можеш да избереш да не осъзнаваш,че си бог,но не можеш да избереш да не бъдеш бог.

Тема Re: Кармата-на бгнови [re: Selesta]  
Автор ПЪTниk (ПЪТник)
Публикувано11.02.02 13:29

Добър ден.
Какво означава това?
Че, днес докато оправям миналата си карма , създавам утрешна?
Какво предлагаш?

Автор Octarine (светлина)
Публикувано12.02.02 14:52

или пък кармата е механичен закон за изравняване на енергията. изпращаш непълна енергия, която преминава своя път докато се допълни до съвършенството. това което се връща обратно е допълнителната част не енергията. нито една мисъл или емоция или действие, което не се реализирало напълно и тотално не може да остане във фрагментарното си състояние и ще търси пътища за реализирането си. нещо от рода на страхът не иска повече да се страхува.

(какво е бг?)

Тема Re: Кармата-на бг [re: Selesta]  
Автор Eднa лeля (спокойна)
Публикувано12.02.02 16:24

Поясни това за паразита.

Тема Re: Кармата-на бгнови [re: Octarine]  
Автор Selesta (минаваща)
Публикувано12.02.02 16:25

Бг значи преведено на български.
За мен кармата е болест в структурата на съзнанието.
И се лекува като обикновена болест-с енергия и осъзнаване.

Можеш да избереш да не осъзнаваш,че си бог,но не можеш да избереш да не бъдеш бог.

Тема Re: Кармата-на бгнови [re: Eднa лeля]  
Автор Selesta (минаваща)
Публикувано12.02.02 16:54

Матрицата.
Егрегорът на човечеството. Който се самовъзпроизвежда и влияе на всички.
Донът как му казва-когато доматът е домат, защото ние го задържаме като такъв. Всички хора-за да е домат за всички, а не чушка за някои.

Автор Octarine (светлина)
Публикувано13.02.02 12:40

карма = ти го направи
и нищо друго
когато имаш по-голямо осъзнаване за енергиите, не ги изпращаш като прави линии към някаква цел, а те се натрупват вътре в себе си, като сфера например. подобна конфигурация на енергията причинява изкривяване на линейното протичане на събитията и може да разкъса причинно следствената връзка.

Редактирано от Octarine на 13.02.02 12:42.

Автор mari (дукеса)
Публикувано13.02.02 15:42

Здравей
Аз мисля че не е точно така. Представям кармата като план пограма за развитието на душата . Ако се движиш по правилата след определен период си достигнал съвършенство. Само чеееееееее душите имат право на собствен избор и не се съобразяват с планове и програми. ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ получи подобрение на кармата " плана" или пък влошаване.
От твоите думи излиза че Кармата е нещо лошо а според мен е нещо неутрално!!!

Тема Re: Кармата-на бгнови [re: Octarine]  
Автор Selesta (минаваща)
Публикувано13.02.02 16:28

Не съм го извършила аз.
Една несъзнателна част от мен. Когато спра да се идентифицирам с нея. Когато я накарам да изплува, тогава кармата ще се отмести да мина...
Вчерашното аз, не съм днешното аз...пък и въобще не съм аз...
А това са жалони по пътя-който му не трябват, да ги подминава...Ама все има закъсали изгубили се туристи...

Тема К А Р М А Т Анови [re: Selesta]  
Автор Medea_forever ()
Публикувано14.02.02 01:06

За първи път чувам това определение за КАРМА.
Много верни твърдения има в написаното , нов много далечна точка се допират до КАРМАта в този смисъл в който аз я разбирам.

КАРМА - УРОК

УРОЦИТЕ на ИНДИВИДА определени му да научи в една от своите форми /съществувания/,
в един от своите животи ,
в един от своя МИГ / не уточнявам дължината на мига / на съществуване .

КАРМАТА усъвършенства /моделира/ в нужната за РАЗВИТИЕТО посока.
КАРМАТА отстранява НАРУШЕНИЯТА /дефектите , както сама пишеш/

КАРМАТА помага на ИНДИВИДА в мисията МУ.

КАРМАТА не се поддава на готово, а както всяко ЗНАНЕ е необходимо САМ /индивида / да я открие и НАУЧИ / в смисъл овладяване /

КАРМАТА е нужна НЕ на индивида самия , а на неговото ПРОДЪЛЖЕНИЕ
/подобряване на генетичната нишка /
И ако това не се осъзнае НАУЧАВАНЕТО на ТОЗИ УРОК /УРОЦИ/ е много трудно.
Т.е да правиш НЕЩО което не е за теб , а за ДРУГИ...

Съзнанието ни все още не е подготвено за такова разделние на ЗАДАЧИТЕ в МИСИИТЕ.
Но бавно се прокрадва ЯСНОТАТА /вие сами всички ГО усещате/

Една тежко обременена с "ДЕФЕКТИ в ЕНЕРГИЙНАТА обвивка"
/както НЯКОЙ по-горе писа в постингите/ има повече на брой КАРМИ.

ДЕФЕКТИ в ЕНЕРГИЙНАТА обвивка са несъмнено отразени и в МАТЕРИАЛНАТА изява на индивида в нашия материален свят.От там и КАРМИЧНИТЕ уроци са повечко на брой.
...
Да ...съгласна съм и с мисълта , че КАРМА може да имат не само отделния индивид, но и цяла група от хора/народи, общества/
Където разбира се процеса на овладяване е хаотичен и неконтролируем.

В никакъв случай , обаче КАРМАТА не наложено усилие отвън за индивида...а начин за посочване на ПЪТЯ към осъзнаване и ИЗБОРА се оставя в негови ръце.
Много от нас Я усещат и учат успешно без дори да предполагат...
други им се изплъзва...

Мое мнение е ,
че индивида не може САМ да определи степента на своите енергийни дефекти...но и ТУК "поддаването " на кармата става по невероятно усъвършенстван механизъм.

Но това е друга тема...

В най-общия смисъл на моето разбиране за КАРМА е
КАРМАТА е едно позитивно ПОЗНАНИЕ
и като понятие
и като средство и
като цел за овладяване от зададения на ИНДИВИДА УРОК от ЖИВОТА

КАРМАТА - урок на ЖИВОТА

КАРМАТА - главната цел на индивидуланата/груповата/ мисия

В твоя постинг Селесте усетих НЕГАТИВИЗМА, отрицанието което предизвиква в теб тази дума ..
."кармата-реализация на лъжливи стремления.", "патологии", "лъжливи цели"....трудно ми е това да го възприма...

"отклоняване от истинския ПЪТ"---
това вече в никакъв случай не мога да приема...??? !!!"

КАРМАТА като
ЦЕЛ
ЗАДАЧА
ПЪТ
МИСИЯ
УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ ...

ДА ДА ДА ДА ДА

НО това написано по-горе...
не съвпада с моето ПОЗНАНИЕ, моето мнение и моето УСЕЩАНЕ за КАРМА...
Възможно е и начина на изказ да ме подвежда в грешна посока, но си мисля , че се изразих достатъчно ясно по въпроса

КАКВО е за МЕН

К А Р М А Т А

medea

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.