Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:02 16.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Тема Нож в колананови  
Автор blade111 (StoneCold)
Публикувано30.04.11 22:32

Здравейте
Някой имали опит какво се случва ако носиш нож в себеси и да речем при рутинна полицейска проверка го открият!Говорим за сериозни размери фиксирани остриета като този от линка например?
Благодаря!

http://www.youtube.com/watch?v=6jqB81fllaA

Тема Re: Нож в колананови [re: blade111]  
Автор pi4aga87 (минаващ)
Публикувано01.05.11 19:58

Хладните оръжия са разрещени за носене . Добре е обаче да имаш версия защо ти е ножа и не казвай че ти трябва за самозащита. Ако не е станало нищо няма от какво да се притесняваш , даже немогат да ти го конфискуват той е твоя собственост. Иначе в предните комунистически закони е имало ограничения , обаче сега си носи на воля - ками, сатъри, брадви, мачетета . Вече за самурайски меч сигурно ще ти направят проблем . И да винаги могат да те задаржат за 24 часа.

Тема Re: Нож в колана [re: pi4aga87]  
Автор antivik (непознат )
Публикувано02.05.11 06:57

Ами-и.й-й точно за меч и ятаган винаги можеш да кажеш, че се снимаш във филм или някой чалгарски клип

. А относно ножа-кога тръгна по балкана или по риба на кръста ми виси пая внушително желязо и до сега проблеми не съм имал.

Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано02.05.11 14:40

В момента няма никаква законова регулация (вкл. ограничения) по отношение на храдното оръжие.

Преди време се заговори за готвени от правителството промени (каквито може да се очакват от хора с милиционерски манталитете и интелигентност, каквито са сегашните управляващи), но за сега това е положението.

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Тема Re: Нож в колананови [re: pi4aga87]  
Публикувано06.05.11 23:07

Ами ако не приемливо да е за самозащита (въпреки че имам повод да го кажа) невиждам какво друго би изглеждало приемливо на средно мнително БГ ченге.
Едва ли ще ми се зарадват много ако кажа че ми харесва просто ей така да си ходя с боен нож забит в колана! Между впрочем веднъж ми се е случвало да ми направят проблем при проверка на пъта ,защо съм имал нож до скорстния лост на колата например!? Нямал съм право да го държа на това място,можело в жабката, на 20см от ръката ми обаче не може...!Интересно наистина какво пише точно в закона!

Автор hadjiyata (дядо)
Публикувано07.05.11 17:35

Всеки може да носи хладно оръжие навсякъде , освен на изрично забранените места . Все пак от естетически и морални съображения е редно ножа да бъде пренасян в калъф .

Публикувано04.06.11 22:11

по повод на закона,както вече писах на някои потребители, то той е различен маи в някой градове на любимата родина, пример: Бургас, казус : нож в колана, Риск:арест , глоба , конфискация!!! Закон: решение на общински съвет или квото е там!!! Резултат: "град Държава" със собствен закон! Молба: има ли някой да каже нещо по въпроса!

have a knife (nice)day!

Автор Black Wolf (ловец)
Публикувано30.06.11 13:15

Местни наредби не могат да променят закона. Има закон - другото е без юридическа сила.

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Автор hadjiyata (дядо)
Публикувано04.07.11 12:34

Указът или постановлението са допълващи или доуточняващи към определен закон . Но законът е един за всички и над всички , и може да бъде отменен само с друг закон .
По закон всеки има право на огнестрелно оръжие , стига успешно да е преминал съответния курс на обучение (подразбира се и отговорно отношение към "играчката") .
Например с ловното оръжие - имаш право да си го размятваш навсякъде по всяко време на годината (съгласно Разрешителното) , стига само пушкалото да е разглобено и прибрано в калъф (съгласно изискването на Закона) . Защото при неспазване на условията за носене на оръжие и съгласно ситуацията законът те приема или като ловец , или като бракониер , или като хулиган .
Законът не е предвиждал правила за носене на хладни оръжия , следователно носенето им не е наказуемо . Така че бургаския онбашия може са си навре казуса там , дето слънцето не го огрява .

Редактирано от hadjiyata на 04.07.11 13:02.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.