|
Тема
|
Малък въпрос относно някои неясноти.
|
|
Автор |
Mp.И (непознат
) |
Публикувано | 14.01.10 18:29 |
|
Здарасти. Искам да задам няколко въпроса на които неможах да намеря отговор сам въпреки изчетения от мен материал по темата. От доста време искам да притеяжавам КНО от .22лр калибър. Като до момента съм запознат само със 2 начина за притежание. Като искам да попитам за нчкои неясноти свързани със споменатите начини.
1. Преминаваш курс за боравене с оръжие, свидетелсто за съдимост, бележка от даначното, бележка от следстбена служба, психо, монтиране на каса и чак тогава се подават тези документи до КОС с моба за издаване на разрещително за закопуване, а след това и обоснована молба за разрещително за носене.
2. Ставаш член на спортен клуб по стрелба, преминаваш курс за боравене с оръжие, свидетелсто за съдимост, бележка от даначното, бележка от следстбена служба, психо, монтиране на каса и чак тогава се подават тези документи пак до КОС с молба за издаване на разрещително за закопуване като в обосновката пишеш, че ти трябва за спортни цели. Като в този случаи имам правото да пренасям оржието само от нас до стрелбището като преди това предупредя съответните органи за това.
Въпроса ми е каква е верятността да ми откажат придобиването КНО по първия начин, до колкото аз знам е доста голяма защото четеики в интернет се натъквам на доста разочаровани мераклии, но повечето се оплакват от откази за разрешително за носене, а аз доколкото разбрах то е различно от това за закупуване и съхранение като това за закупуване и съхранение до колкото също разбрах нямат право да ти го отказват. И ако получа само за закопуване и съхранение тогава мога ли свободно да пренчсям оръжието си до стрелбището и обратно. По шторич начин проблем ми се явява членството в клуб и каква е вероятноста за отказ при втория случаи. Мерси предварително.<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Mp.И на 14.01.10 19:05.</EM></FONT></P>Редактирано от Mp.И на 14.01.10 19:08.
| |
Тема
|
Re: Малък въпрос относно някои неясноти.
[re: Mp.И]
|
|
Автор |
humans4targets (непознат
) |
Публикувано | 11.03.10 15:06 |
|
и аз искам да си вадя и съм чувал, че по-трудно се дава за закупуване отколкото за носене. Защото изкарване само за носене е само документация, а в КОС се правят на интересни ако си вадиш за закупуване.
Само така съм чувал. Не мога да го потвърдя.
| |
|
|
|
|